Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mnik1: Dzień dobry, jestem neuropejczykiem. Mam umiarkowanie liberalne poglądy gospodarcze: uważam, że podatki powinny być przede wszystkim proste i możliwie niskie (to znaczy na tyle wysokie by opłacić administracje i zdobycze cywilizacji takie jak nauka, edukacja, służba zdrowia). Gardzę wszelkimi formami konserwatyzmu.
  • Odpowiedz
@mnik1: Co do samego petru to on bedzie tak te obietnice realizował jak PO. Zgadzam sie z jego poglądami ale z poglądami Platformy tez sie zgadzałem mimo to głosowałem na PIS bo są bardziej wiarygodni
  • Odpowiedz
@mnik1: Cześć, jestem Epoche i używam tagu #neuropa ponieważ nie godzę się na tę prawacką paranoję na stronie głównej, gdzie jest siedlisko ujawniania rzkeomych spisków, taniej manipulacji i rozwiązań 19wiecznych sprzedawanych jako superrecepty na teraźniejszość bo autorytet tak powiedział. Większosć tych dzieciaków gdyby tlyko pierwszego przeczytała marksa a nie korwina bo byłby popularny to by byli komunistami, bo poglądy się tutaj łyka a nie rozważa i krytykuje.
Jestem w
  • Odpowiedz
@mnik1: Jestem konserwą. Uważam, że liberalizm obyczajowy prowadzi świat w przepaść. Przypadkiem fanami liberalnych obyczajów są też wymienione przez ciebie grupy.
  • Odpowiedz
@lerner: Przykład: zasiłek dla opiekuna osoby niepełnosprawnej.
Jest:
- dostępny dla opiekuna osoby niepełnosprawnej rezygnującego z pracy
Wyobraźmy sobie więc sytuację, że osoba chora mieszka z dwójką dzieci i małżonkiem. Koszt zapewnienia profesjonalnej opieki osobie niepełnosprawnej tylko w godzinach pracy innych osób to ~2500 złotych. Zasiłek - 1200. Oznacza to, że pójście dla zasiłek jest bardziej opłacalne od pracy dla każdego, kto zarabia mniej niż (3700-koszty materialne opieki) netto, czyli prawie 75% Polaków.
  • Odpowiedz
No elo, jestem lerner i korzystam z tagu #neuropa ponieważ od jakiegoś czasu przeciwstawiam się mentalnemu s--------u i manipulacjom na tym portalu.
Jeżeli chodzi o poglądy na gospodarkę, jestem centroliberałem. Popieram uproszczenie prawa i przepisów, uważam że każdy człowiek ma prawo zapracować sobie na standard życia jakiego oczekuje, jaki chce zapewnić swojej rodzinie, swoim dzieciom i nie powinno mu się rzucać kłód pod nogi.
Nie uznaję strategii dzielenia społeczeństwa na lepszych i
  • Odpowiedz