Aktywne Wpisy

alexander-dantes +377

bartlomiej_rakowski +164
Ja już gotowy, pół godziny mi zajęło zapakowanie butelek, tj. odkręcenie każdej, nadmuchanie, zakręcenie i ułożenie do wora (bo po pół roku co poniektóre się mocno zassały). Aż musiałem wziewy wziąć bo mnie płuca i krtań spuchła od dęcia w butle xD Wyszły 3x pełne worki 150L. Już wiem, że nie dostanę za to 150 zł, a z 15 zł bo bym ich z torbami puścił xD dzięki @ChlopoRobotnik2137 za weryfikację.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

A po drugie - nie ma tu ani słowa o tym czy cięcie podatków jest dobre czy złe, tylko wyśmianie teorii, że zmniejszenie podatków = automatyczne zwiększenie wpływów. Kuce niestety zapominają, że krzywa Laffera ma też lewą stronę, gdzie obniżanie podatków oznacza
@rzep: Ja to się tak średnio polityką interesuje, ale co ma VAT do Korwina, który chce zlikwidować podatek dochodowy?
bo przychody/wpływy = stawka × obroty. Obroty się zmieniły.
Robić kalkulacje przy stałych obrotach, co za lewactwo.
Czy tam zebrany
@franekfm: Rozumiem, że absolutnie nie korzystasz z żadnych usług oferowanych przez państwo?
WERSJA ANGIELSKA
22% to "sales", czyli sprzedaż żywności, napojów i wyrobów tytoniowych ogółem.
Sprzedano 22% więcej to nie to samo co zarobiono 22% więcej.
Sprzedaż jest tutaj użyta w znaczeniu obrotu. Wskazuje na to as.
Sprzedaż detaliczna to obszerniejsza kategoria, której "jedzenie, napoje i tytoń" jest tylko częścią. Sprzedaż jedzenia, napojów i tytoniu wzrosła o 22% - inne grupy w kategorii "sprzedaż detaliczna" miały mniejszy wzrost/spadek, więc ogólny wzrost "sprzedaży detalicznej" to 7.9%.