Wpis z mikrobloga

@brmstufldigart: W przedszkolu, dzieci bo dowiedziałem sie od córki pokazuja sobie cipki i wacki. I co mam wielkie halo zrobić? A jak ma dziecko wiedziec jak jego rówieśnik wyląda bez gaci ? O bocianie mam gadać? Moja 5 letnia córka juz wie skad sie biora dzieci.
  • Odpowiedz
@brmstufldigart: ale to naprawdę jest zapisane w regulaminie każdego basenu jak należy brać prysznic. Nie jestem pewien, ale chyba nawet jakiś ogólny przepis to reguluje. Nawet jeśli nie, to w kapitalizmie decyduje właściciel, a to właśnie on ustala regulamin.
  • Odpowiedz
  • 4
@brmstufldigart: aha i jak idę z córką na basen bez mojej żony to proszę obsługę o klucz do szatni dla rodzin lub niepełnosprawnych i problemu nie ma choć jestem świadomy ze nie wszędzie takie są.
  • Odpowiedz
@katinka: no ale ja nie mam nic przeciwko myciu się przed i po basenie. Nie widzę nic złego jak kilkuletnie dziecko zobaczy pośladki. A niby dlaczego moja wolność skorzystania z basenu ma być ograniczona z powodu machacza fają? To się da przecież załatwić w cywilizowany sposób.
@soft1house: przecież napisałem, że przedszkolaki wiedzą jakie są różnice w budowie ciała. Nie w tym problem
@Gronie: nie mówimy
  • Odpowiedz
@Thermos: właśnie to mnie zdziwiło, jak w podstawówce i gimnazjum się jeździło na baseny do innych, większych miast i tam wszyscy w gaciach latali, żeby tylko nic nie pokazać (dorośli i dzieciaki). 2 lata temu w Irlandii przeżyłem swoisty szok na basenie - wszyscy latają z fiutami na wierzchu i jakoś nikt się do nikogo nie d--------a. Było to lekkie zdziwienie będąc nauczonym ukrywania się, ale przecież ubierać się i
  • Odpowiedz
@Thermos: w Niemczech, w trakcie mojej emigracyjnej adaptacji, zwróciłam uwagę na brak tabu, jakim jest ludzka nagość. Już dla dzieci jest ona czymś naturalnym, i naprawdę, malce nie wyglądają na sterroryzowane ani mentalnie zgwałcone tym, że od maleńkości widziały, że tata ma miedzy nogami dzyndzelek, a mama "nic." I sama przyłapałam się na swojej grażynowatości, tyle że w saunie. I o wiele lepiej czuję się, odkąd uczę się, ze nagość
  • Odpowiedz
@ippawel: no ja właśnie od dziecka byłem nauczony, że na basenie należy kąpać się tak jak w domu. Mam wrażenie, że się w tej kwestii uwsteczniliśmy, ale to może być efekt popularyzacji aquaparków - w latach 90 na basen chodziło się tylko pływać, bo innych cudów nie było, to i ludzie byli inni.

@salomea7: sauna to jest kosmos. W tym aquaparku obowiazuje w saunie strefa nagosci, ale mimo
  • Odpowiedz
właśnie po to są te prysznice żeby zmyć z siebie ten chlor i syf z basenu i to normalne, że taki prysznic bierze się nago. Z resztą ktoś kto ktokolwiek grał w jakąś zespołową grę czy miał basen w szkole nie jest raczej zdziwiony, że większość ludzi bierze prysznic bez majtek. Jeszce co do sytuacji z sauną to czytałem, że chodzenie w majtach czy kładzenie ręcznika na jajka jest nie zdrowe i
  • Odpowiedz
@brmstufldigart:
zakładasz że wszyscy pod prysznicami muszą jakoś specjalnie się zachowywać gdy jest dziecko.
jeśli dziecko jest powodem że można wymagać od innych dostosowywania się równie dobrze można było iść z dzieckiem do kobiecej szatni i niech kobiety zasłaniają się przed ojcem. Jak która coś pokaże to molestowanie i tyle.
Póki ten scenariusz jest fantastyczny i nie ma równouprawnienia to ja się nie będą zachowywać inaczej. Poza tym są ludzie
  • Odpowiedz
  • 34
To ostatnie zdanie o emigracji :)
Emigracja to idealny pomysł aby odciąć się od Grażyn i Sebixow.
Szczególnie UK.
O, tak :D
  • Odpowiedz