Aktywne Wpisy

DrJudym +154

mirko_anonim +27
✨️ Jak radzić sobie z wyzwiskami w rodzinie? Ⓘ
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
Ocencie sytuacje.
Ubieramy rano dziecko do żłobka. Ona ubiera lewy bucik, ja prawy, spieszymy się. Ona swój skończyła wcześniej i nagle zabiera się za mój ze słowami "daj to bo robisz jak nieudacznik". Słowo "nieudacznik" jest dla mnie jak płachta na byka. Nie chcąc wyzywać klepnąłem ją wierzchem dłoni o ramię. Nic jej się nie stało, kucała więc gdybym zrobił to mocno, to by
![I Krucjata. Jak rozpoczeły się wyprawy krzyżowe [Podcast historyczny]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/a55e4669a15da9d43e108105466074b3de4219c0d1720c3dfd4acc7d17b57716,q80.jpg)

#programowanie #python
Jednak nie ma tam żadnej wzmianki o pythone ;) Jest kilka zamiennych pluginów do pythona, lepsze/gorsze - ciekaw jestem które są najlepiej użyteczne, tam nie ma żadnego.
Ale jakby nie było - planuję się przerzucić na Linuksa ;)
Pytanie brzmi, jak nauczyłeś się obsługi vima skoro nie pod Windowsem (bo źle działa) i nie pod Linuksem (bo nie umiesz), nie pod BSD (bo to unix) i nie pod MacOSem (bo to BSD).
#fucklogic
Nie będę specjalnie przestawiał się na inny (w wielu kwestiach gorszy / problematyczny / nieintuicyjny / gdzie brakuje kilku rzeczy których używam) system tylko dlatego, że chciałbym używać w pełni jednego edytora - #logikarozowychpaskow
Poza tym nie musisz zamieniać systemu. Zrób dual boot. Potrzebujesz poprogramować odpalasz linuxa. Potrzebujesz pograć czy co tam robisz na Windowsie to odpalasz Windowsa. Trochę upierdliwe ale z czasem w miarę przyzwyczajenia co raz więcej czynności będziesz przenosić na linuxa
@dyeprogr: Od razu na zapas polecę Ci to: http://synergy-project.org/download/free/
Masz myszkę i klawę podpiętą do jednego kompa, a możesz "przejechać" kursorem na ekran kompa obok. Nawet copy-paste działa między kompami.
Niesety tylko starsza wersja jest darmowa ale działa jak trzeba.
A Synergy też znam od wielu lat - zajebiste narzędzie :)
(BTW znalazł ktoś
@dyeprogr: To nie kwestia potrzeby, tylko mentalnej higieny i właśnie dlatego ten wątek zmierza w tym kierunku. Znam ten ból z autopsji bo w robocie muszę korzystać z windy. I to nie jest to, że hejtuję windę. Mam w chacie równiez windę - gram na niej.
W skrócie próby używania linuxowych narzędzi i środowisk pod windą to taki sam masochizm
Skoro nie masz skilla i expa to czemu wybierasz trudniejszą drogę? ( ͡° ͜ʖ ͡°)