Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +10
#programista15k #programista25k #pracbaza #pracait #kryzysit #korposwiat #finanse #zarobki #pieniazki #inwestycje #gielda #logikaniebieskichpaskow #logikarozowychpaskow
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Ciężko mi naprawdę uwierzyć w to, że średnia krajowa to raptem 6k netto a mediana 5000zł na rekę
Rozmawiałem ostatnio z moimi znajomymi i rodziną, wszyscy mają ok 25-35 lat i tak zarabiają:
- szeregowa senior
Jarek_P +690
Pół roku temu pisałem tutaj o tym, jak to kupiłem sobie przewody zasilające nie na aliexpress, tylko od polskiego dystrybutora, sprzedającego legalnie. W skrócie: kupiony przewód komputerowy mający według opisu wytrzymywać 16A miał w sobie dwa cieniutkie druciki z miedziowanego żelaza i brak przewodu ochronnego, jego używanie zaś było realnym jechaniem po bandzie w zakresie zagrożenia zarówno porażeniem, jak i pożarowego.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
Obiecałem wtedy że nie odpuszczę, pociągnę sprawę dalej. I cóż... pociągnąłem.
"Piszę, gdyż miałem okazję zobaczyć dziś wizualizację planowanej estakady nad skrzyżowaniem Marszałków. I nie mówię o jakiejś fantazji grafika, ale o profesjonalnej wizualizacji z pewnego biura projektowego pracującego nad tym projektem.
Co widziałem spróbuję opisać:
Planowany wiadukt to - uwaga, uwaga!!! - wiadukt wantowy.
Konstrukcja wiaduktu podwieszona byłaby na dwóch pylonach rozmieszczonych symetrycznie względem Śmigłego-Rydza - Kopcińskiego. Po stronie zachodniej pylon na wysokości wejścia do szpitala Korczaka.
Rozstaw pylonów szacuję na 100 m, ich wysokość 45 m.
Pylony odchylone od pionu o ok. 10 stopni na zewnątrz (znaczy zachodni odchylony na zachód, wschodni na wschód).
Do pylonów przymocowane w obu stron na pięciu poziomach po dwie wanty.
Górą (wiaduktem) biegną dwa wewnętrzne pasy ruch w każdą stronę, dwa zewnętrzne pasy w każdą stronę biegną dołem.
Tory tramwajowe biegną oczywiście dołem.
Na całej długości wiaduktu po jego obu stronach przewidziane są przezroczyste ekrany akustyczne."
Thanks Zdanowska. #lodz
ps. już nawet jeśli będzie zrobione to te ekrany akustyczne w centrum ja p------e...
@ShpxLbh: hehe, ile to lat temu mialo byc zbudowane?
@edgar_k: A1 pewnie na początku 2017 bedzie
@Zircon: heh obok tej koncepcji jest jeszcze druga, czyli centrum przesiadkowe dla MPK, chyba o tym sie zapomina.
@Radus: pewnie to mialo byc zdaje sie w 2010.
@Zircon: to jest ten sam problem co w wiekszosci miast - albo sie robi centrum dla samochodow albo dla komunikacji miejskiej, tyle