Mirki, co się wydarzyło! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Siedzimy w biurze, ciężko pracujemy, od czasu do czasu przerwa na rogala... Aż tu nagle dostajemy cynk od
Siedzimy w biurze, ciężko pracujemy, od czasu do czasu przerwa na rogala... Aż tu nagle dostajemy cynk od
Komentarz usunięty przez moderatora
Kiedy dwa lata temu prof. Mark Post z Uniwersytetu w Maastricht podawał w Londynie pierwszego na świecie wołowego burgera wyprodukowanego in vitro, pokazywały to wszystkie telewizje świata. Nie dlatego, że był to przełom kulinarny („nie jest zbyt soczysty, dość jędrny, przydałyby się sól i ketchup" – mówili degustatorzy), ale dlatego, że niewielki, 140-gramowy kawałek kosztował pół miliona złotych.
Teraz to się zmienia – wyhodowane w laboratorium mięso staje się dostępne cenowo. Co nie znaczy, że będzie tanie.
Sprawcą przełomu jest nowojorska firma biotechnologiczna, która chce komercyjnie produkować „etyczne" steki wołowe. Takie, które powstały bez uśmiercania zwierząt. Właściwie to powstałe (prawie) bez jakiegokolwiek udziału zwierząt. To samo dotyczy skóry na galanterię – jeżeli można produkować tkankę mięśni, to można i inne elementy krowiego ciała.
sam nie potrafię teraz znaleźć żadnych poważnych wad
Wykop.pl
witajcie! :)
dziękuję za wiele PW, ciężko odpisać mi na wszystkie od razu..
Ale staram się powoli każdemu z Was odpowiedzieć chociażby krótko :)
wczoraj męczyła mnie gorączka przez cały dzień, do tego dzień w dzień podawane mam bez przerwy środki moczopędne, których zadaniem jest wypłukanie chemii z organizmu przyjętej przed przeszczepem
problemem jest również duże osłabienie organizmu, który teraz powinien być już wzbogacany o środki immunosurpresysyjne, ale jak