Wpis z mikrobloga

Cześć Mireczki i Mirkówny!
Jestem operatorem numeru alarmowego 112. Z miłą chęcią odpowiem Wam na Wasze pytania w AMA. Jeśli byście takowe chcieli to proszę dajcie plusika.

Pozdrawiam
Brodal

#999 #112 #ratownictwo #pomoc #operator112
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Brodal: sluchaj, czy to wina mojego telefonu ze nie moglam sie polaczyc ze 112? Kurcze, potrzebowalam zadzwonic na policje, wklepuje i jeden sygnal i koniec. Czy ten system miewa takie kwiatki?
  • Odpowiedz
@Naciass: powinnaś móc zadzwonić z każdego telefonu nawet bez karty sim, imo powinnaś przejść się do swojego operatora i żeby Ci to sprawdził.
  • Odpowiedz
@I_try_to_talk_to_you: Przykro że nie udało się wezwać z operatorem 112. Prosiłbym jednak o więcej zrozumienia dla operatorów bo pracują oni z całym województwem i często jest tak że ludzie podają jakieś nazwy własne miejsc, które potem nam jest ciężko zlokalizować. Minimum dla operatora to nazwa ulicy.
  • Odpowiedz
@Brodal: nie działa, wiem to z praktyki, długo odbierają, nie znają topografii miasta i ogólnie trudno się dogadać, bo chyba mają pod sobą olbrzymi obszar. Raz jak jeszcze nie wiedziałem, że nie działają dzwoniłem aby zgłosić pożar po drugiej stronie Wisły (w Łomiankach), operator nie mógł pojąć jak mogę z Tarchomina zgłaszać pożar w Łomiankach.

Ktoś kompletnie zawalił tę reformę, zamiast połączyć te numery, to jest i 112 i inne.
  • Odpowiedz
@GeraltRedhammer: obszar jest duży, a reforma jest w toku myślę że do połączenia numerów dojdzie jeszcze w tym roku!
@I_try_to_talk_to_you: to racja każdy zadzwoni gdzie mu wygodnie. Ale myślę że jeśli masz wypadek i potrzebujesz wszystkich 3 służb i jesteś w stresie i widzisz jak drugi samochód z ludźmi w środku zaczyna się dymić to nie dzwonisz pod 3 służby tylko pod jeden numer. Reszta jest w naszych
  • Odpowiedz