Wpis z mikrobloga

Dzisiaj mija dokładnie rok odkąd zacząłem przygodę z programowaniem.
Chodziłem codziennie do biblioteki uniwersyteckiej przez 6 miesięcy i uczyłem się po 3-5h dziennie.
Rok temu nie spodziewałbym się, że będę siedział wsród programistów w korpo w centrum Warszawy. Może dzisiaj po pracy skuszę się na jakieś podsumowanie ;)

#pracbaza #naukaprogramowania
  • 170
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@thuglife: Całkowicie nietrafione. Poważnie jeśli teraz po tym wpisie Cię oświeciło żeby zostać testerem/programistą to pozostaje pogratulować planowania kariery i rozwoju osobistego. Może jutro Ci się odmieni i będziesz chciał zostać znanym piłkarzem albo astronautą xD
  • Odpowiedz
@ketorw: No cześć, od razu po pracy w kinie poszedłem do dużego korpo za ponad 2000 zł. (netto), jako tester (dodam że w Warszawie, bo w tym wypadku ma to znaczenie).
  • Odpowiedz
no ale jak zostac programista bez studiow bez doswiadczenia, i nie mowie tu o robieniu stazu bo mam 25 lat

@thuglife: ja zacząłem w wieku 26 się uczyć, pracowałem jako korposzczur po studiach oczywiście nie w zawodzie (chemia, ale cos tam programowania się lizneło na metodach numerycznych, ale nie wiele). Zaczynałem z php, SQL i troche js, po pół roku znalazłem robotę jako webdev w tym samym korpo, a po
  • Odpowiedz
@menelaosPL: wiem ze moge zaczynac bo duzo ludzi po gownokerunkach (np socjologia) albo k---a technikum gastronomiczne wzielo sie za programowanie 26+ i zyja sobie dobrze. Oczywiscienjak w kazdym temacie znajdzie kuc ktory zjedzie wszystkich kim to on nie jest i ogolnie zeby w---------c xD cisne z takich ludzi, kompleksy trzeba na kims wyladowac
  • Odpowiedz
  • 1
@Pivoo: od jutra zaczynam podyplom owke z testowania :) kończąca się certyfikatem ISTQB. Sam uczę się już od jakiegoś czasu podstaw. Później właśnie myślałem o automatyzacji.
  • Odpowiedz