Wpis z mikrobloga

@katalizat0r: pierwszy raz zauważyłem biało-złotą, daje plusa i patrzę w artykuł. Patrzę jeszcze raz na mirko i widzę sukienkę niebiesko-czarną. Nie wiem co się dzieje, ale ciekawe to jest.
  • Odpowiedz
@NuGuns: No wystarczy je prześwietlić i koloey stają się blade... Z czarnego wychodzi złoty bo światło żółte w pomieszczeniu odbija się na tym materiale a prześwietlenia to wyciągnęło. To samo z niebieskim.
  • Odpowiedz
@katalizat0r: Nosz do krwy nędzy, wszyscy wstawiają inne zdjęcia tej sukienki, ale i tak wszyscy je wstawiają. Od pobudki o 8 do 15 teraz i pewnie jeszcze przez cały weekend będę widziała tę brzydotę.
Na buzzfeed i facebooku widziałam czarno-niebieską, na papilocie złotą, która na innym slajdzie znów była niebieska. Tutaj jest znowu kilka wersji i uwaga, każdy ma rację. Skończcie się podniecać tym, jak bardzo ludzki wzrok jest niedopieszczony.
  • Odpowiedz
@katalizat0r: O ja jebe, jak patrzałem na to zdjęcie jeszcze godzinę temu to widziałem ją jako biało złotą, teraz widzę jako niebiesko czarną. A miałem bekę, że ktoś zrobił w konia cały internet ;x Trochę to creepy, bo zapamiętałem tę sukienkę w zupełnie innych kolorach, a teraz jest zupełnie inna. A może to ty podmieniłeś zdjęcia?
  • Odpowiedz
@serczi: W photoshopie rozjaśniłem zdjęcie "Jasność"(odpowiednik prześwietlenia). Następnie nałożyłem filtr fotograficzny w kolorze żółtym - czyli odpowiednik żółtej aury światła w pomieszczeniu i taki wyszedł efekt. Rozumiecie? Sukienka w rzeczywistości jest niebiesko czarna jakbyś widział ją na żywo i niektóre mózgi potrafią to wydedukować ze zdjęcia. Na zdjęciu ze względu, że jest prześwietlone i w pomieszczeniu jest żółto wyszło, że jest lawendowo-złota. Koniec.
s.....i - @serczi: W photoshopie rozjaśniłem zdjęcie "Jasność"(odpowiednik prześwietl...

źródło: comment_AfimFZVczUDZHw035riPqcN84v6MHUPQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz