Aktywne Wpisy
Joxek +724
Wczoraj byłem na większym spotkaniu rodzinnym i miałem sytuacje jak z mema ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mój kuzyn rocznik 1991 rok temu wziął ślub i mieszkają we #wroclaw na #wynajem Oboje pracują on w #korposwiat ona jako dietetyczka. No i pewnym momencie na spotkaniu zagaduje do nich ciotka rocznik chyba 1960 z pytaniem czy już mają coś swojego czy dalej wynajmują. No to kuzyn mówi że nie bo
arkan997 +602
#popularnaopinia czy #niepopularnaopinia ?
#10kmiesiecznie #rozowepaski #webdev ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@pococimojlogin: czyli Zuckerberg #!$%@? zarabia ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Niech zrozumie, czym są te 4 "zwierzęta". Potem krytykuje narzekanie na zarobki.
@Stanley666: nie wiem jak się teraz nazywa ten sklep, nie używam urządzeń Apple. Wiadomo, że chodzi o aplikacje na iOS.
@Krisskow: #bekazpodludzi 90% informatyków jakich znam, to normalni goście, uprawia regularnie jakiś sport, paru uprawia kite surfing, część, tylko chodzi na siłkę, gra w kosza ze znajomymi, w piłkę, freeride na desce, oczywiście jest spora część 'normalnych', którzy nie robią nic nadzwyczajnego, mają żony z dziećmi, siedzą z nimi w domu, jeżdżą na wakacje, ale też
a dzieki IT te fizycznie pracujace osoby za kilkanascie lat nie bede juz musialy fizycznie zapierd...
@bazingaxl: tia, to dopiero się zdenerwuje jak to usłyszy nie dość że sami zarabiają dobrze to jeszcze "pracę kradną" ;)
@Krisskow: Wiesz po czym poznać studenta prawa? :>
podaz dobrych programistow bedzie zawsze/dlugo mala, a to dlatego ze
Programowanie wykańcza psychicznie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo nigdy nie pracowałeś w innym zawodzie.
sa branze gdzie mozna oszukiwac albo gowno sie znac - moge ci zrobic wykocznenie mieszkania dizadujac ale efekt na 10 lat bedzie sie trzymal
owszem caly czas jakis przedsiebiorca doplaca, zalicza wpadke, upada, komornik, alboo wrecz miesiacami nie dostaje platnosci za faktury
@nowik: a dziwisz się ze się rozmnaża?
Chodzi o to, że różnice w zarobkach w Polszy pomiędzy grupami, które zarabiają 1500 a 10k są za duże, bo przekładają się na skrajnie dwa sposoby życia, dlatego ludzie się wkurzają. Im tak naprawdę nie chodzi o to, że ktoś sobie siedzi przy kompie i zgrania taka kasę, tylko o to, że za