Wykop.pl Wykop.pl
  • Główna
  • Wykopalisko227
  • Mikroblog
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Wykop.pl
  • Ciekawostki

    Ciekawostki
  • Informacje

    Informacje
  • Rozrywka

    Rozrywka
  • Sport

    Sport
  • Motoryzacja

    Motoryzacja
  • Technologia

    Technologia
  • Ukraina

    Ukraina
  • Gospodarka

    Gospodarka
  • Podróże

    Podróże

Dostosuj Wykop do siebie

Wybierz treści, które Cię interesują
i zapisz jako Własną kategorię.

tptak

tptak

Dołączył 13 lat i 4 mies. temu
  • Obserwuj
  • Akcje 15067
  • Znaleziska 1818
  • Mikroblog 13249
  • Obserwujący 84
  • Obserwowane
    • 13 profile
    • 48 tagi
  • Dodane
  • Komentowane
  • Plusowane
tptak
tptak 03.07.2017, 06:30:43
  • 16
Przepis na kwas chlebowy, w oparciu o film Borysa. Świetnie orzeźwia w upały i jest łatwiutki do zrobienia.
Chleb sam sobie upiekłem, z nowego przepisu. @nailran celnie pokazał, że nie jest to konieczne, no ale ja nie upiekę?

https://breadcentric.com/2017/07/02/kvass-kwas-chlebowy/
@nailran i @AyyLemao dzięki za inspirację

#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #chleb #kwas
źródło: comment_25KxhX7qHnMoubrULG98DSngCnmklcHZ.jpg
  • ProAero
  • mroz3
  • konto usunięte
  • daray89
  • Fontanero
  • +11 innych
  • 13
dzevrah
dzevrah
03.07.2017, 07:23:28
  • 1
@tptak:
@Bigby:
I jak wyszło, Mireczki? Ja robiłem trzy razy. Za każdym razem przechodziło w ocet. Pomyślałem, że zakażenie bakteriami, dlatego każdym kolejnym razem jeszcze dokładniej wyparzałem i wymywałem wszystko, żeby tylko zachować czystość i ograniczyć możliwość dostania się bakterii. I za każdym razem, mimo obiecującego początkowego zaczynu, pachnącego uwodząco ciemnym chlebem, słodyczą i aromatem korzennym powstawała kwaśna, mętna lura waląca octem i niezdatna do picia.
Dajcie znać jak wam
  • niggerinthebox
tptak
tptak 03.07.2017, 14:39:55
  • 1
@dzevrah: @Bigby do Ciebie ^
  • Bigby
tptak
tptak 30.06.2017, 06:26:11
  • 21
Sorbet z jabłek i cydru. Smaczny, orzeźwiający, prosty w wykonaniu.
https://breadcentric.com/2017/06/29/apple-cider-sorbet-sorbet-jablek-cydru/
#lato #gotujzwykopem #lody #sorbet

@dzieju41 to co ostatnio, tylko uporządkowane i na blogu.
źródło: comment_5gjZZbKD1G4gdOsqOYt56SzK9zuYhxuK.jpg
  • shitty_support
  • latko94
  • ssmietana
  • konto usunięte
  • math1982
  • +16 innych
  • 9
n.....z
konto usunięte 30.06.2017, 07:14:39 via Android
  • 1
@migdalll Serce z sorbetu!

  • tptak
ColdTurkey
ColdTurkey
30.06.2017, 17:41:25
  • 1
@tptak: Na początku przeczytałem "Sorbet z jabłek i octu" :D Co zmęczenie może zrobić z człowiekiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • tptak
tptak
tptak 27.06.2017, 18:05:16
  • 18
Żona upiekła chleb.
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem
źródło: comment_4ZKtBxcjzRT3v9TjdIAjEEuU4sHta1HD.jpg
  • konto usunięte
  • Zapaczony
  • 32zlote
  • Urawis
  • Chenryk
  • +13 innych
  • 8
tptak
tptak 27.06.2017, 19:53:51
  • 1
@Aedem: rzadko kiedy ona piecze a nie ja. To wrzucamb jak ładne :)
@ColdTurkey: z http://przepisnachleb.pl, ale nie wiem który. Jest smaczny, ale ostatnio na blogu był lepszy: https://breadcentric.com/2017/06/25/rustic-bread-chleb-rustykalny/
  • Freakz
A.....3
konto usunięte 28.06.2017, 10:40:47
  • 2
@tptak: Pięknie się prezentuje i zapewne tak też smakuje :)
  • tptak
  • Freakz
tptak
tptak 26.06.2017, 19:05:56
  • 11
Zainspirowany przez @neilran zrobiłem kwas chlebowy. Taki dobry, że piję prosto ze słoika.
Upiekłem chleb żytni ze słodowanym ziarnem i kminkiem, przepis wziąłem z filmu podanego przez @AyyLemao. W małym słoiku trochę dużo soku cytrynowego, w drugim powinno być lepiej. Fajnie gaz drapie w język.
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #fermentujzwykopem #chleb

Źródło: https://www.wykop.pl/wpis/24792323/zrobilem-wlasny-kwas-chlebowy-wyszedl-niespodziewa/
źródło: comment_KjRGQaQSjirc41tI9JGaJj8TeE46XeHD.jpg
  • ostrvljanka
  • konto usunięte
  • mala_kropka
  • geuze
  • Rezonator
  • +6 innych
  • 5
n.....n
konto usunięte 26.06.2017, 19:18:55
  • 1
@tptak: wygląda obiecująco! :D
Robiłeś kiedyś pizze z semoliny? Ja ostatnio pierwszy raz i polecam, choć mąka 750 z dobrego młyna też jest dobra, to semolina nadaje taki głębszy, ciekawszy smak :)
  • Freakz
tptak
tptak 26.06.2017, 19:23:53
  • 2
@neilran: robię na chlebowej zwykle. Następnym razem zrobię mieszkankę zwykłej i chlebowej.
  • konto usunięte
  • Freakz
tptak
tptak 26.06.2017, 05:47:05
  • 6
Chleb rustykalny - przepis.
https://breadcentric.com/2017/06/25/rustic-bread-chleb-rustykalny/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_x4Leo57PK4njTHFSVhJ1QhrtTzHARyF5.jpg
  • niemaszkonta
  • konto usunięte
  • MeryHu
  • geuze
  • LowcaAndroidow
  • +1 innych
tptak
tptak 25.06.2017, 14:39:14
  • 14
Sorbet jabłkowy na cydrze.
#gotujzwykopem #lody #deser #lato
źródło: comment_xgUBmdmBgdqo3zNdsiw55479RFGBm7Az.jpg
  • frozenrb
  • elsaha
  • geuze
  • NuclearBlast
  • jokefake
  • +9 innych
  • 8
tptak
tptak 25.06.2017, 14:39:55
  • 3
@tptak: zrobiłem też lody bananowe, ale się domrażają jeszcze.
  • frozenrb
  • NuclearBlast
  • konto usunięte
dzieju41
dzieju41
25.06.2017, 16:57:37
  • 1
@tptak: ok
  • posuck
tptak
tptak 24.06.2017, 13:50:56
  • 3
Od @Nemezja https://www.wykop.pl/wpis/24861887/historia-ciekawostki-chleb-starozytnyrzym-historia/
#bojowkapiekarska
  • Nemezja
  • LowcaAndroidow
  • Cronox
tptak
tptak 24.06.2017, 07:02:28
  • 19
Na śniadanie chleb rustykalny.
Pszenica i żyto, na drożdżach.
#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_lYsq69Xo8SSz94fSRQjkhmk3F7wTlPga.jpg
  • aloszkaniechbedzie
  • benzdriver
  • Kafarov
  • 2plus2to5
  • TaliaZ
  • +14 innych
  • 7
Keep_Calm
Keep_Calm
24.06.2017, 07:05:07 via Android
  • 1
@tptak: na zakwasie smaczniejszy i zdrowszy ;)
  • konto usunięte
tptak
tptak 24.06.2017, 18:25:50
  • 0
@Radeg90: podobno.
Jednocześnie pojawiła się jaśniejsza mąka w miejsce tej razowej. I ogólnie dieta się zmieniła. A ludzie zaczęli żyć dłużej, więc mogli dożyć do niektórych chorób, na które byli wcześniej zbyt młodzi.
Nie mówię że tak nie jest, mówię tylko że nie znam dowodów na to, że chleb na zakwasie jest zdrowszy niż na drożdżach.
Produkt wysoko przetworzony, z intensywnego procesu produkcyjnego - jasne. Ale nie że drożdże zawsze gorsze.
tptak
tptak 23.06.2017, 17:05:37
  • 10
#krwiodawstwo #londyn #uk
źródło: comment_9DdOkooLdLQbzDQTI58BlHClyYtdcPKM.jpg
  • supibardzo
  • CzapkaG
  • dyniel
  • PepeXD
  • Ayano
  • +5 innych
  • 13
modzelem
modzelem
26.06.2017, 08:59:15
  • 0
@tptak: przez chwile myślałem, że to palec
tptak
tptak 26.06.2017, 09:14:20
  • 0
@modzelem: nie jestem zaskoczony. Kiepska perspektywa z leżanki.
tptak
tptak 22.06.2017, 11:54:34
  • 1
Jeśli ktoś chce iść jutro oddać krew, jest sporo wolnych miejsc na akcji w parafii SJV na West Green Road N15. Wysłali przypomnienie i ludzie zwalniają terminy.
#londyn #krwiodawstwo
  • Cronox
  • 2
borikossss
borikossss
22.06.2017, 14:22:02
  • 0
@tptak: W jakich godzinach i jakie są ogólnie warunki żeby oddać krew?
tptak
tptak 22.06.2017, 15:56:20
  • 0
@borikossss: wszystko na https://www.blood.co.uk
tptak
tptak 20.06.2017, 19:01:56
  • 2
Wypowiedź jednego ze strażaków.
http://michaelrosenblog.blogspot.co.uk/2017/06/a-firefighter-who-attended-grenfell.html?m=1
#grenfelltower #londyn #uk #pozar
  • frrans
  • Cronox
  • 3
tptak
tptak 20.06.2017, 20:59:12
  • 1
@frrans: tylko u nas strażacy cieszą się większym zaufaniem, a politycy nie doprowadzają służby zdrowia do ruiny, aby ją sprywatyzować. Pamiętaj że w UK służba zdrowia jest finansowana tylko z budżetu, nie ze składek jak u nas.
  • imarid
frrans
frrans
21.06.2017, 16:17:55
  • 1
tylko u nas strażacy cieszą się większym zaufaniem


@tptak: dopóki nie upomną się o 200 zł podwyżki, bo wtedy to zaufanie jakoś cudownie znika i nagle okazuje się, że są nierobami, lewusami, pasożytami i mogą zmienić robotę. Taki uniwersalny ten tekst, prawie jakbym kolegów czytał.
  • tptak
tptak
tptak 19.06.2017, 06:39:51
  • 5
Ludzie to jednak głupi są.
#londyn
  • djolaf
  • misgrys
  • geuze
  • tomzab
  • Cronox
tptak
tptak 19.06.2017, 05:20:14
  • 11
Już kiedyś robiłem Fougasse, francuskie chlebki, których głównym atutem jest dużo skórki i mało miękiszu. Idealne do maczania w oliwie i do dzielenia się.
https://breadcentric.com/2017/06/18/fougasse/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #impreza

źródło: comment_NIHJHIcd1bi7w9OHYLpCGDw1xab6hlPg.jpg
  • TomgTp
  • LashaTumbai
  • geuze
  • Misskiedis
  • bess9
  • +6 innych
  • 3
tptak
tptak 19.06.2017, 05:37:16
  • 7
@LashaTumbai: co kto lubi :)
Knedliczki nie mają skórki, są robione na parze.
  • LashaTumbai
  • geuze
  • konto usunięte
  • kostniczka
  • NadiaFrance
  • +2 innych
s....._
konto usunięte 19.06.2017, 07:48:27
  • 2
@NadiaFrance czy ten chlebek jest wystarczajaco francuski?
  • NadiaFrance
  • Freakz
tptak
tptak 18.06.2017, 20:57:58
  • 2
Wydaje się, że to jest podsumowanie na chłodno obecnego stanu wiedzy o pożarze.

https://www.ft.com/content/33a32fec-52b3-11e7-bfb8-997009366969

#londyn #pozar #uk
  • TypowaKaryna
  • Cronox
  • 15
ja_kasztan
ja_kasztan
18.06.2017, 21:16:46 via Android
  • 1
@tptak wymagana subskrypcja
  • ShpxLbh
comielipsa
comielipsa
19.06.2017, 08:30:30
  • 0

Komentarz usunięty przez moderatora

tptak
tptak 17.06.2017, 08:29:24
  • 17
Jedziemy na Wesoły Dzień Polskiego Dziecka.
Trzeba było zrobić żarcie, więc za bazę posłużyło ciasto pizzowe, z przepisu Jamiego Olivera.
Pizze, pieczywo czosnkowe, bułki-zawijaski, takie tam. I przy okazji kolacja, pizza z anchois.
#pizza #pieczzwykopem #gotujzwykopem #bojowkapiekarska #uk #londyn
źródło: comment_XQtCBxtYz9hB8JouycssNaFJkUAQs08u.jpg
  • Minho
  • geuze
  • Ja-qb
  • WieslawSiekBorowski
  • xandra
  • +12 innych
  • 9
chuckd
chuckd
17.06.2017, 08:34:07
  • 6
@tptak: Fajne ( ͡° ͜ʖ ͡°) Mi to wygląda trochę jak:
źródło: comment_Kem3TC8Rk2b4QaYddM9X2nmrtqTYiQl7.jpg
  • kwiatosz
  • Jestem_tu_nowy
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • EndriuGolara
  • +1 innych
tptak
tptak 17.06.2017, 08:51:16
  • 2
@chuckd: to by się zgadzało, ja robiłem, a wszystkie moje pizze wyglądają trochę jak ja
@geuze: trochę tak, trochę tak. To ciasto jest dobre do wałka, nie tak jak Forkish, do ciasta którego wystarczy grawitacja i siła odśrodkowa.
  • pearl0
  • geuze
tptak
tptak 16.06.2017, 07:57:19
  • 72
Upiekło mi się.
#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_ZtEE5yV9Oy9vdpm43wW80UQ2IJDqOABe.jpg
  • Srebrna_M
  • goferek
  • enforcer
  • konto usunięte
  • CookMagazine
  • +67 innych
  • 6
tptak
tptak 16.06.2017, 08:09:18
  • 3
@Srebrna_M: dzięki :)
Biały https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/

Ziarnisty https://breadcentric.com/2016/12/08/the-seedy-bread-chleb-ziarnisty/

Ostrzegam, to mój blog (trochę reklama).
  • Srebrna_M
  • toute-verte
  • konto usunięte
tptak
tptak 16.06.2017, 08:33:07
  • 1
@CookMagazine: dzięki. Obecnie nie pieczemy za dużo, były dni że po 20 takich robiliśmy, to jest wprawa :)
  • CookMagazine
tptak
tptak 12.06.2017, 05:26:26
  • 16
Żarcie na imprezę. Względnie szybko, efektownie, smacznie, łatwo. Podpłomyki ormiańskie
https://breadcentric.com/2017/06/12/armenian-flatbread-ormianskie-podplomyki/

#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #impreza #chleb
źródło: comment_jvV1tMJJIPltbUwWk2pdWgdoiniwFRoR.jpg
  • Misskiedis
  • zakoo
  • tiris
  • toodrunktofuck
  • zzbkk
  • +11 innych
  • 9
toodrunktofuck
toodrunktofuck
12.06.2017, 06:12:56
  • 2
coś żeby obok gara z łazankami postawić.


@tptak: makaron z chlebem? btw. dopiero niedawno ogarnąłem, że ta strona z której wrzucałeś kilka razy przepisy jest Twoja. Świetna robota:)
  • Barcol
  • konto usunięte
VoltageControlled
VoltageControlled
12.06.2017, 13:10:11
  • 1
@tptak: z patelni też wychodzą spoko
  • tptak
tptak
tptak 11.06.2017, 19:00:56
  • 3
@cookingjar_ ma dziś podpłomyki, #bojowkapiekarska - pewnie będą zainteresowani:
https://www.wykop.pl/wpis/24590303/kochani-u-mnie-dzis-w-domku-podplomyki-niestety-we/
Proszę mi tu nie plusować tylko w oryginalnym, ja tylko tag uzupełniam wartościowym źródłem.
  • cookingjar_
  • geuze
  • Cronox
  • 5
geuze
geuze
12.06.2017, 02:33:22
  • 0
@tptak: sprawdź sobie:
http://imgur.com/a/T4TpN

Moim zdaniem idealny stosunek smaku ciasta do ilości włożonego czasu ( ͡º ͜ʖ͡º)
tptak
tptak 12.06.2017, 05:23:31
  • 0
@geuze: mam, wiem, ale to bardziej skomplikowane niż przepis i robię;)
tptak
tptak 10.06.2017, 13:15:39
  • 11
Wczorajszy wypiek. Oba trochę nie wyszły.
Jasny: zrobiłem eksperyment dekoracyjny: bochenek jest owinięty ciastem na macę. W założeniu ciasto macowe miało się zapiec, po czym odkleić pod wpływem wyrastania chleba i zrobić coś jak liście słonecznika. W praktyce dałem za mało mąki ryżowej i maku, i przykleiło się na amen. Ale kierunek interesujący i będę dalej testował.
Ciemny: na 5 minut od wyjęcia zorientowałem się że mrówki wyszły spod podłogi i zaczęły
źródło: comment_54vyGOT2xUUorGlqwX3yATzZM5ImR14U.jpg
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • Adheziwas
  • konto usunięte
  • szwiti
  • +6 innych
tptak
tptak 09.06.2017, 05:41:56
  • 7
Upiekliśmy z żoną ciasta. Dwa.
https://breadcentric.com/2017/06/09/yeast-cake-challenge-pojedynek-ciast-drozdzowych/
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #bojowkapiekarska (bo jeden z przepisów jest uznawany za chleb przez autorów)
źródło: comment_NkbawRh6TtCk8UaiUDWwmmETtxXaVsec.jpg
  • niemaszkonta
  • zgubilam_kredki
  • konto usunięte
  • Kasiul3k
  • ColdTurkey
  • +2 innych
  • 2
malyaleBYK
malyaleBYK
09.06.2017, 06:12:07
  • 3
@tptak: Jak tak na nie patrze, to w pierwszej chwili wybralbym Twoje, ale po przeczytaniu tekstu + widok przekorju zdecydowalbym sie na Gosiowe (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
A tak serio to chyba bym sie pokusil na ciasto Gosi ale zaplecione i zafarszowane jak Twoje (⌒(oo)⌒)

  • tptak
  • M_K_Z
  • Freakz
tptak
tptak 09.06.2017, 06:28:26
  • 1
@malyaleBYK: I dobrze, czemu miałbyś mieć lepiej niż ja?
  • Freakz
tptak
tptak 08.06.2017, 22:30:15
  • 1
Ciężko uwierzyć w szacunki wyników, ale jestem zaskoczony. Słucham Radio 5, jest relacja na żywo.
#uk #londyn
  • Cronox
  • 7
tptak
tptak 08.06.2017, 22:33:14
  • 1
@le_diavolo: Nie chcę. Nie siedzę i nie oglądam, robię chleb i słucham. Bardzo lubię słuchać radia :) Ale dziękuję!
  • le_diavolo
tptak
tptak 08.06.2017, 23:06:44
  • 0
@innv: póki co mocno sugerują, że sondaż jest przeszacowany na niekorzyść dla konserwatystów.
tptak
tptak 06.06.2017, 06:07:01
  • 8
Wprowadziłem zmianę w chlebie bezglutenowym i mąkę ryżową zastąpiłem mąką z sorgo.
Różnica w smaku: chyba zniknął gorzkawy posmak od mąki ryżowej.
Różnica wizualna: nie wiem czy to miało wpływ, ale odkąd zmieniłem, na chlebie nie formuje mi się biała skorupka ze skrobi.
https://breadcentric.com/2017/05/07/gluten-free-bread-chleb-bezglutenowy/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #chleb #bezglutenu #celiakia #gluten
źródło: comment_VodSvHje5EUNb9YWJxOw3QVswM8BWjS6.jpg
  • zarobiona
  • konto usunięte
  • Rezonator
  • konto usunięte
  • matixrr
  • +3 innych
  • 10
Pan_Slon
Pan_Slon
06.06.2017, 06:08:35
  • 3
@tptak: @small_raven patrz, facet piecze bezglutenowy chleb ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • zarobiona
  • konto usunięte
  • Erk700
tptak
tptak 06.06.2017, 11:30:28
  • 1
@toodrunktofuck: chyba też syndrom jelita drażliwego czy jak mu tam, może być wzbudzany przez gliadynę. I pierdyliard ludzi przestaje jeść kupę, gdy nie może jeść czegokolwiek. Nie obchodzą mnie ich motywacje, nie orzekam o zasadności takiej albo innej diety w życiu człowieka.
Niezależnie od tego, gluten to może być wredny potworek, więc wolę ostrzegać.
  • konto usunięte
tptak
tptak 05.06.2017, 06:44:15
  • 5
W weekend nie wyszły mi bagietki i wysmarowałem coś o niepowodzeniach.
https://breadcentric.com/2017/06/05/failed-bake-is-not-a-failure-nieudany-wypiek-to-nie-porazka/
#bojowkapiekarska
źródło: comment_1ADlFLDAgqUryhAFGHYkr5eIfuxGF7NG.jpg
  • konto usunięte
  • her_flik
  • geuze
  • Erk700
  • Cronox
  • 2
geuze
geuze
05.06.2017, 09:02:43 via Android
  • 0
@tptak każdy z nas chociaż raz poległ przy bagietkach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
tptak
tptak 05.06.2017, 10:01:53
  • 0
@geuze: na szczęście były dwa pozytywy: formowanie i smak. Gdyby nie to, uznałbym że się nie opłaca.
Hamelman dodaje też słód, nie dodam następnym razem, bo jest zbyt gorąco teraz.
tptak
tptak 04.06.2017, 18:33:45
  • 4
#onelovemanchester #manchester ogląda ktoś koncert?
https://twitter.com/i/live/869974381853790208
  • konto usunięte
  • windfly
  • konto usunięte
  • Cronox
  • 11
asdasdce2w
asdasdce2w
04.06.2017, 18:59:37
  • 0

Komentarz usunięty przez autora

tptak
tptak 04.06.2017, 19:22:03
  • 1
@asdasdce2w: Gratuluję :) muszę opierdzielić Józka, żeby się określił, czy chce rzeczywiście abyśmy polecali czy nie, bo już któryś raz mówi że idealnie i cudownie, a w końcu nawet nie pisze.
No jestem programistą, ale też trzeba utrzymywać system :)
  • asdasdce2w
tptak
tptak 03.06.2017, 22:13:06
  • 8
Czas się zmierzyć z odwiecznym wrogiem. Bagietki.

#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #bagiety
źródło: comment_U2esgawBUU5HjfZQM5ut5I9O3FAQIJsZ.jpg
  • Aplasidon
  • konto usunięte
  • tiris
  • Erk700
  • geuze
  • +3 innych
  • 8
tptak
tptak 03.06.2017, 22:20:24
  • 2
@tosyu: Robiłem z 5-6 razy, może raz wyszły. Zawsze coś zawodzi. Wydaje mi się, że tym razem dobrze uformowałem, ale jest gorąco i nie mam pewności, że nie przerosły. A jeszcze czeka mnie przekładanie, nacinanie i pieczenie, tyle można spieprzyć!
  • konto usunięte
  • geuze
maniok
maniok
04.06.2017, 07:56:07 via Android
  • 2
@tptak kumam cię ziomuś JB100%
  • tptak
  • ksiezniczka_prus_zachodnich
  • <
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 25
  • Strona 14 z 25
  • >
  • https://breadcentric.com
  • facebook
  • twitter
  • instagram

Osiągnięcia

  • Komentator
    od 07.03.2023

    Komentator
  • VIP
    od 17.05.2018

    VIP
  • Ekshibicjonista
    od 06.12.2016

    Ekshibicjonista
  • Rocznica
    od 12.11.2022

    Rocznica
  • Mikroblogger
    od 05.04.2019

    Mikroblogger

Wykop © 2005-2023

  • Nowy Wykop
  • O nas
  • Reklama
  • FAQ
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies
  • Hity
  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • więcej

RSS

  • Wykopane
  • Wykopalisko
  • Komentowane

Wykop.pl