Aktywne Wpisy

WykopekPol +10
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
torian15 +44
Ciekawe ze jest bardoz dużo ludzi którzy myślą, że ludzie żyli razem z dinozaurami w perhistorii. Serio, zapytajcie swoje różowe :)
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
Tymczasem dinozaury pojawiły się na ziemi ok 230 mln lat temu i żyły do ok 66 mln lat temu. Ludzie pojawili się natomiast ok 0,3 mln lat temu. To są absurdalne odległości czasowe. Cała historia cywilizacji człowieka to jakiś nic nie znaczący pyłek na osi czasu istnienia ziemi, a patrząc na
źródło: dinozaury
Pobierz

#naukaprogramowania
pythona znam, ale z Qt kiedyś probowalem samemu i marnie to szło.
chce zrobić mega prosta apke ale ma mieć GUI co by #nieprogramowanie crew mogło odpalać.
https://www.youtube.com/playlist?list=PLA955A8F9A95378CE Ja nad tym chwilę przesiedziałem i coś tam posklejać potrafię, tutorial polecany na stronie PySide.
@jedrus7: a co za różnica w licencjach?
Ja się na tym nie znam i NIGDY nie czytam..( ͡° ͜ʖ ͡°)
Przynajmniej ja to tak zrozumiałem, może być troszkę inaczej :)
Licencje dla mnie są strasznie zagmatwanym tematem i nie wiem jak zrozumieć paru rzeczy, więc moje zdanie nie jest jakieś bardzo wiążące :)
Zobaczę ten PySide w weekend, albo jutro w pracy.
Jeśli to "hello world" udostępnisz np. jako usługę w sieci, za której wykorzystanie będziesz pobierał opłatę od użytkowników - nie ma problemu. Oni nie kupują oprogramowania, tylko usługę.
Edit: kiedyś chyba było inaczej, i Qt było GPL - musiałeś kupić licencję na konkretną wersję żeby pisać closed-source. To było dawno, mogę się mylić :)