Wykop.pl Wykop.pl
  • Główna
  • Wykopalisko228
  • Mikroblog
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Wykop.pl
  • Ciekawostki

    Ciekawostki
  • Informacje

    Informacje
  • Rozrywka

    Rozrywka
  • Sport

    Sport
  • Motoryzacja

    Motoryzacja
  • Technologia

    Technologia
  • Ukraina

    Ukraina
  • Gospodarka

    Gospodarka
  • Podróże

    Podróże

Dostosuj Wykop do siebie

Wybierz treści, które Cię interesują
i zapisz jako Własną kategorię.

tptak

tptak

Dołączył 13 lat i 4 mies. temu
  • Obserwuj
  • Akcje 15067
  • Znaleziska 1818
  • Mikroblog 13249
  • Obserwujący 84
  • Obserwowane
    • 13 profile
    • 48 tagi
  • Dodane
  • Komentowane
  • Plusowane
tptak
tptak 19.10.2017, 05:39:33
  • 15
Chleb śląski na zakwasie, z kminkiem.
Fajnie wyrósł, tylko zbyt głęboko naciąłem i trochę średnio wizualnie się rozszedł. Dałem też się zmylić ciastu, bo ono takie śmieszne plastyczne jest, i zamiast zwijać je w bochenek jakoś konkretnie, przerobiłem z kuli w owal i sru do koszyka.
Wciąż uczę się piekarnika, wciąż myślę że jest bardzo średni.
Przepis: https://breadcentric.com/2016/12/04/silesian-sourdough-chleb-slaski-na-zakwasie/
#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_FP2P6rD65wXx90ZSaI3nZvfMrf1pktyT.jpg
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • Rkb
  • michal-pokichal
  • pacuja
  • +10 innych
  • 3
michal-pokichal
michal-pokichal
19.10.2017, 06:18:59
  • 1
@tptak: Its bjutiful!
  • Antonyo77
toute-verte
toute-verte
19.10.2017, 09:37:23
  • 1
@tptak: wszystko spoko, ale po co ten kminek (-‸ლ)
  • unmonitoredalias
tptak
tptak 16.10.2017, 12:55:48
  • 8
Dziś jest Światowy Dzień Chleba. Kto świętuje?

#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_9npRMNKqDOkjZkNuu5qCf6G2g9NwXmNM.jpg
  • konto usunięte
  • crazyizkaa
  • DzieckoBezZycia
  • konto usunięte
  • toodrunktofuck
  • +3 innych
  • 7
tptak
tptak 16.10.2017, 13:26:00
  • 2
@Nikodem2501: czemu? Bo trochę oleju się zapiekło na uchwycie? Dopóki powłoka jest w dobrej formie, nie będę nic zmieniał. Jak na garnku w domku Ci się przypali i zapiecze tłuszcz na spodzie to idziesz do sklepu po nowe?
Mam na oku nowe, ale muszę kupić 12, a za jedną jest £35 czy jakoś tak. Gdyby były stare czerwone w Ikei, kupiłbym w ciemno ze 30.
  • geuze
  • toodrunktofuck
toodrunktofuck
toodrunktofuck
16.10.2017, 14:53:01
  • 1
Kto świętuje?


@tptak: odpowiadam: Ty.

  • tptak
tptak
tptak 16.10.2017, 05:49:26
  • 11
Drożdżóweczkę na śniadanie? Z serem lub z budyniem.
Jak na pierwszy raz wyszły nieźle, trochę za długo ostatnia partia ciasta czekała i serowe zawijasy się trochę rozeszły.


https://breadcentric.com/2017/10/16/drozdzowki-sweet-buns-with-pudding-or-cheese

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem

Fun fact: jeśli dobrze zmierzyłem, Bojówka piekarska pod względem obserwujących jest na szóstym miejscu, za Windows Phone, Miriam Shaded, Taylor Swift, Kingą Dudą oraz Zenkiem Martyniukiem.
źródło: comment_kPTEROQAanLbSjOXgsMT9Zm1C6cmcLQd.jpg
  • ansekabanseflore
  • pacuja
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • Gensek
  • +6 innych
  • 1
Ayano
Ayano
16.10.2017, 07:04:46 via Android
  • 0
@tptak Omnomnom, wyglądają pysznie. (ʘ‿ʘ)
tptak
tptak 14.10.2017, 07:06:48
  • 11
Chlebek z rana jak śmietana.
Biały: https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/
Ziarnisty: https://breadcentric.com/2016/12/08/the-seedy-bread-chleb-ziarnisty/

#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_Wtch5rFBmOzvviMHqaD6Pn2erMUrWwlO.jpg
  • PendzoncySzczypiorek
  • konto usunięte
  • geuze
  • kingkris
  • niemaszkonta
  • +6 innych
  • 3
tptak
tptak 14.10.2017, 07:35:39
  • 0
@Lrrr: Jego fetysz - jego sprawa.
bess9
bess9
14.10.2017, 17:23:14
  • 1
@tptak: O mniami, mój ziarnisty właśnie sobie rośnie. ᕙ(⇀‸↼‶)ᕗ
  • tptak
tptak
tptak 13.10.2017, 06:12:10
  • 17
W poniedziałek minie rok odkąd zacząłem prowadzić bloga o chlebie.
Jeszcze nie stać mnie na uczczenie tego festynem z Marylą i Golcami, więc postanowiłem ograniczyć się do skromnego podsumowania :)
https://breadcentric.com/2017/10/12/a-year-of-blogging-rok-blogowania/

Na zdjęciu chleb z wczoraj, ziarnisty. To pierwszy rodzaj chleba, jaki zaczęliśmy piec.
Przepis: https://breadcentric.com/2016/12/08/the-seedy-bread-chleb-ziarnisty/

#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #blog #chleb
źródło: comment_KZ6z2J9WRoJ6lRYXHe9aYSn5bxVTbLtG.jpg
  • DzieckoBezZycia
  • michal-pokichal
  • PITSTOP
  • niemaszkonta
  • geuze
  • +12 innych
  • 4
toute-verte
toute-verte
13.10.2017, 07:29:21
  • 1
@tptak: ostatnich zdań na polski już Ci się nie chciało tłumaczyć? ^^
  • tptak
tptak
tptak 13.10.2017, 08:19:20
  • 1
@toute-verte: Wordpress zrobił mi psikusa. Pisałem na telefonie, ale ostatniej zmiany już nie wrzuciło na serwer. Kiedy się zorientowałem, wyskoczyła awaria w firmie, więc teraz dopiero dograłem resztę. Jeszcze w międzyczasie aplikacja na telefonie dosłała zmiany i zmieniła wpis w stan szkicu, więc musiałem znów publikować. Chyba muszę przestać korzystać z aplikacji, bo niby wygodna, ale synchronizacja danych nie jest jej najmocniejszą stroną.
  • toute-verte
tptak
tptak 09.10.2017, 13:38:03
  • 4
Tosty francuskie


https://breadcentric.com/2017/10/08/tosty-francuskie-french-toasts/

W dalszym ciągu zbieram pomysły, co zrobić że starym chlebem, żeby go nie wyrzucać.

#chleb #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
źródło: comment_RNEGOrrO4ymtWQx3lvLdyJi3pL2n8SMI.jpg
  • zlowrogitur
  • Erk700
  • konto usunięte
  • Cronox
  • 7
Veuch
Veuch
09.10.2017, 13:39:21
  • 5
@tptak: ten rozciągnięty keczup XDDDDDD
za dużo MasterChefa, co?
  • konto usunięte
  • Erk700
  • petersen06
  • tptak
  • ErikPrycz
h.....j
konto usunięte 09.10.2017, 13:43:03
  • 2
@tptak: Salmorejo - to taki hiszpański chłodnik właśnie z użyciem starego chleba. Podobne do gaspacho, pyszności
  • bazibart
  • tptak
tptak
tptak 04.10.2017, 08:27:19
  • 7
Pieczenie chleba na Guinessie, próba pierwsza.
Dodałem maślankę przed piwem i źle się wymieszało, ale wszystko ładnie wyrosło. To miał być chleb bez wyrabiania i cóż, albo nie umiem nie wyrabiać, albo to jakaś ściema. A może to przez złe rozprowadzenie wilgoci w cieście.
#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_a4LqkBzCcEZUg62gbGv2kdObE4li2W6s.jpg
  • Antonyo77
  • tiris
  • michal-pokichal
  • konto usunięte
  • Erk700
  • +2 innych
  • 4
bykomstop
bykomstop
04.10.2017, 09:03:58
  • 1
@tptak: racje ludności cywilnej, druga wojna światowa, koloryzowane

  • Colos
tptak
tptak 04.10.2017, 10:50:58
  • 1
@bykomstop: smakuje. Tylko muszę dopracować technikę. Fajne jest to, że tam jest tylko 2,5 g drożdży na kilogram mąki. Powinien się łatwo przerobić na zakwas, bo drożdże piekarskie dają taki kwaskowy posmak.
  • bykomstop
tptak
tptak 02.10.2017, 11:58:49
  • 188
Kupiłem mieszankę chlebową i upiekłem chleb.
https://breadcentric.com/2017/10/01/whole-pure-review-czystoziarnisty-recenzja/

#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_xqiTH6KqvS2qVe6bZi3zGbQ5kekDTex8.jpg
  • budus2
  • zaltar
  • konto usunięte
  • kantek007
  • bess9
  • +183 innych
  • 36
RRybak
RRybak
02.10.2017, 11:59:53
  • 946
@tptak: chyba ktoś przesadził z "pełnoziarnisty", bo to jest "samoziarnisty" :P
  • sevenofnine
  • icojamamtuwpisac
  • konto usunięte
  • Paparappa
  • konto usunięte
  • +941 innych
kantek007
kantek007
02.10.2017, 12:02:42
  • 715

Komentarz usunięty przez moderatora

tptak
tptak 28.09.2017, 22:02:55
  • 2
Usiłuję opracować logo dla bloga: https://breadcentric.com. To jest mój drugi pomysł. Pełna grafika jak w załączniku będzie uzupełniona przez ikonkę, złożoną z tym chlebkiem i samą literą B. Co myślicie?
#bojowkapiekarska #chleb #grafika #logo
źródło: comment_jNFBexZrZXu9WP6EQ9BDiwe5YJEE3cel.jpg
  • Cronox
  • 77LatBedeNiedojrzaly
  • 19
sorasill
sorasill
29.09.2017, 06:39:31
  • 1
@tptak: ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
źródło: comment_CoirOegZHBkbz9tWReZXg2rZf5YJzdzG.jpg
  • tptak
CygaroZwasem
CygaroZwasem
29.09.2017, 06:42:36
  • 7
@tptak: @sorasill: widzę, że nie tylko ja sie nudzę w pracy xDDDDDDD
źródło: comment_45ZwWh3xVo7IfdyhHlQ1yKzqccaJAhUD.jpg
  • tptak
  • m1chau
  • Old_Postman
  • Erk700
  • goorskypl
  • +2 innych
tptak
tptak 25.09.2017, 05:31:28
  • 11
Bułki. Bez licencji trzeba sobie jakoś radzić.


https://breadcentric.com/2017/09/25/szybkie-bulki-pszenno-zytnie-quick-wheat-rye-rolls/

#bojowkapiekarska #bulki #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_FtlTNDJ8tFlDlvmQErhLKGdb6mIfhD0r.jpg
  • geuze
  • Nerlo
  • 32zlote
  • Antonyo77
  • Gensek
  • +6 innych
  • 18
tptak
tptak 25.09.2017, 11:20:41
  • 1
@biliard: wiem, stąd użyłem "ekstrapolację", w końcu pieczywo domowe to też pieczywo, ale poza zbiorem sklepowego, które zdaje się krytykować nasz Kolega. "Projekcja" to chyba i tak lepsze słowo w tej sytuacji. Dzięki!
Człowiek tylko bułki upiekł, a tu taka ciekawa dyskusja!
  • biliard
biliard
biliard
25.09.2017, 12:48:34
  • 1
@tptak: Do domu kilka tysięcy km... Chyba dziś nie zdążę. Tymczasem staram się spędzać czas wolny na łonie przyrody. To również relaksujące.
  • tptak
tptak
tptak 20.09.2017, 06:37:13
  • 14
Bajgle. Już wiem co się stanie, gdy zrobi się w bajglu zbyt małą dziurkę.


https://breadcentric.com/2016/10/16/bagels-bajgle/

Biorę udział w Steemit Culinary Challenge. Temat: chleb.
https://steemit.com/food/@breadcentric/steemit-culinary-challenge-42-bagels-entry-1-bajgle-zgloszenie-1-en-pl

#steemit #chleb #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #glupiesteemitowezabawy
źródło: comment_ArZOJiYujBJoisfZFWGTTMi647cSiK9V.jpg
  • Mirek_Janusz
  • geuze
  • Xerlathoatl
  • Gensek
  • konto usunięte
  • +9 innych
  • 1
noisy
noisy
20.09.2017, 08:55:08
  • 2
@Mirek_Janusz, @geuze, @Xerlathoatl, @Gensek, @OddechAdwokatkiNaSzyi, @Erk700

tutaj widzę 6 plusów a na Steemit tylko 3. Gwoli wyjaśnienia/przypomnienia, autora tego wpisu można wesprzeć na Steemit swoim głosem, dzięki czemu on otrzyma za to trochę kryptowaluty. Ciebie to nic nie kosztuje, a autor dostanie trochę za swoją pracę :) Polecam :)
źródło: comment_fnwtsPCorO9rZnL5RMF7anYQJs8DqswL.jpg
  • tptak
  • PanKawa
tptak
tptak 20.09.2017, 06:34:50
  • 23
Podpłomyki ormiańskie, dobre na imprezę, dobre do chrupania.
https://breadcentric.com/2017/06/12/armenian-flatbread-ormianskie-podplomyki/

Wziąłem udział w Steemit Culinary Challenge. Temat: chleb. Tylko może nie przejść, bo nie wiem jak pokazać miękisz w podpłomyku ;)
https://steemit.com/food/@breadcentric/steemit-culinary-challenge-42-armenian-flatbreads-entry-2-ormianskie-podplomyki-zgloszenie-2-en-pl

#steemit #chleb #bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #glupiesteemitowezabawy
źródło: comment_zZgBnn8wVQUC9ufK2dhTPG35sdN2l9gS.jpg
  • GrumpyStar
  • Mirek_Janusz
  • konto usunięte
  • mahakaM
  • konto usunięte
  • +18 innych
  • 7
zgubilam_kredki
zgubilam_kredki
20.09.2017, 07:35:03 via Android
  • 2
@tptak: chrupałabym (ʘ‿ʘ)
  • tptak
  • GeneraleHans
tptak
tptak 21.09.2017, 06:33:28
  • 1
@haxxx: nie, spokojnie sobie dojdą w 14 miesięcy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dziękuję, poprawiłem.
  • jazmojegopokoju
tptak
tptak 18.09.2017, 05:41:41
  • 9
Muffiny pizzowe. Prezentuję przepis na ciasto może nie wybitne, ale solidne. Wielokrotnie przetestowane w starciu z dziećmi przez moją żonę.
https://breadcentric.com/2017/09/17/jamies-pizza-pizza-jamiego/
#bojowkapiekarska #gotujzwykopem #pieczzwykopem #pizza
źródło: comment_js63y4SYT2008z7d05HwIAy1faCEqAlc.jpg
  • pestis
  • soniathedog
  • konto usunięte
  • Pitaq
  • konto usunięte
  • +4 innych
  • 2
deZZed
deZZed
18.09.2017, 05:44:45 via Android
  • 2
@tptak Ale bym sobie oszamał takiego
  • plusbot
  • konto usunięte
a.....c
konto usunięte 18.09.2017, 05:53:19 via iOS
  • 1
@tptak: super
  • konto usunięte
tptak
tptak 17.09.2017, 13:50:56
  • 128
Tarta jabłkowa, też że wczorajszego festynu.
Przepis z Moich Wypieków, kruchy spód, creme patissiere, jabłka.
#ciasto #pieczzwykopem #gotujzwykopem #jablka #londyn #tottenham #uk
źródło: comment_LvxufpVurbbLSepthZ6qClqtUgK6x0JD.jpg
  • ratujemysaabine
  • zakowskijan72
  • emerjot
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • +123 innych
  • 16
ratujemysaabine
ratujemysaabine
17.09.2017, 13:51:38
  • 4
@tptak: wygląda jak róże... dobra faza po tej lidlowej wodzie :)
(ps. wygląda zajebiście)
  • eSports24
  • konto usunięte
  • nocnica
  • szenefe
M.....v
konto usunięte 17.09.2017, 13:53:50
  • 9
@tptak: Słodki Jezu.
  • konto usunięte
  • ostrvljanka
  • SDammtsg
  • nocnica
  • nomadicgoogler
  • +4 innych
tptak
tptak 16.09.2017, 15:21:38
  • 18
Braliśmy dziś udział w pokazie własnych wypieków na Tottenham Local Flower & Produce Show.
Chleb tarzynkowy. Mógł lepiej wyrosnąć, ale smaczny.
Przepis: https://breadcentric.com/2017/02/05/tarzynkowy-bread-chleb-tarzynkowy

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #chleb #londyn #uk
źródło: comment_Yw9Jzt3dR7i98Eow1D8QIqULxNvPqCTA.jpg
  • Vorelk
  • Hiszpan_Jan
  • Gensek
  • konto usunięte
  • geuze
  • +13 innych
  • 10
dnasstorm
dnasstorm
17.09.2017, 13:17:30 via iOS
  • 0
@tptak: Jak mieszkałem na Finsbury Park, to jednak czarni i brązowi powodowali jakiś nieład społeczny aniżeli biali.
tptak
tptak 17.09.2017, 13:46:54
  • 0
@dnasstorm: jeśli chcesz operować tylko na subiektywnych odczuciach z własnego otoczenia, to ja 15 minut od Finsbury Park mam problem tylko z Polakami, jeśli jakikolwiek jest.
Tak jak wspomniałem, osobiście nie doświadczyłem problemu od nikogo innego.
Ale prawda jest taka, że to jakieś drobnostki i raczej problemy się nas nie imają bardziej niż np. W Krakowie.
tptak
tptak 15.09.2017, 08:09:12
  • 5
Chleb Justina. Pszenno-żytni na zakwasie. W tym przepisie jest bardzo fajne to, że można obserwować, jak ciasto zmienia się z lejącej, kleistej ciapy w silne i sprężyste cudo.
https://breadcentric.com/2017/09/14/justins-sourdough-chleb-justina-na-zakwasie/

Justin Gellatly jest jednym z gospodarzy w Bread Ahead - piekarni i szkole pieczenia w Borough Market w Londynie. Niedawno wydali nową książkę, jest na mojej liście książek do kupienia, gdy będę miał miejsce na półkach :)

#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_Ngso4nRFjGYt91ZrIf5AdZfKqJtg7Q64.jpg
  • konto usunięte
  • geuze
  • toodrunktofuck
  • ManTaQue
  • Cronox
tptak
tptak 11.09.2017, 13:09:13
  • 8
Zaczęła się szkoła, wypadałoby się czegoś nauczyć. A może piec chleb?

Jeśli chcesz się spróbować, wypróbuj to: https://breadcentric.com/2016/10/27/basic-kids-bread-podstawowy-chleb-dla-dzieci/

#chleb #bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #calywykoppieczechleb
źródło: comment_3Q0WCx3mgVnFCBA1j8k40fjSIGgWCADB.jpg
  • Marvek
  • exitnotexist
  • getsome
  • Toniezarzutka
  • parpusia
  • +3 innych
  • 2
ColdTurkey
ColdTurkey
11.09.2017, 18:06:12
  • 2
@tptak: "Zaczyna się szkoła, a w knajpach zaczyna się picie" ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • tptak
  • her_flik
tptak
tptak 11.09.2017, 18:16:50
  • 1
@ColdTurkey: a wykopki wyszły z piwnicy żeby włączyć piekarnik. #wykopowanocwypiekow
  • ColdTurkey
tptak
tptak 10.09.2017, 14:54:45
  • 7
Powoli wracam do pieczenia. Nauka nowego piekarnika.

https://breadcentric.com/2017/01/16/white-wheat-rye-bread-bialy-chleb-pszenno-zytni/

#bojowkapiekarska #chleb #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_FXrg6PvQ4iXtU7hp3dkEIdrk8gQpqjZz.jpg
  • Gensek
  • ColdTurkey
  • niemaszkonta
  • geuze
  • JusTQL
  • +2 innych
  • 8
dyniel
dyniel
10.09.2017, 17:06:47 via Android
  • 0
@tptak no to dupa. Jak się wali, to z każdej strony. Powodzenia w walce z przeciwnościami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tptak
tptak 10.09.2017, 17:10:25
  • 1
@dyniel: najpierw wolałbym żeby mi się woda po kablach nie lała, gdy na górze prysznic biorą.
  • dyniel
tptak
tptak 05.09.2017, 08:30:53
  • 10
Chleb pszenny z odrobiną żyta, na zakwasie.
Zakwas był trochę słaby, pewnie przez to tak średnio rósł. Ostatnie wyrastanie w lodówce. W piekarniku nadrobił, ale zepsuła się górna grzałka i nie mam jak dopiec skórkę. Na jednej grzałce ciężko nagrzać piekarnik.

Zacząłem pisać o ożywianiu zakwasu po długiej przerwie, ale długo schodzi, a chleby póki co mają potencjał do poprawy.

#bojowkapiekarska #chleb #pieczzwykopem #gotujzwykopem
źródło: comment_T95jNuLdmPiOLTWaf75GFItGwDXwBkFE.jpg
  • Colos
  • Gensek
  • ColdTurkey
  • malyaleBYK
  • toodrunktofuck
  • +5 innych
  • 6
dyniel
dyniel
05.09.2017, 11:32:27 via Android
  • 0
@tptak trzymam w kamionce w lodówce. Dosłownie trochę na dnie, po paru tygodniach robi się z tego skorupa. Jest tak mocny, że porządnie nakarmiony wychodzi z kamionki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak próbowałem suszyć, to mi splesniał
tptak
tptak 05.09.2017, 12:21:02
  • 0
@dyniel: mi nie, ale jest słabszy niż myślałem że będzie. Jeszcze została mi jedna metoda do ożywienia i będzie wpis na blogu.
tptak
tptak 04.09.2017, 09:01:26
  • 5
Zapiekanki na szybko, jeszcze nie umiem zrobić dobrej bułki na takie.

https://breadcentric.com/2017/09/03/zapiekanka/

#bojowkapiekarska #zapiekanki #gotujzwykopem #pieczzwykopem
źródło: comment_gMl4f4MgGGAgbQot3neCotwBPYLKFLqW.jpg
  • konto usunięte
  • konto usunięte
  • Ryhol
  • Meritum
  • Cronox
  • 4
258esdg
258esdg
04.09.2017, 19:08:54
  • 0
@tptak: no własnie nie było czuć czekolady w nim, bardziej jak nasz- pszeniczny, tak jak sugerujesz pewnie barwiony był
tptak
tptak 04.09.2017, 19:58:15
  • 0
@258esdg: kakao nie czuć jakoś bardzo w chlebie. Robiłem już kiedyś.
tptak
tptak 03.09.2017, 18:22:53
  • 4
Mirki i Mirabelki z #uk i #londyn. Szlag trafił grzałkę w piekarniku w wynajmowanym domu. Czy to jest odpowiedzialność właściciela? Czy mogę wymusić na nim wymianę lub naprawę piekarnika? Wymiana pewnie taniej, takie Lamony chodzą po £230
  • daaniel121
  • zomowiec
  • Cronox
  • 77LatBedeNiedojrzaly
  • 14
Bonzai5
Bonzai5
03.09.2017, 18:24:57 via iOS
  • 4
@tptak: tym powinien zająć się zdecydowanie Twój landlord, zgłoś to do niego i wtedy on pokrywa koszty naprawy
  • CzapkaG
  • niemamdupy
  • adekad
  • zomowiec
tptak
tptak 06.09.2017, 18:03:25
  • 2
@Bonzai5: @callmemiro: @Solonez: @borikossss: @geuze: @piwniczak: @zomowiec: dziękuję wszystkim za zainteresowanie. Zamontowali dziś piekarnik. Poszedłem za ciosem i zadzwoniłem czy za dopłatą dałoby się go zmienić na wyższy model. To jakaś firma robi, więc może się zgodzi :)
  • Bonzai5
  • geuze
tptak
tptak 31.08.2017, 10:17:29
  • 7
Co to się dzieje... Napisałem o ożywianiu zakwasu po długiej przerwie.


Właśnie jestem drugi na liście trending w kategorii food. Nie ogarniam.

https://steemit.com/food/@breadcentric/reviving-a-sourdough-starter-1-ozywianie-zakwasu-1-en-pl

#steemit i troszeczkę #bojowkapiekarska, ale chleb średnio smaczny.
źródło: comment_ohoYTcEHOTuyAfms4zUAsTVuLhOAwb3g.jpg
  • Gensek
  • emjot86
  • MysGG
  • Meritum
  • hassasin
  • +2 innych
  • 5
tptak
tptak 31.08.2017, 10:32:52
  • 1
@Gensek: dzięki. Pogadamy jak odkwaszę zakwas i mąka przyjdzie :)
@hpiotrekh: mówią że mam, ale wiesz, uwierzę jak przepiję.
  • Gensek
emjot86
emjot86
31.08.2017, 10:54:58
  • 3
@hpiotrekh: @tptak: 25% dla glosujacych. Reszta dla autora, ale podzielona na 2 czesci. Polowa do wyplaty od razu, polowa do steem power (mozna to wyplacic w ratach przez 3 miesiace)
  • hpiotrekh
  • tptak
  • noisy
tptak
tptak 28.08.2017, 20:15:34
  • 6
Tworzę moda do Minecrafta. Mam obecnie:
-rudę surowca, umieszczaną w ziemi przy tworzeniu świata
-surowiec wytapialny z rudy
-miecz wykuwalny z surowca

Ostatni stan: https://steemit.com/programming/@breadcentric/i-shall-write-a-minecraft-mod-day-11

Jeśli ktoś chce przeczytać wszystkie opowieści, w README w repo jest lista wpisów na steemit: https://github.com/breadcentric/fergusmod (przewiń do dołu).

Teraz wypadałoby nauczyć się w to grać i wykuć ten swój miecz w trybie przetrwania ( ͡° ͜ʖ ͡°)

To jest w nawiązaniu do
  • Freakz
  • konto usunięte
  • Axoi
  • konto usunięte
  • hub33k
  • +1 innych
  • 4
H.....r
konto usunięte 29.08.2017, 10:56:18
  • 0
@tptak: Jak o jedzenie chodzi to wiem że jest duużo takich modów. I to bardzo rozbudowanych.

Może chodziło mu o plecak :D
tptak
tptak 29.08.2017, 11:18:15
  • 0
@Hammerr: Może :)
Prawda jest taka, że ja to dla sportu robię, bo graczem nie będę. Nie robiłem rozeznania co jest,a czego nie ma.
Może być tak, że do tego nie wrócę i stanie na tym co jest. Zobaczymy.
tptak
tptak 28.08.2017, 09:03:15
  • 3
Szarlotka Mamy. Najlepsze ciasto w tym wymiarze.
https://breadcentric.com/2017/08/27/moms-apple-pie-szarlotka-mamy/
#gotujzwykopem #pieczzwykopem #ciasto #szarlotka
źródło: comment_nA0BI3pQKBbogbPviOOvaZnCLvmkb7EC.jpg
  • veldrinn
  • Pokachontaz
  • Cronox
  • 2
AppleDash
AppleDash
28.08.2017, 09:14:06
  • 0
@tptak: za dużo ciasta
tptak
tptak 28.08.2017, 09:24:59
  • 0
@AppleDash: nie.
tptak
tptak 21.08.2017, 08:51:47
  • 12
Ukręciłem lodów. Waniliowo-karmelowe Kto chętny?

https://breadcentric.com/2017/08/20/vanilla-caramel-ice-cream-lody-waniliowo-karmelowe/

#gotujzwykopem #lody #lato #wakacje
źródło: comment_TF0nqaNcVpWJj1o7wnKzeCxIhOIeIsxk.jpg
  • xthelay
  • anonim1133
  • Fiszkove
  • geuze
  • Gensek
  • +7 innych
  • 6
anonim1133
anonim1133
21.08.2017, 09:41:32
  • 1
@elektroda_topliwa: To jak, robimy sami czy bazujemy na kupnych? :P
  • elektroda_topliwa
elektroda_topliwa
elektroda_topliwa
21.08.2017, 10:23:42 via Android
  • 1
@anonim1133: Róbmy. :3
  • anonim1133
  • <
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 25
  • Strona 12 z 25
  • >
  • https://breadcentric.com
  • facebook
  • twitter
  • instagram

Osiągnięcia

  • Komentator
    od 07.03.2023

    Komentator
  • VIP
    od 17.05.2018

    VIP
  • Ekshibicjonista
    od 06.12.2016

    Ekshibicjonista
  • Rocznica
    od 12.11.2022

    Rocznica
  • Mikroblogger
    od 05.04.2019

    Mikroblogger

Wykop © 2005-2023

  • Nowy Wykop
  • O nas
  • Reklama
  • FAQ
  • Kontakt
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies
  • Hity
  • Ranking
  • Osiągnięcia
  • więcej

RSS

  • Wykopane
  • Wykopalisko
  • Komentowane

Wykop.pl