Wpis z mikrobloga

@NuGuns: widać jak wół, że to prześwietlony granat, ale ok. sorry, ale nie wmówisz mi, że to biel i złoto, bo zwyczajnie tek nie jest. widzę niebieski i czerń. tyle.
  • Odpowiedz
@SScherzo: jasne, że niebieski, ale jeśli biały na zdjęciu jest faktycznie biały R255 G255 B255 tzn że zdjęcie jest prześwietlone. biel na fotografii ma zawsze jakiś zafarb i właśnie ten niebieski zafarb zwolennicy teorii biało-złotej interpretują jako niebieskawe światło lub błędny balans bieli.
  • Odpowiedz
@SScherzo: no jasne i - jak się okazuje - masz rację. ale "wasz" czarny też nie jest na zdjęciu czarny tylko brązowy, a mimo to mózg interpretuje ten brąz jak zabarwioną żółtym światłem czerń. na tym właśnie polega różnica, czy dla mózgu silniejsze jest wrażenie, że ten niebieski to biały czy ten brązowy to czarny.
  • Odpowiedz
To zdj to jakiś cholerny gif. Patrze na wpis, stwierdzam złoto-biała. Czytam komentarze pare minut i wracam na góre. Sukienka jest teraz niebiesko-czarna.
  • Odpowiedz
Wpierw widziałem biało złotą a teraz biel zamienia się na niebieski chociaż bardzo jasny ale czerni na tym zdjęciu ni uja widać
  • Odpowiedz