Aktywne Wpisy

jmuhha +32
Nigdy nie wybacze sobie, że zamiast na programistke która nie musi wstawać i pracuje z home office poszłam na lekarke, która musi jeździć do szpitala i zarabia 1/3 tego co programistka (╯°□°)╯︵ ┻━┻
#programistka15k #programista15k
#programistka15k #programista15k

SaintWykopek +1060
Kto miał taką latarkę plusuje

Z ciekawostek, jak wyglądają studia w Szwajcarii:
1. Złapią cię na ściąganiu - wilczy bilet.
2. Z KAŻDEGO przedmiotu jest egzamin
3. Do egzaminu jest jedno podejście na semestr.
4. Jeśli dwa razy oblejesz ten sam przedmiot - wilczy bilet.
Wyjaśnie jeszcze 4 - jeśli na twoim kierunku jest np. Analiza, i dwa razy ją oblejesz, to już nigdy nie skończysz w Szwajcarii kierunku studiów na którym obowiązkowa jest Analiza.
Jakie są tego efekty?
Na studia chodzą ludzie którzy chcą się czegoś nauczyć, dyplom ukończenia jest coś warty, a bezrobocie wśród absolwentów oscyluje wokół 1%.
Może warto o tym pomyśleć za następnym razem, gdy będziemy wychwalać ludzi "zaradnych", "potrafiących kombinować" zamiast tych którzy się uczą?
Taguję tak jak reszta,
#coolstory #truestory #studbaza #patologiazewsi #oswiadczenie
Ech...
Komentarz usunięty przez autora
Pani profesor nie zalicza egzaminu, pomimo odpowiedzi na 7 z 11 pytań. Dlaczego?
bo ona inaczej widzi odpowiedzi na te pytania (merytorycznie są poprawnie, praktycznie na blachę wykute z jej wykładów). Pomimo tego ze już znam wszystkie pytania, umiem odpowiedizeć na 95 % z nich i pisze z tematu pokrewnego projekt inżynierski to podchodziłem do egzaminu juz 6 razy.
Pewnie
@baltazarbaltazarowiczzewakin: Widzisz bo to jest konfidenctwo, czyli taki pełny formalizm. W bezsensownym prawie jest tak napisane i tak ma być i mi strasznie nie podoba się coś takiego. Bo to wygląda tak jakby ludzie zapominali że są ludźmi i małe błędy/wykroczenia tak naprawdę nie mają znaczenia.