Wpis z mikrobloga

@Jestem_Tutaj @edammer @saw_an_mars
od miesiaca 3 razy w tygodniu jestem na 'silowni' i robie tak, ze nastawiem na tym urzedzniu do chodzenie 'fat burn' - maszyna pyta mnie o wage (106 :-( ) i wiek ( 39 :-(( ) i podaje mi, ze docelowe heart ration powinno byc 118. Nastawiam predkosc powiedzmy 6.5 km/h czyli taki intensywniejsze chodzenie i tak 35 min.
Potem ide na takie urzadzenia gdzie mozna
  • Odpowiedz
@rt_of_vnt: super ze rozpisujesz aie na temat cwiczen ale w tym wypadku jest to malo wazne. Gubisz tluszcz majac ujemny bilans. Dieta ustawiona? Nie? To zacznij od tego. Cwiczenia sa tylko dodatkiem.
  • Odpowiedz
@rt_of_vnt: @rt_of_vnt: To wszystko dobre ale pod warunkiem, że jesteś na ujemnym bilansie kalorycznym. Bez liczenia się nie obejdzie, przynajmniej na początku. Od swojego zapotrzebowania nie odejmuj też za dużo bo organizm trzeba stymulować a nie głodzić. Owoce lepiej byłoby jeść trochę wcześniej niż o 22 i raczej jabłka, truskawki i inne mało kaloryczne. Co do szklaneczki, jeśli reszta będzie dopięta na ostatni guzik to czasem można -
  • Odpowiedz
@rt_of_vnt: nie jestem ekspertem ale banany i jabłka przed snem to chyba nie dobry pomysł i to o 22:00. Ogólnie owoce mają dużo cukrów.
Ćwiczenia siłowe są dobre, bo zwiększają Ci masę mięśniową, a im więcej mięśni tym więcej potrzebują energii do spalenia, co oznacza że łatwiej się chudnie.
Aerobowe ćwiczenia to tak po treningu na dojebkę mięśni.

Ważne jest abyś był pod zapotrzebowaniem kalorycznym.
Powiedzmy że normalnie potrzebujesz
  • Odpowiedz
@rt_of_vnt: warto wybrać się do dietetyka. Kumpel z roboty (40+) dużo ćwiczył i mało jadł a nic na wadze nie tracil. Po wizycie okazało się, że jadł za malo i organizm sam odkladal tłuszcz - przechodził w stan wolniejszej przemiany materii.
Teściowa (50+) zjechała 11 kg tylko dzięki samej diecie, gdzie wcale nie jadla mniej i nie chodziła glodna. Jadła odpowiednie posiłki o odpowiedniej porze i to wystarczyło.
  • Odpowiedz