Wpis z mikrobloga

Projekty tracą na wartości wraz z przemijającym czasem.

@Wykopowicz_Ryan: Nie zgadzam się z tym stwierdzeniem. Być może nie ma sensu oglądanie kodu twoich projektów z przed kilku lat, bo jednak styl programowania, technologie, języki się zmieniają, to jednak lista wykonanych projektów z minimalnym opisem jest przydatna. Od razu widać jakie konkretnie człowiek ma doświadczenie i lepiej wygląda CV (czy to profil na linkedin) z listą wykonanych projektów niż bez.
  • Odpowiedz
@darck:

Bo zadawanie pytań na Stakcoverflow nie ma sensu. Jak ludzi odpowiedzą, to znaczy, że problem był prosty i gdzieś już na niego odpowiedzieli tylko wystarczyło lepiej poszukać, a jak problem jest trudniejszy to nikt nie odpowiada, albo czasami przypadkiem po kilku miesiącach.

Właśnie poświęciłem jakieś 50 minut na rozwiązanie jednego z problemów użytkowników.
Więc Twoje stwierdzenie jest
  • Odpowiedz
@darck:
Jeśli ta odpowiedź, na którą poświęciłem 50 minut zostanie zaakceptowana, zgarnę +15 punktów reputacji.
Dodam że udzielam odpowiedzi na pytania dotyczących problemów z którymi wcześniej nie miałem styczności.
Jeżeli nie znam jakiegoś pluginu a gościu chce rozszerzyć jego funkcjonalność to muszę przeanalizować jego kod, i czasami jest ciężko bo ten mało popularny plugin, który użytkownik wybrał nie ułatwia szybkiego rozwiązania problemu, jest napisany na o-------l, ale staram się znaleźć
  • Odpowiedz
Właśnie poświęciłem jakieś 50 minut na rozwiązanie jednego z problemów użytkowników. Więc Twoje stwierdzenie jest nieco krzywdzące.

@Wykopowicz_Ryan: oczywiście są wyjątki, ale jak nie wierzysz to zadaj kilka razy pytanie na które nie możesz znaleźć odpowiedzi.

Jeżeli nie znam jakiegoś pluginu a gościu chce rozszerzyć jego funkcjonalność to muszę przeanalizować jego kod

@Wykopowicz_Ryan: to jesteś wyjątkiem. Większość ludzi nie ma na to czasu bo mają własną pracę, a gdy odpowiadają,
  • Odpowiedz