Aktywne Wpisy

lord-nihilus +257
Angielska Julka przyzwyczajona do życia w bezpiecznej bańce stworzonej przez simpy i kukoldy pierwszy raz została skonfrontowana z rzeczywistością, całości zwieńczona wymownym, spektakularnym napadem paniki. W takiej samej bańce żyją wszystkie baby w kukoldystanach.
#blackpill #kukoldystan
#blackpill #kukoldystan

Ksiunc +47
Ukończyłem Cyberpunk z dodatkiem i mam od kilku dni taką wewnętrzną pustkę i depresję. Mam wrażenie, że nie zagram nigdy w nic równie dobrego.
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry
Pamiętam że podobnie miałem po Wiedźminie 3 i na kilka lat gry nie dawały mi radości.
Polecacie coś co mogło by pomóc?
Coś w miarę aktualnego max 10 lat, z dobrą fabułą, z bohaterem z którym można się zżyć.
#cyberpunk2077 #wiedzmin #gry

W tym roku skończyłem #techbaza. Do tej pory freelancer, parę prejektów komercyjnych, całe życie w Notepadzie++. Niedawno namierzyła mnie rekruterka z pewnej firmy z Poznania i rzuciła propozycję pracy. Spełniam wymagania, fajna oferta, a do tego mają eventy integracyjne. Minus taki, że praca zdalna, ale za to łatwiej mi będzie pogodzić pracę z niestacjonarną #studbaza. CV gotowe, mogę aplikować. Tyle, że babeczka prócz CV oczekuje też moich wymagań finansowych ( ͡° ʖ̯ ͡°) Czuję się mocny w tym co robię, po praktykach zrobiłem w firmie z branży bardzo dobre wrażenie, znam swoją wartość, ale pierwsza praca, sekcja doświadczenie w CV świeci pustkami (marny staż i praktyki), nie bardzo znam realia, ile mogę na początek wymagać, a nie chcę wyjść na studencika psującego rynek pracą za darmo. Szczegółów nie znam jeszcze, ale w wymaganiach mieli PHPa, relacyjne bazy danych, technologie JS/Ajax, oczywiście HTML, jakiś framework i systemy kontroli wersji. Nic szczególnego. Pomóżcie, od ilu cebulionów zacząć negocjacje?
#pracujzwykopem #webmastering #programowanie #pierwszapraca
@chybaDapi: que
Upewnij się, że kwota netto w ich rozumieniu znaczy to samo co u Ciebie - pamiętaj o PIT, ZUS itd.
@co_to_sie_stanelo: Projekty komercyjne są w portfolio, średnio brałem połowę tego, co profesjonalne firmy. W szczegóły nie wchodziłem jeszcze, bo bez CV możemy sobie gadać. Napisali o pracy na pełny etat.
@czolnowski: na rękę?
Kurcze, teraz jak tak czytam, to to nie koniecznie musi być praca zdalna, bo to wywnioskowałem z tego co mają na stronie, a rekruterka nic o
BTW, wpisuj wszystkie projekty
http://forum.4programmers.net/Kariera/233131-ile_zarabiacie?start=250