Aktywne Wpisy

wykop +45
Dzień dobry, Wykopowicze \ (•◡•) /
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
1. W naszym poprzednim wpisie informowaliśmy o tym, że jedno powiadomienie - w zależności od klikniętego obszaru - może kierować bezpośrednio do wołania lub (jeśli kliknięto w link) do głównego widoku wpisu lub znaleziska. Tak to działało w poprzedniej wersji serwisu. I niestety nie sprawdziło się. Zauważyliśmy, że wielu z Was wciąż gubi się w tych założeniach. Chcąc przejść do treści, w
Mirki, szukam filmu na wieczór, najlepiej o fabule klasycznej i nietuzinkowej. Powinien mieć porywający wstęp, zmysłową fabułę, wdzięczny sposób prowadzenia dialogów, nienachalnych bohaterów. Jednym słowem; powinien być kwintesencją kinematografii.
W ostateczności przyjmę propozycję jakiejś komedii.
#kino #filmy #filmnawieczor
W ostateczności przyjmę propozycję jakiejś komedii.
#kino #filmy #filmnawieczor

mam taki formularz:
- nazwa
- opcja 1
- opcja 2
Chce zrobić cos takiego abym mógł dodać naraz kilka rekordów 'nazwa' z tymi samymi właściwościami z
opcja 1iopcja 2.Jak to zrobić w #symfony?
Oczywiście to ile miałoby być
nazwazależy ode mnie, klikam na przyciskdodaj pozycjei mam formularz:- nazwa
- nazwa
- opcja 1
- opcja 2
i dodaje mi to 2 rekordy do bazy
collectionale wymagałoby to dodatkowej encji i kolejnej tabeli w bazie. Zastanawiam się jednak czy da się to jakoś obejść aby mieć tylko jedną tabelę?1. Jak wygląda Twoja encja (pola)?
2. „Nazwa” jak rozumiem identyfikuje encję?
3. Co to są te „opcje”? Pola encji?
4. Chcesz utworzyć kilka encji o różnych nazwach, ale takich samym opcjach?
5. Jak chcesz, żeby to wyglądało z punktu widzenia GUI?
1.:
class Domain
{
...
/**
* @var string
* @ORM\Column(type="string", nullable=false)
* @Assert\NotBlank()
* @Assert\NotNull()
* @Assert\Regex("/^(?:[-a-z0-9]+\.)+[a-z]{2,6}$/")
*/
private $domain;
/**
* @var string
* @ORM\Column(type="string", nullable=false)
* @Assert\NotBlank()
*/
private $language;
/**
* @var string
* @ORM\Column(type="string", nullable=false, options={"default":"new"})
*/
private $status;
...
czyli $domain - nazwa
$language - opcja 1
$status - opcja 2
czyli chce formularz gdzie podam kilka
Dodatkowo utwórz sobie usługę
DomainAdder->add(array $names, $language, $status), która sama zmapuje dane do encji i zapisze (odpal z kontrolera na podstawie danych formularza).