Wpis z mikrobloga

[PROTIP]
Jak oznakować rower we Wrocławiu i poświęcić na to jak najmniej czasu?

Dzisiaj znakowałem swój rower. Poświęciłem na to cały dzień, gdybym miał odpowiednie informacje to zajęło by to 30 minut.

Co do informacji gdzie oznakować rower to są one dostępne tutaj. Problem jest taki, że na 32 telefony (wczoraj i dziś) nikt nie odebrał. Dzwoniłem do wszystkich komend o 10 i 13stej. Próbując się dodzwonić poświęciłem 2 godziny na telefony. Postanowiłem więc dzisiaj pojechać na Połbina [Kozanów] ale tam mieli urwanie głowy i kazali mi jechać na komisariat Lotnicza 22. Lotnicza 22, była zamknięta i nikt nie odbierał telefonu. Patrol policji widocznie był na rejonie. Błędne koło..

Zacząłem szukać numerów do dzielnicowych i znalazłem [Dzielnicowy na rejon Popowice - 601 703 427 ] - telefon - umówienie na komisariat na Lotniczej 22 - 30minut i jestem. Rower oznakowany. Dokumenty podpisane.

Także mirki - jak chcecie oznakować rower - zadzwońcie w rozsądnej godzinie pod numer 601 703 427 (dzielnicowy Popowic) i się umówcie na odpowiednią godzinę.

[Paweł]
#wroclaw #rower #rowerowywroclaw #protip #pokazrower #wykoptribanclub
KochamWroclaw - [PROTIP]
Jak oznakować rower we Wrocławiu i poświęcić na to jak najm...

źródło: comment_8rHCWIxPwdledpYcHlWf0W39DiNHNDw5.jpg

Pobierz
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bialaowca: onguard pitbull dt 8003 lub kryptonite evolution 4, rozsądne miejsce i sposób przypięcia... poza tym usunięcie szybkozamykaczy (od kół i siodełka) i wstawienie normalnych nakrętek..
  • Odpowiedz
@platynek: od 4 lat żaden policjant nie zainteresował się żadnym z moich nastu rowerów, jakie posiadałem przez ten czas. nie słyszałem też aby podobny pech spotkał, któregoś z moich jeżdżących znajomych.

@fixie: to moze powinienes zwrocic uwage policjantom? a nie prostowac innych, zeby zlodziejowi nie utrudniali
  • Odpowiedz
@platynek: Przepraszam, czy moglibyście zabrać mi pół godziny życia na sprawdzenie przez szczekaczkę mojego numeru ramy, widelca, telefonu komórkowego i co jeszcze tylko możecie? I jeszcze sprawdźcie przy okazji czy nie jestem ścigany.
  • Odpowiedz
@dran2: @platynek:
Problemem tej dyskusji jest poziom zaawansowania odpowiednich osób.

Z jednej strony są niedzielni rowerzyści posiadający rowery za 300pln, przypinający swoje jednoślady linką. Dla nich znakowanie ma jakiś tam sens bo pełni rolę prewencyjną.

A z drugiej osoby, które mają zbyt dobry sprzęt na jakąkolwiek ochronę. (Tu już mogę ja się
KochamWroclaw - @dran2: @platynek: 
Problemem tej dyskusji jest poziom zaawansowania...

źródło: comment_bvS1LUhLTlnqbrDXieSBDubl2kfAAizo.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@fixie: raz w życiu słyszałem a nawet rozmawiałem z policjantami sprawdzających rower, bo sprawdzili moją siostrę. Kupili jej rower w jakimś markecie, jechała rano przez miasto i z bliżej nieznanych przyczyn policjanci postanowili ja sprawdzić (chyba jakaś organizowana akcja była, stali i kontrolowali rutynowe).

Niestety okazało się, że kretyni

Ale przyjechali do domu za siostrą (jechali radiowozem za rowerem ok 5 km ;p) bo przez telefon matka powiedziała
  • Odpowiedz
@KochamWroclaw: polecam zakupic lampke na tył z diodą mocy, np smart rl 371 o ile dobrze pamietam, akutecznie zwieksza odleglosc mijającycb samochodów, ja jeżdżę z włączoną nawet w dzień.

Jak chcesz robić kilometry to musisz kupić sobie pedaly spd +buty, roznica w komforcie znaczna, ale nie da sie w tym przejść więcej niż kilkaset metrów.

Jak na pracy tlenowej krecisz średnie powyżej 30km/h to warto zainteresowac się lemondką, jak nie
  • Odpowiedz