W Polsce jemy bardzo kiepska żywność. Ze starych czasów utarło się, że w Polsce jest dobre jedzenie a tymczasem mało już zostało nieskażonych produktów (skażonych w sensie z dodatkami i innymi gównami).
U nas naprawdę trzeba być co najmniej technikiem żywienia aby mieć przynajmniej wiedzę co się je (bo pewności to nie mamy nigdy).
@nonOfUsAreFree: ja to pytanie odebrałem w ten sposób, że było centralnie podszyte sarkazmem, na zasadzie "PiS rozdawał na prawo i lewo, i w dupie miał konsekwencje, zatem jak powiecie ludziom, że budżet to nie jest studnia bez dna?"
@vikop-ru: nooo to prawda xD dla mnie i małżonki ważne jest żeby było czerwone, wytrawne i żeby miało fajną etykietę xD Widomo, że do pierwszego razu bo jak jest ch*jowe to nie kupujemy drugiej takiej samej, ale fakt że przyciąga uwagę
@vikop-ru: Polecam aplikację vivino. Robi się zdjęcie etykiety i jest ocena innych ludzi od 1 do 5 pokazana i opinie. Też się kiedyś dowiedziałem z mirko o tym, jeszcze się nie zawiodłem ( ͡°͜ʖ͡°)
Czy tylko ja nie wiedziałem kim jest Boxdel i inni wymienieni w tej aferze? Tylko Wardgęge kojarzyłem przed laty jako prankstera o ile to ten sam Wardęga (a chyba tak)
@qew12: Też mnie gry nie bawią tak jak kiedyś, ale nie czuje, aby to była depresja. Nie ma czegoś co sprawiło by ci przyjemność? Jestem w twoim wieku, robię po 200h w pracy miesięcznie, a największą frajdę sprawia mi po prostu pływanie w okolicznych rzekach itp. Często odczuwam niepokój, mam wzjg, ale staram się coś robić. Chyba to jest ważne, aby czymś być zajętym. Życzę spokoju ducha qew.
@kobiaszu: Ten luz blues i chillera nie jest wynikiem faktycznej niedbałości o konwenanse i bycia prawdziwie "antysystemowym", tylko elementem starannie wykreowanej postaci publicznej. Daje się u niego wyczuć że bardzo zależy mu na cudzej opinii, wbrew wymyślonej przez niego wizji samego siebie jako niezależnego, niesztampowego, luzackiego naukowca.
@DoktorTorfowiskoPAL: Tęsknię za czasami kiedy po dodaniu plusa rzeczywiście mogłeś coś wylosować. Teraz przed dodaniem plusa wiesz co wylosujesz, bo tak wolno lecą ( ͡°ʖ̯͡°)
@SaintWykopek: dla zasady zawsze odrzucam. Stosowanie tej praktyki to pokazanie mi wprost, że dana instytucja bardziej ceni swój czas od mojego. Niby oczywista prawda, ale przynajmniej wypadałoby się z tym kryć.
typ co żebra bliki na jedzenie nie będzie korzystał z jadłodajni, bo on nie będzie wspierał panów w sukienkach xDDD No z jednej strony to nawet zabawne, ale z drugiej to jednak jakaś taka agresja mnie wzbiera jak ktoś żeruje na emocjach ludzkich, gra na litość, współczucie w celu wyłudzenia paru złotych, cieszę się jedynie, że daleko mam do tego miasta to przynajmniej kolejnych problemów sobie nie narobię. z fartem
To nie masło, tylko próba zawłaszczenia nazwy przez producentów w celu zmylenia klienta.
Ty myślisz o terminie "masło ekstra" (o czym
W Polsce jemy bardzo kiepska żywność. Ze starych czasów utarło się, że w Polsce jest dobre jedzenie a tymczasem mało już zostało nieskażonych produktów (skażonych w sensie z dodatkami i innymi gównami).
U nas naprawdę trzeba być co najmniej technikiem żywienia aby mieć przynajmniej wiedzę co się je (bo pewności to nie mamy nigdy).