Aktywne Wpisy
Pamiętam jak 5 lat temu pracowałem w biedrze i pracowała tam też pewna studentka germanistyki zaocznie co prawda, ale jednak i była wobec mnie bardzo miła wyrozumiała itd. Kiedy pewnego dnia na messengerze po dłuższej gadce zaproponowałem jej randkę w kinie na seans planety singli 2 pod koniec 2018 roku to stwierdziła, że "nie szuka nikogo i jest jej dobrze samej" ona miała ok 158 cm wzrostu, a ja 190 cm, ale
psycha +21
Z jednymi ludźmi dogadujemy się lepiej, z innymi gorzej, z jeszcze innymi wcale. Jeśli przyjąć, że ludzie, z którymi dogadujemy się najlepiej, mają podobny kształt duszy do naszej, to możliwe, że w przykładowej Wenezueli żyje jakaś przykładowa Gabriela, której kształt duszy zbliżony jest najbardziej do mojej spośród wszystkich żyjących ludzi. I nigdy nie będzie dane mi jej spotkać. Równie dobrze mogłem mijać kiedyś kogoś takiego na chodniku i nie przyszło nam nawet
Tym razem przepis na serek topiony Demonic Cheese
Do stworzenia tego cudeńka można użyć różnych (byle suszonych!) papryczek. Ja podaję przepis z takimi jakie ja zastosowałem.
Serek jest bardzo prosty do przyrządzenia i sądzę, że może stać się równie popularny co LAVA ze względu na właśnie prostotę wykonania oraz niesamowity smak. Bo kto #!$%@? nie lubi sera? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Składniki:
Papryczki suszone:
- Do posiekania:
Papryczka 7 pot red - 4 szt.
Papryczka scotch bonnet - 2 szt.
- Do zblendowania:
Papryczka 7 pot douglah - 2 szt.
Papryczka 7 pot red - 7 szt.
bloczki serka topionego gouda (3 x 100g czyli 3 bloczki)
woda - 1/2 szklanki
pieprz cayenne - 1 łyżka
maska gazowa - 1 szt.
odbyt do przeszczepu - 1szt.
No to działamy:
1. Papryczki suszone przeznaczone do posiekania siekamy bardzo drobno. Tak na kawałeczki wielkości pieprzu grubo mielonego, może ciut większe. Odstawiamy na bok.
2. Papryczki do blendowania wrzucamy do miseczki i wlewamy 1/2 szklanki wody. Czekamy ok. 10-15 minut aż lekko zamokną.
3. Wlewamy wodę z papryczkami do blendera i jedziemy je ostro, aż otrzymamy taką czerwoną, jednolitą ciecz.
_I tutaj uwaga: Załóżcie coś na gębę przed otwarciem blendera i podczas gotowania. To co się dzieje jak to zaczyna wrzeć jest nie do opisania. Gruźlica i zapalenie spojówek to przy tym wakacje na mazurach. Więcej możecie przeczytać [TU](http://www.wykop.pl/wpis/13401333/jakie-to-jest-#!$%@?-dobre-mam-oczywiscie-na-mysli-/)_
4. Ciecz wlewamy do gara i redukujemy, aż do momentu uzyskania bardzo gęstej i jednolitej masy lub utraty przytomności.
5. Tę masę o konsystencji bardzo gęstego budyniu odstawiamy do ostygnięcia.
6. Wkładamy trzy serki do miseczki (Tylko bez papierków, nie? :P) i dodajemy ostygniętą masę.
7. Ucieramy do uzyskania jednolitego koloru. Na koniec dodajemy wcześniej posiekany susz.
8. Mieszamy i wkładamy do wcześniej wyparzonych słoików.
I to tyle. Można żreć męskie kanapki i krakersy i szlochać przy tym jak mała dziewczynka ;)
Serek jest przepyszny! Do smarowania kanapek, do krakersów, do czego sobie nie wymyślicie. Smakuje jak gouda paprykowa i pali ryj jak cholera! Przez to że serek jest tłusty to na wyjściu też wesoło nie jest :)
Tak czy inaczej polecam bardzo jako doskonały dodatek do wielu potraw i przekąsek ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oczywiście kolejne przepisy i relacje już niebawem pod #goomowesosy
#chili #chilihead #papryczki #gotujzwykopem
@rolnik_z_klimontowa: @Linden: @Dr_Snaut: @piotras-85: @basssiok: @Marcinowy: @Adass: @danoxide: @Saute: @TOTYLKO_JA: @empeash: @Jutraniema: @rozowy_dzban: @ninetyeight: @jestem-tu: @Patt_: @WujekOprawca: @Rain_: @PROstak: @jednakwiecejniz14sekund:
Nawet chilihead @goromadska próbował i stwierdził, że ma moc. Poniżej 500k ale #!$%@? po czaszce.
Jest mocniejszy od Acida, a Acida próbował @CrankyDude też chilihead i określił go na ok 250k.
Więc ciężko mi powiedzieć. Mówiłem Ci, zjedz łychę i określ moc :P
I jeszcze jedno pytanko: czy kapsaicyna uzależnia? Bo ostatnio dodaję habanero do prawie wszystkiego co jem i nie wiem, czy to nie jest już nałóg ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zrób sam, jest bardzo prosty! :)
A kapsa pewnie trochę uzależnia... tak samo jak siłownia, papierosy, alkohol etc. Wszystko co powoduje wydzielanie się endorfin lekko uzależnia :P Ale akurat kapsa jest zdrowa więc można się szprycować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@goomowy: ( ͡º ͜ʖ͡º)
Poza tym wymieszaj dobrze zawartość słoiczka. Może się rozwarstwił. Cholera wie.
@Felonious_Gru: też tak sądzę, ale jem oszczedniej