Wpis z mikrobloga

Wiem też, że wymaga to często #przegryw , bycia nerdem, okularów, #stulejarnosc (choć nie zawsze).

@Krisskow: #bekazpodludzi 90% informatyków jakich znam, to normalni goście, uprawia regularnie jakiś sport, paru uprawia kite surfing, część, tylko chodzi na siłkę, gra w kosza ze znajomymi, w piłkę, freeride na desce, oczywiście jest spora część 'normalnych', którzy nie robią nic nadzwyczajnego, mają żony z dziećmi, siedzą z nimi w domu, jeżdżą na wakacje, ale też
@UowcaTroli: przeciez taki wybor masz juz dzisiaj, mozesz dostac program za 2000zl ktory nie ma dokumentacji, wsparcia, nie dziala dobrze, w srodku ma spagetti. Jak chcesz miec dobrze to musisz dodac jedno zero do konca i to przy prostej apce na komorke a przy wiekszym sofcie kolejne zera za pol roku pracy pary ludzi o podatkach i wynagodzeniu szefa nie wspomne

podaz dobrych programistow bedzie zawsze/dlugo mala, a to dlatego ze
@janek_kos: ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) coś w tym jest, choć ja akurat się tym nie chwalę sam z siebie ( ͡° ʖ̯ ͡°), pasowało mi do żarciku. Ale sporo ludzi odpowiada stereotypom. Ja uważam, że nie mam się czym chwalić dopóki nie uda mi się skończyć tego kierunku.
@UowcaTroli: obawiam sie ze nie w kazdej

sa branze gdzie mozna oszukiwac albo gowno sie znac - moge ci zrobic wykocznenie mieszkania dizadujac ale efekt na 10 lat bedzie sie trzymal

owszem caly czas jakis przedsiebiorca doplaca, zalicza wpadke, upada, komornik, alboo wrecz miesiacami nie dostaje platnosci za faktury
@Przewrocilem_Tuska: bieda umysłowa to też nie rozumienie ich toku myślenia
@nowik: a dziwisz się ze się rozmnaża?
Chodzi o to, że różnice w zarobkach w Polszy pomiędzy grupami, które zarabiają 1500 a 10k są za duże, bo przekładają się na skrajnie dwa sposoby życia, dlatego ludzie się wkurzają. Im tak naprawdę nie chodzi o to, że ktoś sobie siedzi przy kompie i zgrania taka kasę, tylko o to, że za