Aktywne Wpisy

kicioch +670
Misiek przeżył 16 lat (z nami ostatnie 6) i jest teraz w lepszym świecie (╯︵╰,)
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sztywny_misza +82
źródło: 1740637996376-0
Pobierz

http://www.wykop.pl/wpis/15006191/mirki-jestem-w-trakcie-organizowania-wesele-ktore-/
Uważam wesela za głupią tradycję. Nie chodzi o skąpstwo albo niezręczność. Z mojego punktu widzenia większość kwoty jaką przeznacza się na wesele to zwyczajnie zmarnowane pieniądze.
Przyjmijmy, że standardowe polskie wesele bez wielkiej pompy to jakieś 20 tysięcy złotych, wiadomo są tańsze i droższe.
Czemu w związek małżeński wstępuje się wydając takie pieniądze na jeden wieczór zabawy? Niektórzy biorą na to kredyty, sięgają do oszczędności... Nie jestem przedstawicielem osób typu
ale jak sobie pomyślę ile wspaniałych rzeczy można mieć za 20-30 tysięcy cbln...
Taka kwota w zupełności wystarczyłaby na obiad/kolację w dobrej restauracji dla najbliższej rodziny, podczas której byłoby więcej rodzinnej atmosfery i bliskości niż na stu weselach.
Reszta pieniędzy pokryłaby w całości wycieczkę dla dwóch osób w jakieś miłe miejsce, na której nie trzeba byłoby oszczędzać. Potem jeszcze np jeden, wspólnie wybrany sprzęt do nowego domu, tak na dobry początek wspólnych wydatków.
Także (oczywiście jak dla mnie) mamy po jednej stronie całonocne chlanie, zabawy zalatujące żeżuncją i nierzadko zaciągnięty kredyt - przepity i przejedzony w jedną noc.
Po drugiej - kilka przyjemności i pieniądze wydane (ponownie - wg mnie) z głową.
Oczywiście są też mniej żenujące wesela z klasą, a mnie nie obchodzi jak bawią się inni. Ciekawy jestem tylko ile osób podziela moje zdanie.
#wesele #oswiadczenie
@rzep: tu się nie zgodzę. Dobra orkiestra, z klasą, jest w stanie doskonale poprowadzić wesele... tylko trzeba umieć taką znaleźć. Widywałem już wesela położone zarówno przez DJów jak i przez orkiestry :)
@Bart_the_Human: odsyłam do mojego komentarza http://www.wykop.pl/wpis/15006535/#comment-50046145
Pójście tych osób na jakieś wesele pewnie wygląda tak że większość przesiedzą przy stole bo nie umieją się bawić, tańczyć czy nawet zaprosić do tańca dziewczyny bo się s-----------i :)
Koszty wesela są bardzo duże, ale większość tych wesel nie wiem czy zdążyłeś zauważyć się zwraca.
Dlatego bardzo się cieszę, że większość kultywuje tradycje dzięki którym są imprezy na
źródło: comment_gZywMzgsvkq0VbxhgMlaQYsBScfC5v7k.jpg
Pobierz@macq2309: No, można je na przykład wydać na fajne wesele, które będzie wspominane przez całe życie, w przeciwieństwie do auta z komisu, albo jakiegoś kompa.
Tak czytam teraz twoje wpisy i boję się tych "dobrych recenzji" xD
Jeszcze ajoes. Noż k---a :|