Wpis z mikrobloga

Mirki, ile stracę i ile zyskam idąc na informatykę stosowaną na wydziale FiIS zamiast informatyki na wydziale EAIIB? Widziałem, że parę osób chwaliło IS, zwłaszcza miłe panie z dziekanatu ( ͡° ͜ʖ ͡°). I@WEAIIB miała w tym roku największy próg punktowy, wg syllabusa program zajęć wydaje się być ciekawy ze sporą ilością programowania, natomiast IS ma w zasadzie tego programowania mało. Fizykę w LO miałem tylko w pierwszej klasie, ale ponoć fizyka na studiach to inna bajka :). No i jeszcze jedna istotna sprawa, czy na obu wydziałach będę miał tak samo dużo nauki, czy np. na którymś z nich będę w stanie zagospodarować trochę czasu na uczenie się czegoś nowego w domu. Wołam Was @Patres i @NitrousOxide, bo udzielaliście się już na ten temat, ale chciałbym wiedzieć więcej :)
#agh #studia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Battis: Nie wiem jak na EAIIB ale tak jak już pewnie czytałeś polecam FiIS. Piszesz, że programowania jest mało. Czy ja wiem, trochę jest. Po dwóch latach miałem C, C++, Python, Jave, Matlaba, LabView, skrypty w Bash, a teraz podobno są 2 semestry z C++. FiIS jako jedyny na AGH dostał najlepszą ocenę jako wydział A+, więc wydział na wysokim poziomie. Z tego co widzę samogłoski nie są już taką
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
Tak duży odsetek to pewnie dlatego, że ta informatyka była dla nich zabezpieczeniem w razie jakby nie dostali się na PW albo inną dobrą uczelnię. W zasadzie to też tłumaczy, dlaczego był tam taki wysoki próg punktowy. Wiesz może czy na EAIIB są też tacy wyrozumiali wykładowcy jakich odpisywałeś z FiIS?
Kurcze, naprawdę ciężki orzech do zgryzienia...
  • Odpowiedz
@Battis: Po pierwsze wołaj, a po drugie:

Wiesz może czy na EAIIB są też tacy wyrozumiali wykładowcy jakich odpisywałeś z FiIS?

Nigdzie nie pisałem że na FiIS są wyrozumiali wykładowcy. Są bardzo kompetentni to fakt, ale wyrozumiałymi bym ich nie nazwał. Oni (jak wszędzie):

Chociaż w sumie ja miałem sporo fajnych wykładowców, więc na kadrę nie narzekam. Z EAIIB nikogo nie znam. Ja bym się tak nie przejmował tym
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Patres: jeżeli wykładowca pozwoli się zgłaszać na ochotnika to dla mnie to już jest pewien przejaw wyrozumiałości :D nie myślę o jakimkolwiek odpuszczaniu studentom, tylko taki ludzki stosunek do nich - jeśli Wy nie będziecie olewać moich zajęć, to ja będę Was traktować fair.
Możliwe że jeszcze się do Ciebie odezwę, tutaj, albo na PW. :) Dzięki wielkie za odpowiedź!
  • Odpowiedz
@Battis: Jako, że zostałem wywołany do tablicy to wtrącę swoje 3 grosze :)
Po pierwsze syllabus trochę się zmienił od czasów moich początków na wydziale. Z jednej strony na lepsze, z drugiej jest teraz trochę trudniej, bo jest więcej programowania. Każdy wydział ma swoją specyfikę. U nas, część rzeczy jest związana z fizyką, np. na zajęciach z Matlaba uczysz się języka, ale piszesz skrypty, które rozwiązują jakieś problemy fizyczne (np. skrypt
  • Odpowiedz
@Battis: W wiedzy nie ma raczej braków, raczej w "ogarnięciu". Siądzie taki i powie że nie da się czegoś zrobić xD
Albo :"Nie mam nic do roboty, nudzę się"
- To poodkurzaj
xD
  • Odpowiedz