Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 142
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Co kto lubi, bylebys pozniej nie zalowal ;) prawda jest taka, ze wesele robi sie dla rodziny i przyjaciol (tak, przyjaciol, a nie znajomych, kolegow i sasiadow). Czesc tej kwoty zwraca sie w prezentach, ale nie o to przeciez chodzi. Chodzi o dobra zabawe i tradycje.
  • Odpowiedz
Ludzie.. pieniądze są po to żeby je wydawać, żeby mieć co wspominać, żeby korzystać z życia a nie ciułać wszystko co się da do emerytury 67lat bo panie za co ja będe żył,panstwo mi nic nie da no tak ale... skąd wiesz,że w ogóle tyle dożyjesz?
Dosłownie prześpicie całe swoje życie żeby odłożyć pieniądze na emeryture czy na jakieś wydatki które mogą się kiedyś dzieś tam wydarzyć...a jak już nie będziecie mieli
  • Odpowiedz
@macq2309: Trochę samolubne to co piszesz, choć masz prawo tak żyć. W twoim wpisie przewija się "my", "dla nas". Nie jestem zwolenniczką wesel na kredyt. Kiedy jednak nas lub rodziców na nie stać, to wolę mieć wesele niż wycieczkę. I z niebieskim mieliśmy super wesele :) Piękne wspomnienia do dzisiaj :)
  • Odpowiedz
  • 1
@vivianka: wiele rzeczy da się przeżyć ;)
Ale chyba nie o to chodzi - to ma być najszczęśliwszy dzień dla świeżo upieczonego małżeństwa, spędzony tak jak oni sobie życzą. Mi np mama powtarza żebym robił tak jak ja chcę i żebym kierował się tym co przyniesie mi szczęście to i ona będzie zadowolona :) i nie jest to podszyte złośliwością czy ironią.
  • Odpowiedz
@macq2309: są takie pary, którym wesela się zwracają i zostaje jeszcze na urządzenie się. Jestem zdecydowanie przeciwko zaciąganiu kredytów na ten cel ale miło poimprezować z rodzinką swoją oraz swoją "nową" a obrzydliwe zabawy oczepinowe są na szczęście już rzadkością.
  • Odpowiedz
@macq2309: odpowiedź jest prosta, w przypadku wielu par, za wesele płacą rodzice, a kasa z prezentów idzie bezpośrednio do młodych. Im większe wesele (płacą rodzice, nie ma problemu) tym więcej "zarobią" na weselu. Tak to wygląda
  • Odpowiedz
@macq2309: nie rozumiem czemu temat wesela i tego jak ludzie wydają swoją kasę zawsze budzi takie emocje. Dla niektórych wywalić 40-50k na jedną imprezę to niewielki wydatek - nie widzę sensacji.
Osobiście jestem już po ślubie i weselu na ok. 80 osób i za ok. 40k. PLN. Niczego nie żałuję - wręcz przeciwnie, była to najlepsza noc w moim dorosłym życiu. Trzeba pamiętać, że taką imprezę robi się dla całej
  • Odpowiedz