Wpis z mikrobloga

@ziaba: Do czołgu też potrzebna matma! Generalnie samo zadanie jest głupie ale już pomińmy to. Kolejność wykonywania działać to tylko umowai nikt nie powiedział że mamy nawias w (1*0). Wołam dyżurną (i w zasadzie jedyną którą tu znam) matematyczkę, @kobietanawykopie ukłoń się i rozstrzygnij.
  • Odpowiedz
@GreenHood16794: że ktoś nie ogarnie dwóch pierwszych linijek i sobie tam powstawia nieistniejące znaki, pewnie dodawania, to rozumiem, ale jak w ostatniej linii może wyjść komuś inaczej niż 2? która to jest klasa podstawówki? pierwsza czy druga?
  • Odpowiedz
2015

Oni nadal nie korzystają z serwisów pokroju IDEONE, by sobie podczas sprawdzania wyniku troszkę pokodzić.

@GreenHood16794: Już nie wspomnę, że te wyniki powinni znać bez jakiegokolwiek zająknięcia i robić je w pamięci. Klik. I tyle w temacie. ( ͡º ͜ʖ͡º)

• Odpowiedz
@Wykopowicz_Ryan: Nie żeby coś, ale w matematyce gdy chcesz coś dodać w nowej linii, to musisz tam przenieść również znak operatora. Przynajmniej mnie tak uczyli 10 lat temu, gdy jeszcze do gimnazjum chodziłem. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Raczej nie widzę tu innej możliwości

@vegat: Ja widzę. Pominąłeś pierwsze linie, tymczasem tam nie ma delimitera, to są 11-stki nieszczęśliwie złamane.
  • Odpowiedz