Jestem całkiem zadowolony. Pracuję w unity już parę dni. Co prawda dalej nic nie potrafię napisać ale potrzebny materiał już prawie w drodze i dotychczas posiłkowałem się poradnikami. Wiem, że jest trochę za ciemno ale to wina gifa :/ Ogólnie klimat chyba jest.
Niżej zażalenia i oczywiście pytania...
*w białej poświacie miałem dodać jeszcze kurz, nie wiem czy zanimuję go sam czy pobawię się bardziej cząsteczkami. ( już dzisiaj to robiłem ale kiepsko wyszło)
*ogólnie prosiłbym o jakiś dobry poradnik(i) na temat punktu respownu i pułapki czy czegoś w rodzaju teleportu jeśli na to staniemy ( nie wiem czy widać na gifie ale tam są kolce i do tego takowa pułapka mi posłuży ).
To chyba tyle z pytań i zażaleń. Jeśli macie jakieś propozycje albo chcecie coś poprawić to spoko.
EDIT: Zapomniałem dodać, że animacja skoku się dziwnie zbagowała jeśli mogę to tak nazwać. Niby przypomina to skok ale chyba wiadomo jak to miało wyglądać.
@JayRG: ŁoŁ jak to ładnie wygląda (naprawdę jak na początki) popracuj tylko nad animacją chodzenia, może niech rusza udami bo trochę dziwnie to wygląda ;)
@JayRG: myślisz, że gra się przyjmie? Wygląda trochę jak wings of Vi i Shovel Knight. Masz jakąś koncepcje na tą grę by była wyjątkowa? I czy to śmieszny pan ze Stoku?
Jestem całkiem zadowolony. Pracuję w unity już parę dni. Co prawda dalej nic nie potrafię napisać ale potrzebny materiał już prawie w drodze i dotychczas posiłkowałem się poradnikami. Wiem, że jest trochę za ciemno ale to wina gifa :/ Ogólnie klimat chyba jest.
Niżej zażalenia i oczywiście pytania...
*w białej poświacie miałem dodać jeszcze kurz, nie wiem czy zanimuję go sam czy pobawię się bardziej cząsteczkami. ( już dzisiaj to robiłem ale kiepsko wyszło)
*ogólnie prosiłbym o jakiś dobry poradnik(i) na temat punktu respownu i pułapki czy czegoś w rodzaju teleportu jeśli na to staniemy ( nie wiem czy widać na gifie ale tam są kolce i do tego takowa pułapka mi posłuży ).
To chyba tyle z pytań i zażaleń. Jeśli macie jakieś propozycje albo chcecie coś poprawić to spoko.
MÓJ TAG> #jaydev
#gamedev #pixelart #chwaliesie
źródło: comment_Rp1dB7fFv9828HggtZukJa652BXJLIa3.jpg
Pobierz@JayRG: nie zauważyłem na początku :D mój błąd
Komentarz usunięty przez autora
Pytanie: ile czasu trzeba poświęcić by zrobić biały kwadrat na czarnym tle poruszany kursorami? (start od zerowej wiedzy)
Po za tym poradniki