Aktywne Wpisy

Metodzik +754
✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁 DARMOWA GRA NA EPIC ✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁✨🎁
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10
🔥 Dziedzictwo Hogwartu za D̲A̲R̲M̲O̲ na EPIC 🔥
📊 OCENY:
Metacritic: Metascore: 84/100, Userscore: 8.1/10

iquiet +12
Grzejniki aluminiowe to taki bubel, że szok.
W piecu wygaśnie i po 20min. masz dosłownie zimny grzejnik.
Dla porównania, mam jeden grzejnik żeliwny i on po godzinie od wygaśnięcia w piecu jest jeszcze ciepły..
Nowoczesność > efektywność ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#grzejnik #budownictwo #dom #cieplo #cieplownictwo #ogrzewanie #zalesie
W piecu wygaśnie i po 20min. masz dosłownie zimny grzejnik.
Dla porównania, mam jeden grzejnik żeliwny i on po godzinie od wygaśnięcia w piecu jest jeszcze ciepły..
Nowoczesność > efektywność ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#grzejnik #budownictwo #dom #cieplo #cieplownictwo #ogrzewanie #zalesie
źródło: image_picker_D6FF8D9F-FC65-4D1E-88F9-DFDA63751D30-5887-00000ED10FDCDE7D
Pobierz

Chyba powoli dorastam do decyzji, by zapisać się na siłownię. Mam jednak trochę pytań, zupełnie nie wiem czego oczekiwać. Nic nie wiem o panujących zwyczajach, więc proszę piszcie jak dla człowieka z lasu. Chodzę czasami na basen, jeśli są jakieś elementy wspólne, to prosiłbym o ich wykorzystanie dla zobrazowania.
1) W co się ubrać, co zabrać? Jakieś stare adidasy? Jakieś losowe krótkie spodenki i t-shirt?
2) Idę pod dany adres, i co dalej? Elo chcę poćwiczyć, potem zapłacić i wejść? Co potem? Jakoś do szatni wejść, czy jak? Podejść do maszyny, pooglądać? Czy może wyciągnąć kogoś z obsługi na sali (jest taki ciągle, czy szukać trzeba gdzieś?).
3) Jak wszystko zajęte, to co robić? Gdzieś w kolejkę stanąć czy jak?
4) Gdzie w Wawie najlepiej pójść? Nie muszę chodzić tam regularnie, może być ciut drożej, bylebym się nie zniechęcił. Jakieś przyjazne miejsce dla suchoklatesów co nie wiedzą co i jak.
Z góry dzięki!
1) pierwszy raz? Przede wszystkim wazelinę.
1) Na niektórych siłowniach zabraniają krótkich spodenek i tank topów. Weź zwykłe dresy, t-shirt, buty na przebranie i ręcznik.
2) Kup karnet/zapłać za jednorazowe wejście, przebierz sie w szatni i wejdź na salę. Na mniejszych siłkach jest zwyczaj podawania sobie rąk z każdym.
3) Idź ćwiczyć gdzie indziej, a jeśli koniecznie chcesz tam, to spróbuj się dogadać żeby naprzemiennie z kimś cwiczyć.
2. Wchodzisz, witasz się, pytasz się jaką mają ofertę. Wiele siłowni ma pierwsze wejście za darmo, ale potem kupujesz karnet. Możesz poprosić o trenera, choć za tych dobrych trzeba płacić, ale przynajmniej oprowadzi cię po siłowni.
Jest szatnia, dobrze się wcześniej upewnić czy nie wymagają np.
Nie wyobrażam sobie przybicia piony. Nigdy czegoś takiego nie robiłem i nawet nie wiem jak to zrobić.
Ale dzięki, może jak zacznę chodzić, to za którymś razem w nowym miejscu tak zrobię!
jak ćwiczyłem na takiej malutkiej siłce to podanie sobie dłoni (do 15-20 osób) nie było problemem, ale jak widzę że (teraz na większej) latają ludzie po całej sali i podają dłonie dla wszystkich 40 osób to śmiać mi się chce
to samo z żegnaniem - jak na małej ktoś rzucał narazie no to narazie, ale jak latał i ręce podawał każdemu z osobna to k-----y dostawałem
Czyli proste: Cześć wszystkim! i Narazie! wystarczy?