Aktywne Wpisy
Kapitalista777 +339
Z tą zmianą definicji gwałtu pędzimy w zawrotnym tempie w stronę Hiszpanii. Już wkrótce to ty będziesz musiał udowadniać, że miałeś zgodę, a nie kobieta, że została zgwałcona. W zeszłym tygodniu skierowanie prac do komisji poparły WSZYSTKIE partie w Sejmie.
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to
A teraz was zastrzelę. Wiecie, że w Hiszpanii zakazany jest tzw. catcalling, czyli zaczepianie kobiet na ulicy czy np. gwizdanie na nie. I uwaga - dotąd było to wykroczenie, obecnie jest to
DROBNY_PIJACZEK +23
Ja na bilecie nie cebulaczę mimo, że tanie dla mnie nie są to na te warunki drogie specjalnie też nie - 680 koron za miesięczny na pierwszą strefę (dla ludzi nie w temacie to jakieś 320 zł).
Zbliżam się do kontrolerów wyjmując jednocześnie bilet z portfela, wręczam po czym dostaję informacje, że mam się cofnąć do gościa z czytnikiem kart kredytowych, bo jest problem z moim biletem. Nie wiem o co chodzi, bo kupowałem przedłużenie o miesiąc 9 dni temu w sklepie.
Zastanawiam się czy #!$%@?ć i uciec im metrem czy zostać i czekać na karę (bodajże 1150 nok). Zanim podjąłem decyzje to podbija do mnie gość i skanuje mój bilet. Zaczynam się tłumaczyć, że jestem tutaj nowy i chcę mu pokazywać paragon zakupu biletu, ale on tego nie słucha tylko mówi "słuchaj... słuchaj"
Przestałem w końcu #!$%@?ć a on oddaję mi bilet i mówi:
"Musisz być bardziej uważny, pamiętaj następnym razem, że bilet po zakupie trzeba aktywować. Miłego dnia."
Chyba w Polsce by to trochę inaczej wyglądało ( ͡º ͜ʖ͡º) #profit bo przejeździłem nieświadomie 9 dni za darmo.
#platkiowsianewnorwegii #norwegia #truestory #kanary #zagranico
@sorek: Tylko kiedy myślał o ucieczce to jeszcze nie wiedział, że to jego błąd :)
także pozdro 600
Konczyl mi sie bilet, wiec kupilem dzien wczesniej. Jechalem z pracy dnia nastepnego i zapomnialem aktywowac.
Musialem zaplacic najwyzsza kare za to ze zapomnialem i nie aktywowalem tego dnia biletu :/
Najgorsze ze zawsze mam bilet, #!$%@? zawsze, nawet jak jade 2 przystanki, ale po tym incydencie zaczalem myslec o jezdzie na gapia :/
@platkiowsiane: Nie wiem jak w innych częściach Polski ale u mnie to normalne.
@sorek: Norge to w sumie na północy :d
Zapoznaj się z historią @platkiowsiane bo dużo tracisz ważnych faktów z jego przygotowań przed wyjazdem do Norwegii.