Aktywne Wpisy
mlody91pl +12
#zdrada #przemyslenia #depresja
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale
Cześć. Słuchajcie, jestem w kryzysie. Post może być chaotyczny, ale potrzebuje się wyżalić, a nie mam do kogo.
Od dłuższego czasu między mną a żona nie układało się najlepiej. Częste kłótnie, lekceważenie, obojętność, depresja zimowa.
Zauważyłem, że małżonce od jakiegoś czasu sprawia bardzo przyjemność pisania na Messenger z kolegą z pracy który jest jej kierownikiem. Nie zwracałem na początku na to uwagi, ale

Poludnik20 +4
Wczoraj pierwszy raz skorzystałem z urządzenia pocztowego francuskiej firmy DPD w Polsce. Otwarcie skrzynki jest krótsze niż w inPoście, wpisujemy tylko kod który przychodzi SMSem. Bez numeru telefonu.Urzadzenia są dużo tańsze od paczkimatow i maszyn Allegro, Orlen Paczki, Poczty Polskie czy DHL.
Które rozwiązanie wygra na polskiej ulicy?
#dpd #przesylki #paczki #,polska
Które rozwiązanie wygra na polskiej ulicy?
#dpd #przesylki #paczki #,polska
źródło: 1000030550
Pobierz

Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Jestem:
ksenofob (nie dotyczy kobiet)
homofob
Uważam, że społeczeństwo ma prawo do rozwiązywania swoich problemów. Najskuteczniejszym narzędziem jakie sobie wypracowało jest państwo. Państwo powinno pełnić aktywną rolę w rozwiązywaniu problemów społecznych. Aby miało takie możliwości musi mieć ku temu instrumenty. Istotną częścią są pieniądze, wobec czego uważam, że należy zwiększyć ogólne opodatkowanie, pojmowane całościowo. Jednym z podstawowych zadań powinno być zmniejszanie obszarów biedy. Wobec tego jestem zwolennikiem
Jestem w
- równość wobec prawa. Uważam to za podstawową i bardzo ważną zasadę - możliwie podobne podmioty powinny być traktowane identycznie. Dlatego na przykład jestem przeciw istnieniu podatku liniowego tylko dla przedsiębiorców, mimo że sam jestem przedsiębiorcą na liniowym - albo dla wszystkich albo dla nikogo.
- redukowanie ilości prawa i upraszczanie istniejącego. To ważne, bo polskie prawo uwzględnia zbyt dużo przypadków szczególnych
@Ginden: mógłbyś rozwinąć?
Jest:
- dostępny dla opiekuna osoby niepełnosprawnej rezygnującego z pracy
Wyobraźmy sobie więc sytuację, że osoba chora mieszka z dwójką dzieci i małżonkiem. Koszt zapewnienia profesjonalnej opieki osobie niepełnosprawnej tylko w godzinach pracy innych osób to ~2500 złotych. Zasiłek - 1200. Oznacza to, że pójście dla zasiłek jest bardziej opłacalne od pracy dla każdego, kto zarabia mniej niż (3700-koszty materialne opieki) netto, czyli prawie 75% Polaków.
Jeżeli chodzi o poglądy na gospodarkę, jestem centroliberałem. Popieram uproszczenie prawa i przepisów, uważam że każdy człowiek ma prawo zapracować sobie na standard życia jakiego oczekuje, jaki chce zapewnić swojej rodzinie, swoim dzieciom i nie powinno mu się rzucać kłód pod nogi.
Nie uznaję strategii dzielenia społeczeństwa na lepszych i
@Ginden
tak powinno być