Wpis z mikrobloga

Dzisiaj mija dokładnie rok odkąd zacząłem przygodę z programowaniem.
Chodziłem codziennie do biblioteki uniwersyteckiej przez 6 miesięcy i uczyłem się po 3-5h dziennie.
Rok temu nie spodziewałbym się, że będę siedział wsród programistów w korpo w centrum Warszawy. Może dzisiaj po pracy skuszę się na jakieś podsumowanie ;)

#pracbaza #naukaprogramowania
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ketorw: W Asseco to rzeczywiscie jest slabo :). Niech szuka czegos lepszego. Testerzy sa zazwyczaj niedoceniani w tych wielkich korpo. Ja na wstepie dostalem 1.6k, mysle ze 2k tez jest osiagalne bezproblemowo w niektorych firmach.
  • Odpowiedz
@unster: o k------i, tester! O tym nie pomyslalem i wymagania latwiejsze a exp i tak sie bedzie liczyl do przyszelj pracy developera. 3k w KORPORCJACH (mowie tu o firmach wiekszych niz "400osob",bo na wykopie to pojecie jest zle uzywane) jest na lajcie do wyciagniecia. Ba, na gownostanowiskach w bankowosci osoby swiezo po studiach dostaja minimum 3-3.5k net

+vba n---------m sowicie, ale to zaden wyczyn bo tego "jezyka" mozna nauczyc gimbazjaliste
  • Odpowiedz
O jak brechtam z komentarzy wykopków którzy myślą że typ coś osiągnął i jeszcze chcą rad od niego xD. Być g---o testerem w g---o firmie klepiąc g---o testy - no praca marzeń dla kogoś kto nie lubi za dużo myśleć. Zwykły script monkey a wykopki podjarane jakby sam Bill Gates do nich przemawiał czy inny Linus. Jeden komentarz ode mnie, jeśli szukasz rady u takich ludzi to sobie k---a daruj, będziesz gównem
  • Odpowiedz
za Jave i C dużo płacą

@danielosw: czo?!? :D Czasem z zazdrością patrzę na jakichś programistów "django" czy innych RoR za koszą po 2 latach z 8k netto.

No chyba że to ja mam taką c-----ą firmę :D
  • Odpowiedz