Wpis z mikrobloga

#uk #emigracja #pytanie

Czy ktos wynajmowal MIESZKANIE od prywatnej osoby bez agencji ?
Szykuje mi sie przeprowadzka, a niektore agencje to juz naprawde p------o z wysokosciami tych oplat.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Marzec: @CynicznySkurczybyk: gdzie szukaliscie? jak widze application fee £300+VAT, £150 za check in i £150 za check out to mnie krew zalewa. Szukam czegos od stycznia, Pomiedzy #birmingham a #dudley, mozliwie blisko M5 (tak na zas jakby ktos pytal).
Na Rightmove i Zoopla tylko agencje.

@crimson_wind: a to wiem akurat. Oplaty jednak moga narzucic jakie chca... U mnie agencja sie sama
  • Odpowiedz
@trustME: gumtree ale musisz zachować zdrowy rozsądek i kasa tylko przelewem, mnie przy pierwszym wynajmie wyruchała baba na 1000 funtów. Okazało się że mieszkanie nie jest jej a ona zniknęła. PS. Złapali ją :)
  • Odpowiedz
@trustME: Spróbuj grup na fejsie. Ja znalazłem na polskiej grupie i od zajebistej pary Polaków wynajmuję. Są też angielskojęzyczne grupy - wystarczy zadać pytanie czy ktoś nie ma takiego mieszkania jak szukasz. Generalnie to powinno Ci pomóc :)
  • Odpowiedz
@trustME: Ja bym zaczął w drugiej połowie listopada najpóźniej. Grudzień to taki dziwny miesiąc w UK. Z jednej strony wiele się dzieje, a z drugiej - nic. Niemniej jednak, jeśli zaczniesz szukać dopiero w grudniu, to możesz się bardzo rozczarować, bo zwykle mało jest mieszkań na wynajem w tym okresie. Pozdro.
  • Odpowiedz