Aktywne Wpisy

mirko_anonim +142
✨️ Gorzka prawda o lekarzach w Polsce Ⓘ
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,
Kilka gorzkich slów prawdy o lekarzach w Polsce.
Do ludzi coraz częściej dociera jak dużą aberracją jest poziom wynagrodzeń lekarzy w Polsce. W dodatku wiele osób z tej branży nie jest otwartych na merytoryczną dyskusję i nie przyjmuje jakiejkolwiek krytyki.
Ponieważ dosyć często mam wizyty u lekarzy, to postanowiłem podzielić się swoimi spostrzeżeniami. Zapraszam do polemiki wszystkich, także osoby z branży medycznej. Zanim przejdę dalej chciałbym zaznaczyć,

Sleepypl +709

10:00 - wstaję, ogarniam się, następnie przeżuwam śniadanie i w tym czasie sprawdzam pocztę i tickety na #jira (QA jest w Indiach więc o 10 rano u nas już mam wszystkie tickety z wczoraj zweryfikowane i jeszcze kilka nowych jeśli znaleźli jakieś błędy)
11:00 - merguję sobie zmiany które wczoraj wieczorem wystawiłem na code-review, ewentualnie coś poprawiam
12:00 - wychodzę do biura, po drodze w autobusie #tylkomirko ( ͡° ͜ʖ ͡°)
12:30 - jestem w biurze, sprawdzam jeszcze czy są jakieś bugi do poprawienia, jeśli nie to biorę sobie user-story z projektu i implementuję
16:00 - kończy się czas spokojnej pracy i zaczynają się spotkania albo rozmowy z kandydatami do pracy (programistów zawsze tak mało w zespole więc #rekrutacja motzno)
18:30 - jeśli spotkania skończyły się wcześniej to miałem jeszcze okazję zrobić jakieś code-review, odpisać na maile, wystawić pull-requesta na moje zmiany
#mojdzienwpracy
Po pewnym czasie to tak już jest. Kiedy cały czas siedzisz na angielskich "forach" żeby znaleźć odpowiedź na swoje pytanie, siedzisz tylko w angielskim oprogramowaniu i dodatkowo piszesz/mówisz po angielsku - to często nawet nie jesteś w stanie znaleźć polskiego odpowiednika, bo nigdy się z nim nie spotkałeś lub jeśli już to zaledwie kilka razy i musisz się mocno zastanowić nad tym "jak to szło" :)
@Dzery: jak powiesz code review, to każdy z branży wie, o co chodzi, i to precyzyjnie. Jak analiza kodu, to połowa się nie domyśli. Informatyka jest po angielsku, jest to język branżowy. Jak łacina w medycynie ;-). Nie ma co tego zmieniać, najważniejsza jest tu precyzja i wzajemne zrozumienie. Wiadomo, nie popieram używania angielskich odpowiedników na siłę, ale nic z użytych tutaj: "ticket",
Komentarz usunięty przez autora