Aktywne Wpisy
hitsmer +1014
Ostrzegam wszystkich przed @Kami123x
Jeden mirek już go wyjaśnił, dopisuje następne punkty:
1. Jedzenia z mopsu nie chce, bo za długo będzie czekał.
2. Jedzenia od caritasu czy brata Alberta nie chce, bo kościół.
3. Pracy na budowie nie chce, bo nie ma doświadczenia i siły.
4. Praca najlepiej tylko za komputerem, dziwnym trafem nie powiedział co umie przed tym komputerem robić, pewnie tylko czytać wypok.
5. Na czarno, żeby sobie zarobić
Jeden mirek już go wyjaśnił, dopisuje następne punkty:
1. Jedzenia z mopsu nie chce, bo za długo będzie czekał.
2. Jedzenia od caritasu czy brata Alberta nie chce, bo kościół.
3. Pracy na budowie nie chce, bo nie ma doświadczenia i siły.
4. Praca najlepiej tylko za komputerem, dziwnym trafem nie powiedział co umie przed tym komputerem robić, pewnie tylko czytać wypok.
5. Na czarno, żeby sobie zarobić

Nupharizar +225
Napisałem na jakiejś gówno stronce na fb, że dziecko sexmasterki popełni samobója, jak rówieśnicy dowiedzą się, czym zajmowała się jego matka. Taką wiadomość dostałem na priv xD
#logikarozowychpaskow #heheszki #madki #bekazpodludzi
#logikarozowychpaskow #heheszki #madki #bekazpodludzi

Z ciekawostek, jak wyglądają studia w Szwajcarii:
1. Złapią cię na ściąganiu - wilczy bilet.
2. Z KAŻDEGO przedmiotu jest egzamin
3. Do egzaminu jest jedno podejście na semestr.
4. Jeśli dwa razy oblejesz ten sam przedmiot - wilczy bilet.
Wyjaśnie jeszcze 4 - jeśli na twoim kierunku jest np. Analiza, i dwa razy ją oblejesz, to już nigdy nie skończysz w Szwajcarii kierunku studiów na którym obowiązkowa jest Analiza.
Jakie są tego efekty?
Na studia chodzą ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć, dyplom ukończenia jest coś warty, a bezrobocie wśród absolwentów oscyluje wokół 1%.
Może warto o tym pomyśleć za następnym razem, gdy będziemy wychwalać ludzi "zaradnych", "potrafiących kombinować" zamiast tych którzy się uczą?
Taguję tak jak reszta,
#coolstory #truestory #studbaza #patologiazewsi #oswiadczenie
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Wiesz, różnie można na to patrzeć. Z jednej strony możemy kazać im płacić za kolejne podejścia, z drugiej strony kto by chciał iść do lekarza który choroby zakaźne zdał za 5 razem, albo dać się reprezentować
Na pewno by nie można było od razu czegoś takiego wprowadzić tylko jak
Myślę, że popełniasz pewien bład: próbujesz przełożyć to, co napisałem wyżej, na realia Polskie. Podam Ci pewne różnice, po których uwzględnieniu, twoje argumenty nie bedą takie ważne:
1. Na studia w Szwajcarii nie idzie się bezpośrednio po liceum. Aby pójść np. na Computer Science, musisz najpierw dwa lata pracować w zawodzie. Dlatego szkolnictwo średnie (liceum,
A co do 2 to wiem, że Szwajcaria to Szwajcaria. Opłacało im się być neutralnym i mieć banki i wiem, że żywcem się tego nie przeniesie. Tak samo jak z Norwegii czy Szwecji. Ale zmienić coś trzeba ;)
Dzięki za AMA, nie widziałem chyba, a chętnie poczytam
@stjimmy: Za nic twój kolega mi nie wciśnie, że nie widział OGROMNEGO znaku w stylu "Sąd rejonowy w Zurychu, postanowił blablabla to miejsce parkingowe jest prywatne i może na nim stać tylko samochód o rejestracji ZH 1234" ;-) Jutro będę w CH, to mogę wrzucić fotkę :D
@stjimmy: Od 1km/h! :) W dodatku mobile fotoradary. Oberwałem od takiego przy ograniczeniu 35km/h... zjeżdżając z górki rowerem :D
A oni maja tak malo studenciakow ze dostaje z tamtejszych regionow oferty pracy jak jestem Jeszcze na studiach.
W austrii nie wywala cie po sciaganiu raczej tylko zakoncza egzamin i tyle pozniej wezwanie do rektora i jak sie powtorzy to wywala. Efekt bezrobocie u ludzi
@corrallus: W Luzern jeśli mnie pamięć nie myli automatycznie jest oblany egzamin i coś w stylu "komisji dyscyplinarnej". Zasłyszałem, że prawie zawsze wywalają, więc wolałem nie próbować. Generalnie przyzwolenia na ściąganie nie było i nikt nie ściągał. Strategicznie myśląc, lepiej było na egzamin po prostu nie
Trzeba brac pod uwage jakie to studia na prawie nikt nie sciagal bo spoleczenstwo bylo #!$%@? i sie nie trzymali razem. Na medycynie czesciej sie zdarza bo znamy sie mamy lepszy stosunki z prof. I wiemy ze ktos zupelnie sie czyms nie interesuje wiec odsetek sciaganiA jest wiekszy.
Najlepsze
#!$%@? ma byc konkret jak slyszalem na ethz.
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Gdzieniegdzie to widocznie zrobili. O ile licencjat miałam w miarę sztywno ustalony (chociaż mogłam dobrać nieograniczoną ilość kursów dodatkowych) o tyle na magisterce przez pierwsze trzy