Wpis z mikrobloga

Używa ktoś z powodzeniem Vima na Windowsie do programowania w Pythonie? Ilekroć starałem się to skonfigurować to zawsze coś się srało. Naszło mnie by spróbować jeszcze raz, ale żeby oszczędzić sobie nerwów to stwierdziłem, że spytam wpierw czy to w ogóle sensowne :P

#programowanie #python
  • 24
@szpongiel: Bo lubię Vima :(

Rozumiem, że przez "łatwiejszą drogę" masz na myśli Linuxa ;) (Poniekąd jest to prawdą, ale nie w moim przypadku - nie teraz :P Wskakując w Linuxa niepotrzebnie dorzucałbym sobie tylko kolejnych rzeczy do ogarnięcia)

Jednak racja - wybiorę łatwiejszą drogę - będę używał po prostu jakiegoś Pythonowego IDE haha :D
@dyeprogr: Tak, przez łatwiejszą drgoę mam na myśli linuxa. To nie chodzi o sam edytor/IDE.
Jak będziesz szperał po necie za różnymi tutorialami, pomocami, bibliotekami, narzędziami, poradami, to większość będzie dotyczyć linuxa. Osadzając się z nauką pythona na windowsie zawsze będziesz mieć dodatkowy narzut w stylu "ok, a jak to teraz zrobić na windzie?".
No ale próbuj. W sumię trochę piszę na zapas, bo sam z pythonem nie miałem do czynienia,
@szpongiel: Nawet nie wiesz jak bardzo się o tym przekonałem na własnej skórze - zaczynałem programować od C - i chciałem od początku by mi sie kompilowało właśnie w Vimie (po tym jak wszyscy go polecali), no ale na Windzie właśnie haha. I tak - wszystkie dosłownie tutki jak kompilować C w Vimie są na Linuxa - zdziwieniom i #!$%@? nie było końca :D

Dzięki, tak myślałem by PyCharma używać.