Steki bez uśmiercania zwierząt. Paski z prawdziwej skóry, ale bez zabijania krów
Wytworzenie kilograma wołowiny wymaga ok. 10 kg paszy i 15 tys. litrów wody. Produkcja in vitro byłaby wielokrotnie tańsza – według wyliczeń ekspertów Uniwersytetu Oksfordzkiego wymagałaby od 40 do 60 proc. mniej energii przy niemal całkowitej redukcji emisji gazów cieplarnianych.
z- 149
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Wszystkie warzywa strączkowe jak porządnie przyprawisz, to też są super alternatywą.
@ErmNope: No widzisz, ja jestem wegetarianinem, bo lubię niektóre produkty zwierzęce i substytuty wegańskie są zbyt trudno dostępne, abym się fatygował. Ale nie boje się przyznać racji weganom w kwestii moralnej.
@ErmNope: Żeby wykarmić zwierzęta podawane mięsożercom potrzeba więcej pól uprawnych, a więc szkoda jest większa.