Aktywne Wpisy
teslamodels +80
Mój największy życiowy sukces to brak gówniaków.
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
31 lat zaraz idę spać i bez problemów pośpie do 14.
Żadnego gówniaka nie będę musiał zawieść do szkoły.
Do tego brak kobiety i zbędnego #!$%@?.
Dużo tu osób które chcą być w związku, ale biorąc pod uwagę plusy i minusy przeważają minusy.
Dobra dosyć #!$%@? pora spać bez problemów
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°
czarna-malwa +14
#bekazprawakow #neuropa #4konserwy
Każda kasa która nie wpływa do rządu to nie "mniejsze wpływy", tylko więcej kasy w rękach ludzi,
@erbo: Mówimy o podatku VAT. A wpływ z innych podatków nie zrekompensują utraconych wpływów.
@dreaper: No i co z tego? Jaki to ma wpływ na moje obliczenia? Przecież w obu miejscach mowa o wzroście wartości sprzedaży. Jakie to ma znaczenie dla budżetu, że ktoś sprzedał 10 produktów po złotówce czy jeden za 10 złotych?
@rzep: Jasne, zwiększenie sprzedaży o 22% nie powoduje zwiększenia produkcji i kosztów transportu i to nie powoduje zwiększenia wpływów z innych podatków. Powiedz mi co to za lewacka ekonomia którą uprawiasz ?
@zarowka12: Oczywiście, że przyjmuje uproszczony model
@Loloman: A skąd wiesz, co się stało z tą gotówką? Może była wydana, a może nie? Może leży
W opisie znaleziska jest mowa o tym, że sprzedaż wzrosła o 22%, a nie wartość sprzedawanych towarów. Wartość mogła się podwoić, mogła pozostać na niezmienionym poziomie i mogła też spaść.
To akurat nie ma żadnego, ale jeżeli sprzedawało się 9 rzeczy po 10
@dreaper: Pierwsze słyszę, żeby ktokolwiek liczył takie dane na podstawie ilości sprzedanych produktów. Tu zawsze chodzi o wartość, bo informacja, że fizyczna liczba sprzedanych towarów wzrosła ma zerowe znaczenie przy takich ogólnych danych.
Skrót myślowy zastosowany przez dodającego - mówienie o ilości (fizycznych jednostkach) nie ma najmniejszego sensu. Nikt tego by nawet nie liczył, bo to po prostu informacja bez wartości.
W źródle już jest jasno napisane, że chodzi o obrót.