Aktywne Wpisy

kicioch +670
Misiek przeżył 16 lat (z nami ostatnie 6) i jest teraz w lepszym świecie (╯︵╰,)
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek
Kochał jedzenie, nie uznawał zabawek (chyba że kong, z jedzeniem), miał 10 leżanek i 50 kocyków, nie lubił być wyżej niż podłoga, nie był fanem spacerów, miał setki chorób i dolegliwości a i tak ostatnie lata psiej emerytury spędził szczęśliwy a my razem z nim (╯︵╰,)
#piesmisiek
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
sztywny_misza +82
źródło: 1740637996376-0
Pobierz

Myślicie że posiadanie tam konta jakoś może się przydać w przyszłości przy rekrutacji?
#webdev #stackoverflow #programowanie
Generalnie te moje 600 punktów reputacji zebrałem z 40 pytań na które udzieliłem odpowiedzi, niestety w przypadku większości pytań, najlepsze odpowiedzi (moje :D) nie są wybierane przez autorów. Wydaje mi się że jednak te punkty reputacji są w jakiś sposób miarodajne, stąd moje pytanie, bo może się
Nikomu niczego nie muszę udowadniać jeżeli chodzi o taki podstawowy poziom, ale dopóki jest to poziom na który do tej pory nie wkroczyłem.
Zastanawia mnie czy w przypadku takich bardziej wymagających firm, które dają zarobić więcej, ma to znaczenie.
@Wykopowicz_Ryan:
Podsumowując, odpowiadam, że posiadanie aktywnego konta z dobrymi commitami jak najbardziej pomaga przy rekrutacji.
Czyli generalnie, w wolnym czasie, powinienem odpowiadać na pytania, bo to inwestycja w przyszłość?
Tak to właśnie widziałem zakładając tam konto.
Dopiero dzisiaj tak sobie myślę "może ten portal jedynie wydaje się być takim który ma jakąkolwiek wartość a w rzeczywistości, w branży jest wcale nie brany pod uwagę bo reputację można zdobyć nie posiadając żadnej wiedzy?".
Ale skoro tak piszecie to będę noł lajfił aż będę w topce.
Wolę działać. Jeśli mogę pomóc innym i tym samym pracować na siebie to jak najbardziej mnie to przekonuje.
W dodatku z moim angielskim nie jest jakoś najlepiej, a po tych kilku dniach na SO jakoś łatwiej udziela mi się odpowiedzi.
I masz rację, jest to fajne.
Swoją drogą, pracujesz w Polsce?
Kiedyś miałem kilkadziesiąt projektów w portfolio którymi się chwaiłem, dziś już nie ma żadnego, który mógłbym zaprezentować, bo w pewnym momencie traci to na wartości, a taka reputacja na SO nie ulega inflacji.
A co do frameworków to racja, muszę się za to wziąć, bo póki co w żadnym nie działam, ale szybko się uczę.
Swoją drogą trochę zniechęca mnie fakt
Mówisz że nie znasz żadnego frameworka, a piszesz obiektowo?
@Kuchasz: Tam gdzie ma to uzasadnienie, tak.
@controll: Za plusowane pytanie nie otrzymuje się punktów reputacji, jeśli ja nie
@MaryMagdalene: Bo zadawanie pytań na Stakcoverflow nie ma sensu. Jak ludzi odpowiedzą, to znaczy, że problem był prosty i gdzieś już na niego odpowiedzieli tylko wystarczyło lepiej poszukać, a jak problem jest trudniejszy to nikt nie odpowiada, albo czasami przypadkiem
@Wykopowicz_Ryan: to zależy kto rekrutuje i jak to przedstawisz, bo raczej wspomnienie na rozmowie kwalifikacyjnej, że ma się konto na Stackoverflow i dużo punktów może zabrzmieć głupio, ale jeśli zrobisz jakieś fajne CV online, na którym podlinkujesz konto Stackoverflow z kilkoma tysiącami odpowiedzi (chyba jest do tego widget) to IMHO twoja kandydatura będzie wyglądała