Aktywne Wpisy
Doxori +17
Mirki! Stoję właśnie przed zakupem pierwszej zmywarki 45 cm w zabudowie do kuchni. Totalnie jestem zielony w tym temacie. Czy możecie polecić jakąś firmę, konkretny model? Na co zwracać uwagę, jakieś bardzo przydatne funkcje? Wszelkie rady mile widziane. Półka cenowa - średnia. Myślałem, żeby wydać około 2500 zł max, ale nie wiem czy się zmieszczę z czymś sensownym. #mieszkaniedeweloperskie #mieszkanie #agd #zakupy #elektronika #kuchnia #meble

DzonySiara +238
Chyba najlepsze rozwiązanie jakie mogło zostać wprowadzone...
#technologia
#technologia
źródło: 1000019337
Pobierz

#php #linux
może w skrócie - chodzi mi o wartość z configa dla
pm.max_children, manipuluję nią i mam mały mindfuck. Robię testy Apache Benchmarkiem i 10 jednoczesnych requestów lepiej wypada dlapm.max_children=5niż dlapm.max_children=10.Jeżeli nie tu leży problem:
- podaj z jakiego serwera WWW korzystasz
- podaj parametry maszyny, na którym to stoi
- napisz co za aplikacja działa na tym serwerze WWW
Chociaż widzę, albo jakaś ciężka aplikacja albo korzystasz z Apache albo słaby serwer.
Generalnie to sprawdzam to na wirtualnej maszynie, gdzie VM ma 1024 MB RAM, 2 rdzenie które mogą w bez limitu korzystać z CPU hosta, a stoi to na MacBook 8GB RAM i5 1.4 GHz. Przed rozpoczęciem testów widzę ok. 200 - 300 MB użytego RAM w htop. Gdzieś wyczytałem, że 1 proces FPM pożera ok 20 MB więc czy