Aktywne Wpisy

wykop +25
Zmiany w lewym menu!
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
Od dziś znajdziecie tam sekcję z obserwowanymi tagami. Dzięki niej szybciej dotrzecie do treści, które naprawdę Was interesują - bez klikania w dodatkowe zakładki.
To zmiana przygotowana w odpowiedzi na Wasze prośby. Niby drobna, a sprawia, że korzystanie z Wykopu staje się wygodniejsze i bardziej dopasowane do Waszych potrzeb!
Sprawdźcie
źródło: wykop
Pobierz
blinkarA +6
Chłopak z tindera po pierwszej randce zaprasza mnie na wspólny wyjazd do Chorwacji na jego koszt.
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem
Chłopak bardzo ułożony, adwokat, ale dla mnie wieje desperacją. Kto normalny chce wydać parę tysi na randomową dziewczynę, którą dopiero co poznał?
#tinder #randkujzwykopem

Noszę się z zamiarem rozpoczęcia nagrywania wideobloga/screencastów na temat nauki Pythona. Nie byłby to typowy kurs. Chciałbym podejść do tematu bardziej opisowo. Wydaje mi się, że lepiej można wytłumaczyć niektóre rzeczy opowiadając o ich "idei", zamiast sucho podać definicję i sposób użycia.
Poruszałbym też (a może przede wszystkim) tematy miękkie - jak przygotować sobie środowisko pracy, jak podchodzić do problemów, jak "myśleć jak programista", jak projektować architekturę kodu, jak pisać dobry kod, jak debuggować, testować, dokumentować, jak i dlaczego korzystać z gita, dlaczego wystrzegać się religii...
Jak się zapatrujecie na takie coś, przydałoby się komukolwiek?
Nigdy nie lubiłem filmów uczących programować. Coś, co bym przeczytał w 2 minuty na filmie trwa pół godziny.
@biczek: @mamapoth: też zawsze tak myślałem, jednak w takim przypadku tłumaczenie i równoczesne pokazywanie może się sprawdzić. Dodatkowo musiałbym też najpierw tekst ułożyć, więc nic nie stoi na przeszkodzie, aby go opublikować.
No i chciałbym nagrać to po angielsku,
Może zrób coś w stylu
"dziń dobry witam was baaaaardzo serdzecznie w mojim nowym odcniku serii programować każdy może - python. Dziś nauczymy się jak zrobić minekraft 2d. Jeżeli nie interesuje cie sposób wykonania przewiń do 5:25 ( ͡°( ͡° ͜ʖ
i jak coś to wooołaj!