Wpis z mikrobloga

Miraski... Rozowy ma netbooka, hp mini z parametrami jak na fotce... Ogolnie chodzi jak gowno, windows 7 starter. Myslicie, ze #windows10 ( #w10 ) da rade to gowno ozywic? X86 wlasnie ciagne z zatoki, net to 1mbps wiec idzie jak krew z nosa xd (128kbps pobieranie xd) - cos da sie z tym zrobic? Zawolam cumpli z @naprawalaptopow moze pomoga ;)))
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@RudyLis: w sumie do niczego, bo chodzi jak gowno i lepiej na telefonie siedziec niz sie denerwowac... Ale nawet przegladanie neta sprawia problem, bo firefox laduje sie 10 minut a o chrome nie wspominajac... ;) ale czasem trzeba film na pendrive zrzucic, zeby na tv odpalic czy cos, to jest to klopotliwe
  • Odpowiedz
@wzr1one: Nie lepiej jakiegoś pingwina zainstlować tam ? Jak różowy to pewnie office i internerty tylko. Nie wiem jaka dystrybucja będzie najlepszą. Tutaj lepiej wołaj kogoś z #linux .
  • Odpowiedz
@wzr1one: mi win 7 z wlaczonym chrome (1 zakladka) i skype system pobiera 1.16gb ramu. Dodajac do Twojego 1GB jeszcze procesor od kalkulatora wychodzi na to ze masz spory problem ktory mozesz nie przeskoczyc instalujac patcha "przyspiesz swoj komputer". Moja rada:
- dołóż jeszcze jedna kosc ramu
- proc jest trupem dlatego sprzedaj calosc i kup w tej cenie cos uzywanego
  • Odpowiedz
@Mglisty: Wiem, ale to jedyny sposób ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ostatnio testowałem w praktyce, stary laptop z pierwszym i3 śmiga jak szalony. W sumie jak liczę to prawie 300zł by wyszło, 200 przy polowaniach na allegro.
  • Odpowiedz
@wzr1one: Tak naprawdę Chrome OS to Linux, ale to szczegół. Poczytaj o tym ChromeOSie, bo to ciekawa alternatywa. Jak Ci coś nie będzie odpowiadało to jakiś linux, tylko unikaj Ubuntu jak ognia
  • Odpowiedz
@wzr1one: a czemu ciągniesz z zatoki jak starter ma normalny upgrade do W10 home? Also, zainstalowałem go też zamiast startera, późniejszego zatokowego ultimate'a i w10 chodzi nieco lepiej na atomach. No i weź pod uwagę też linuxa.
  • Odpowiedz
  • 0
@ttinyowski: ktory linux lepiej?

@Firenz: co do tego... To w-------m stad startera z rok temu, wrzucilem w7 ultimate ( ja p------e, po coooo xddddd??? ) a potem wracajac z tego w7u na startera klucza mi nie zalapal z uefi ;/
  • Odpowiedz