Aktywne Wpisy

Ej, za wrzucenie pieroga jest ban na x czasu czy od razu perm?

leniar 0
Jaką grę typu #soulslike polecacie na początek, żeby opanować wgl mechanikę? Kiedyś grałem w Lords of the Fallen i mi strasznie c-----o szło, ale nie wiem czy to przez to że gra jest średniakiem czy dlatego że to ja jestem c-----y XD
#demonssouls #darksouls #lordsofthefallen #gry #pcmasterrace
#demonssouls #darksouls #lordsofthefallen #gry #pcmasterrace

Używał ktoś może biblioteki BASS? Bo kompilator zwraca mi uwagę na pewną rzecz i trudno mi się mu dziwić trochę.
Przedostatni argument tej funkcji ma rzekomo typ WASAPIPROC:
http://www.un4seen.com/doc/#basswasapi/BASS_WASAPI_Init.html
Tylko jak sobie klikniemy na niego to ukazuje nam się funkcja, która zwraca DWORD:
http://www.un4seen.com/doc/#basswasapi/WASAPIPROC.html
No i kompilator oczywiście nie chce mi tego przyjąć. Co trzeba zrobić?
a w innej wersji niż tej, do której odnosi się dokumentacja online. Najlepiej zrób tak: kliknij nad BASS_WASAPI_Init>w Visualu kliknij w menu kontekstowym "Go to Definition", potem najedź na WASAPIPROC, intelisense pokaże ci cały prototyp funkcji, jeśli nie to kliknij ponownie "Go to Definition", otworzy się plik *.h, a w nim pewny prototyp WASAPIPROC.
a do użytku komercyjnegoNie zapominaj, że użycie BASS
Nawet kompilator Qt mi przy błędzie mówi, że to jest typ: WASAPIPROC (__cdecl *). Takiej funkcji w ogóle nie ma w tych bibliotekach, bo mi przy próbie wpisywania WASAPIPROC w deklarację nie podpowiada nic innego niż te dwie co są w dokumentacji.
WASAPIPROC CALLBACK Recorder(void *buffer, DWORD length, void *user);
Może ruszy.
No teraz mi mówi o tej funkcji, że zwraca funkcję... I to prawda, bo WASAPIPROC to funkcja a nie typ zmiennej.
typedef DWORD (CALLBACK WASAPIPROC)(void *buffer, DWORD length, void *user);
Zaś to robi
DWORD CALLBACK MyProc(void *buffer, DWORD length, void *user){
return length;
}
DWORD CALLBACK AudioCaptureBASS::WasapiProc(void *buffer, DWORD length, void *user)
@Khaine: Jest to metoda statyczna?
@Khaine: Nie rozumiem
LNK1181: cannot open input file 'basswasapi.lib'
Już na różne sposoby załączałem i uruchamiałem Qmake, nadal nie widzi przy kompilacji.
Proponuję, abyś ścieżki do libków umieścił w cudzysłowiu:
LIBS +=