Aktywne Wpisy

Talarsson +514
Przecież ten podatek od kapitału to jeszcze większe kurestvo niż belka XD
Płać podatek za to że masz czelność posiadać więcej niż 100k robaku XD a to czy zarobiłeś czy straciłeś na inwestycjach nas chooja obchodzi.
#gielda
Płać podatek za to że masz czelność posiadać więcej niż 100k robaku XD a to czy zarobiłeś czy straciłeś na inwestycjach nas chooja obchodzi.
#gielda
źródło: 1000009748
Pobierz
jarqos +189
"Koleżanka" w pracy opowiadała o organizacji własnego wesela i pochwaliła się, że po kłótni wymusiła na swoim parterze, że ma zmienić świadka bo słabo będzie wyglądał na zdjęciach xDDDDD Każdy się zastanawiał czy gość szkaradny czy co, ale okazało się, że to normalny, wysoki chłop, bardziej z tych szczupłych. A kłótnia była bo to najlepszy przyjaciel jej fagasa, ale ma wziąć dawnego kumpla którego widzi raz na 3 lata ale za to

Jak oznakować rower we Wrocławiu i poświęcić na to jak najmniej czasu?
Dzisiaj znakowałem swój rower. Poświęciłem na to cały dzień, gdybym miał odpowiednie informacje to zajęło by to 30 minut.
Co do informacji gdzie oznakować rower to są one dostępne tutaj. Problem jest taki, że na 32 telefony (wczoraj i dziś) nikt nie odebrał. Dzwoniłem do wszystkich komend o 10 i 13stej. Próbując się dodzwonić poświęciłem 2 godziny na telefony. Postanowiłem więc dzisiaj pojechać na Połbina [Kozanów] ale tam mieli urwanie głowy i kazali mi jechać na komisariat Lotnicza 22. Lotnicza 22, była zamknięta i nikt nie odbierał telefonu. Patrol policji widocznie był na rejonie. Błędne koło..
Zacząłem szukać numerów do dzielnicowych i znalazłem [Dzielnicowy na rejon Popowice - 601 703 427 ] - telefon - umówienie na komisariat na Lotniczej 22 - 30minut i jestem. Rower oznakowany. Dokumenty podpisane.
[Paweł]
#wroclaw #rower #rowerowywroclaw #protip #pokazrower #wykoptribanclub
źródło: comment_8rHCWIxPwdledpYcHlWf0W39DiNHNDw5.jpg
PobierzZłodziej pierwsze co zrobi to ją oczywiście zerwie. Na szczęście po tej nalepce zostaje specyficzny ślad i policjant widząc ów ślad pierwsze co zrobi to wyciągnie lampę ultrafioletową.
źródło: comment_3zH7BopoUSAOZu3vLsWJ6PODRzWQuQqo.jpg
Pobierzźródło: comment_6vSClKpjk45DP421scYhncg6VKu8pu3d.jpg
Pobierz@KillBill: jedynie zniszczysz ramę i obniżysz jej wartość ;)
@fixie: obiegowa opinia, majaca na celu nabijanie kobzy zlodziejom... widac wychodzi natura polaczkow...
1. Złodzieje nie są durni. Wiedzą że nalepka to nie wszystko.
2. Nie istnieje centralna baza znakowanych rowerów. Rower skradziony we Wrocku 30km dalej nie będzie już oznakowany. Już internetowe amatorskie bazy skradzionych rowerów są lepsze.
3. Jak @fixie zaznaczył niezmywalne sposoby znakowania (grawer) oznaczają utratę gwarancji. Przy
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Złe pytanie. Powinno brzmieć w ilu przypadkach złodziej odpuścił sobie dany
rower, bo miałby problem ze zbytem.
Co do utraty gwarancji i korozji na lakierze to polecam zapoznać
@KochamWroclaw: W zerze. Jak nie jest dobrze zabezpieczony to i z pod samej komendy zniknie.
autorytet że hej :D
ingerencja w strukturę ramy (znakuje się również robiąc grawer) jest równoznaczna z utratą gwarancji.
nic nie myślę, bo uważam, że przejawem głupoty jest pozostawianie roweru bez nadzoru, przypinanie go czymkolwiek i ufanie w to, że oznakowanie przez policjię uchroni przed kradzieżą. nie uchroni. nie chcesz stracić roweru? nie zostawiaj go samopas.
Co do samego odstraszania złodziei przez naklejkę i jakieś tam ultrafiolety... heh, to poziom-dwa wyżej od błogosławieństwa miejscowego proboszcza :)
Cała ta akcja ze znakowaniem ma raczej uspokoić dzieci, babcie i innych mało zaawansowanych lub słabo rozgarniętych