Aktywne Wpisy
salanderek +42
Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z dziewczyną i była zdziwiona, jak do białych ubrań w pralce dorzuciłem szczotkę do kibla, bo u niej się nie prało, tylko kupowało nowe, u mnie w domu natomiast tak średnio co 2-3 miesiące - wyrzucanie i kupowanie nowych szczotek to wg mnie marnowanie pieniędzy, także ciekawy jestem jak jest u was
#kiciochpyta #mieszkanie
#kiciochpyta #mieszkanie
![salanderek - Czy i co ile pierzecie szczotkę do kibla? Zamieszkałem jakiś czas temu z...](https://wykop.pl/cdn/c3201142/2bdfe78c59ac717d5875d7bc98c77d66f20706ce39e7e67a354edfaa1cf365af,w150.jpg)
źródło: shopping
Pobierz![WenerowaAngela](https://wykop.pl/cdn/c0834752/3b246f63fcbd6166fe7670a1765d6c1af4744be524d195f1b60095a55ea1fbe5,q60.png)
WenerowaAngela +293
![WenerowaAngela](https://wykop.pl/cdn/c3201142/a12d10ffbcf3398fcc07b79c76c8d1e2779d37edecb8b08ab8191645838c63c7,w150.jpg)
źródło: temp_file3347759745930012809
Pobierz
Upiekłem chleb żytni ze słodowanym ziarnem i kminkiem, przepis wziąłem z filmu podanego przez @AyyLemao. W małym słoiku trochę dużo soku cytrynowego, w drugim powinno być lepiej. Fajnie gaz drapie w język.
#gotujzwykopem #bojowkapiekarska #fermentujzwykopem #chleb
Źródło: https://www.wykop.pl/wpis/24792323/zrobilem-wlasny-kwas-chlebowy-wyszedl-niespodziewa/
źródło: comment_KjRGQaQSjirc41tI9JGaJj8TeE46XeHD.jpg
Pobierz@tptak: ciesze się że zachęciłem!
Twój ma ciekawszy kolor, ja do następnego skarmelizuje cukier i mocniej spiekę chleb. Tym razem z chleba własnej produkcji, żytniego na zakwasie. Już porządnie sczerstwiał i suszy się, pokrojony w kromki.
Skąd wziąć słodowane ziarno? :)
Gratulacje!
Robiłeś kiedyś pizze z semoliny? Ja ostatnio pierwszy raz i polecam, choć mąka 750 z dobrego młyna też jest dobra, to semolina nadaje taki głębszy, ciekawszy smak :)