Wpis z mikrobloga

Jak dawno byliście u dentysty ? Ja ostatni raz w 8 klasie podstawówki. Moje zęby to tragedia. Ale mam taką traumę ze i tak zwlekam a tutaj ząbek zaczyna boleć :/ #fobie #dentysta :/
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Floyt: daj spokoj. tez mialam. poszlöam do pani, powiedzialam i robila przed kanalowym znieczulenie przy pomocy tego czegos, co sie uzywa u dzieci-taka maszynka, ze bardzo wolno wstrzykuje, wiec nic nie czujesz. a przed wbiciem igly czyms spryskala, wiec igly tez czuc nie bylo. po 3 wizytach fobia mi minela
  • Odpowiedz
@Floyt: To ja Cię pocieszę. Mam cztery kły do rwania. Powiedzieli mi że to nic bardzo pilnego więc zwlekam już z 10 lat. Może nie tyle się boję, co okrutnie mi się nie chce i masakrycznie będę wyglądał zanim mi szczeny potem nie naprostują aparatem.
  • Odpowiedz
@Floyt: uuu to słabo. co jak co, ale do dentystę to trzeba od czasu do czasu odwiedzić... ja też długo nie chodziłam (też trauma : P) i jak w końcu poszłam i usłyszałam 'KANAŁOWE' to myślałam, że zawału dostanę, bo zawsze każdy mówił, że boli strasznie. zrobili mi znieczulenie i NIC nie czułam : P, genialnie było : D.
  • Odpowiedz
@betoniarka_: Nie tyle boje się bólu, ale to chodzi o ten specyficzny ból, zapach i dzwiek wiertła. To jak wrażenie porwania przez kosmitów :D

@Readonyou: Nie slyszalem jeszcze o wyrywaniu kłów do prostowania zębów. Wykop uczy i bawi :)
  • Odpowiedz
@Readonyou: przed noszeniem aparatu, w gimnazjum (dawno temu ; P) miałam wyrywane 2 czwórki, bo niby też miałam za mało miejsca na wszystkie zęby : P.

@Floyt: spokojnie, oni nie porywają. pobierają tylko Twoje dna, wczepiają czipy i inne sprzęty, aby później przejąć kontrolę nad Twoim umysłem!
  • Odpowiedz
@Readonyou: Moje też, ale tylko na dole. Jakimś cudem z ósemkami mi się to mieści w pysku, i nawet tak strasznie nie wygląda. Ale jeśli górne Ci też wystają, to może być nieciekawie.

@betoniarka_: Dobra bo mi na kolejną fobię wchodzisz teraz :P To że z umysem to tam pół biedy. Ale jak oni wyglądają O.O
  • Odpowiedz
@Floyt: Też miałem traumę od podstawówki, bo w tamtych czasach nikt się nie p-------ł z jakimiś znieczuleniami i jechali z dzieciakami na żywca. Świst wiertła, ból i ten charakterystyczny zapach siedział w głowie przez lata i skutecznie odstraszał mnie przed wizytą u stomatologa :) Ale jak mnie kiedyś złapał tak ostry ból zęba, że wytrzymać się nie dało, to już nie miałem wyjścia, a przy okazji zrobiłem sobie generalny remont.
  • Odpowiedz