Wpis z mikrobloga

@paszosky: tylko że na tym biobazarze pewnie cena gdzies tak z 10x drozsza niż jak kupic od chłopa = spora przebitka w stosunku do składników i robocizny, bo organiczna swojska od chłopa, ale sprzedana w warszawie na organicznym biobazarze

• Odpowiedz
@grzesiu139: Odbija się ta kiełbasa tydzień aż się niedobrze robi. Dotkniesz to łapy śmierdzą do końca dnia i niczym się nie da domyć. Wstawisz do lodówki to wszystko potem czuć tą kiełbasą. Jak ja mogę jej nie znosić i ależ mi rarytas :(

O świeżonce nawet nie wspominam bo to jest w ogóle podjedzenie. Najgorsze, najbardziej śmierdzące cebulowe żarło. Mięso nie zdąży nawet dobrze odparować, a już do gara -
  • Odpowiedz
  • 1
@adam-skowyt @paszosky: nie twierdzę że w mieście tego nie ma i nikt nie robi, ale w mieście mało kto taką może zjeść bo ludziom często szkoda kasy. Zatrzymują się na półce cenowej toruńskiej, lub nawet zwyczajnej
@ZohanTSW: też jest
@magnes125: w życiu nie jadłem takiej po której odbija się przez tydzień a mydło pomaga za zapach na rękach. Świeżonki się u mnie nie robi
  • Odpowiedz
@grzesiu139: Oczywiście Twoja jest inna niż wszystkie. Doskonałe połączenie czosnku mięsa, pieprzu i soli. Ja wiem jak ona smakuje, jakie są wrażenia zapachowe więc możesz to wciskać tym, którzy jedzą ją raz na pięć lat, ale mnie nie musisz.

I tak, wiem jak ją robić od momentu przyrządzania kiszek aż do wędzenia. Próbowałam różnych i zawsze jest to samo. Ja tego bardzo nie lubię i zawsze zastanawiało mnie co w
  • Odpowiedz
  • 1
@magnes125: nie twierdzę że inna, najlepsza i w ogóle. Tak naprawdę nie wiem w czym masz problem, nie chcesz, nie jesz. Większości smakuje. Jeśli Cię zastanawia co w niej takiego fajnego, popytaj znajomych, może Ci powiedzą ;) mnie nie smakuje kwaśnica ale nikomu nie robie takich problemów jeśli mówi że jest zajebista. Kwestia gustu i bardzo często "smaków dzieciństwa". Pozdro!
  • Odpowiedz