Aktywne Wpisy

smuteczek2000s +35
Hej,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,
dziś mam urodziny - 23 lata i otwarcie mogę powiedzieć, że nie wiem ile jeszcze "pożyję", choroba zaczęła mi zabierać wspomnienia i kontakt ze światem.
Smutno, kiedy tracisz kontakt ze światem na kilka tygodni i nie pamiętasz. Zaczęłam zapominać życie przed 19stką.
Ostatnio chciałam zakończyć swoje życie, ale uratowało mnie słowo, że "damy radę". Bo sama chyba bym nie dała rady.
Dziwnie się czuje człowiek, który zaczyna tracić wspomnienia i tygodnie,

pierogu +3

Używał ktoś może biblioteki BASS? Bo kompilator zwraca mi uwagę na pewną rzecz i trudno mi się mu dziwić trochę.
Przedostatni argument tej funkcji ma rzekomo typ WASAPIPROC:
http://www.un4seen.com/doc/#basswasapi/BASS_WASAPI_Init.html
Tylko jak sobie klikniemy na niego to ukazuje nam się funkcja, która zwraca DWORD:
http://www.un4seen.com/doc/#basswasapi/WASAPIPROC.html
No i kompilator oczywiście nie chce mi tego przyjąć. Co trzeba zrobić?
a w innej wersji niż tej, do której odnosi się dokumentacja online. Najlepiej zrób tak: kliknij nad BASS_WASAPI_Init>w Visualu kliknij w menu kontekstowym "Go to Definition", potem najedź na WASAPIPROC, intelisense pokaże ci cały prototyp funkcji, jeśli nie to kliknij ponownie "Go to Definition", otworzy się plik *.h, a w nim pewny prototyp WASAPIPROC.
a do użytku komercyjnego jestNie zapominaj, że użycie BASS
Nawet kompilator Qt mi przy błędzie mówi, że to jest typ: WASAPIPROC (__cdecl *). Takiej funkcji w ogóle nie ma w tych bibliotekach, bo mi przy próbie wpisywania WASAPIPROC w deklarację nie podpowiada nic innego niż te dwie co są w dokumentacji.
WASAPIPROC CALLBACK Recorder(void *buffer, DWORD length, void *user);
Może ruszy.
No teraz mi mówi o tej funkcji, że zwraca funkcję... I to prawda, bo WASAPIPROC to funkcja a nie typ zmiennej.
typedef DWORD (CALLBACK WASAPIPROC)(void *buffer, DWORD length, void *user);
Zaś to robi init:
BOOL BASSWASAPIDEF(BASSWASAPIInit)(int device, DWORD freq, DWORD chans, DWORD flags, float buffer, float period, WASAPIPROC *proc, void *user);
@psychob: Nie, tak wygląda mój przekaz:
&AudioCaptureBASS::WasapiProc
Wyłuskuję adres i mu daję.
DWORD CALLBACK MyProc(void *buffer, DWORD length, void *user){
return length;
}
DWORD CALLBACK AudioCaptureBASS::WasapiProc(void *buffer, DWORD length, void *user)
{
BASSChannelGetData(soundstream, buffer, length);
return 1;
}
@Khaine: Jest to metoda statyczna?
@Khaine: Nie rozumiem
LNK1181: cannot open input file 'basswasapi.lib'
Już na różne sposoby załączałem i uruchamiałem Qmake, nadal nie widzi przy kompilacji.
Proponuję, abyś ścieżki do libków umieścił w cudzysłowiu:
LIBS += -lbass
LIBS += **-L"C:/BASS/x64"** lub **-L"C:\BASS\x64"**
INCLUDEPATH += C:/BASS/c lub **C:\BASS\c**
LIBS += -lbasswasapi
LIBS += **-L"C:/BASSWASAPI/x64"**
INCLUDEPATH += C:/BASSWASAPI/c
LIBS += -lbassenc
LIBS += **-L"C:/BASSENC/x64"**
INCLUDEPATH += C:/BASSENC/c