Wpis z mikrobloga

Huopska brukselka przegrywa - Gotowana brukselka ( )
Lekko przysmażona bułka tarta samoróbka z masłem osełkowym 82 % ( ͡º ͜ʖ͡º)
Tanio smacznie ale nie każdy lubi zielone ( ͡° ͜ʖ ͡°) ¯\(ツ)/¯

#przegryw #przegrywpo30tce #samotnosc #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #jedzzwykopem #jedzenie #dieta #foodporn #zainteresowania #obiad #sniadanie #dziendobry #lesnewpisy
Zwierz33 - Huopska brukselka przegrywa - Gotowana brukselka (✌ ゚ ∀ ゚)☞ 
Lekko przysma...

źródło: IMG_20231028_171109

Pobierz
  • 18
@ukradlem_ksiezyc:

to zwykłe masło. Osełka oznacza kształt.


No wiem że, kształt ale z większą zawartością tłuszczu przez co jest smaczniejsze. Pytanie tylko jakich czy roślinnych czy mlecznych. jeśli tych drugich ok ale cholera wie co tam dają. Tak czy siak w lodówce robi się twarde tak jak "prawdziwe" tradycyjne masło wiejskie z kiedyś tam a zwykłe gówno masła czy w lodówce czy poza cały czas są miękkie. Poza tym lipne w
@WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW_:

o czym ty piszesz w ogóle xd.


Masz poniżej google: XDXDXDXDXDXD( ͡ ͜ʖ ͡)[]

Masło Wiejskie wyrabiane jest dochowując wierności tradycyjnym zasadom produkcji masła. Powstaje ono z mleka pozyskiwanego od krów z domowego gospodarstwa.

Masło roślinne wytwarza się je poprzez katalityczne uwodornienie płynnych olejów roślinnych. Do produkcji wykorzystuje się wyłącznie oleje jadalne – m.in. rzepakowy, sojowy, palmowy czy
@Zwierz33:

Masło roślinne

To nie masło, tylko próba zawłaszczenia nazwy przez producentów w celu zmylenia klienta.

Ty myślisz o terminie "masło ekstra" (o czym już mówiłem).

Masło Extra jest to produkt otrzymany wyłącznie z mleka, bez dodatków innych tłuszczów. Charakteryzuje się mlekowym, lekko kwaśnym smakie. Zawartość tłuszczu 82%.


A teraz dorzucasz jeszcze jakiś jeden termin wymyślony przez producenta pod nazwą "Masło Wiejskie" (zastanów się dlaczego piszą to wielką literą ;) )
@ukradlem_ksiezyc:

Ty myślisz o terminie "masło ekstra" (o czym już mówiłem).


Faktycznie oprócz dużymi literami osełka pisze pod spodem masło extra ale i tak pewnie każdy będzie kojarzył osełkowe jako te lepsze zbliżone najbardziej do tradycyjnego wiejskiego. Więc chyba lepiej napisać osełkowe niż masło ekstra bo nie każdy będzie kumał o co chodzi. A co do produktu i tak trzeba patrzeć na skład jak pisze z tłuszczu mlecznego to ok. podobnie
@ukradlem_ksiezyc:

Tak, każdy myśli i dlatego producenci to samo masło sprzedają 2x drożej.


Dlatego warto się edukować, muszę więcej o tym poczytać kiedyś. Tylko nie wiem kiedy ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
Z olejami to jak wyżej, ale kiedyś pamiętałem o co chodziło z rafinacją i olejami chyba utwardzonymi także idź pan w choj []
Oglądałem jakiś dokument o
@Zwierz33:
Jadłem wyroby czekoladopodobne - dobre dla ludzi których nienawidzisz.

Czasami znajdzie się ktoś kumaty i coś sprostuje albo wytłumaczy

Jeśli jestem czegoś pewny to to staram się tłumaczyć, ale jak sam widzisz na własnym przykładzie, bardzo ciężko ludzi przekonać jeśli mają swoje zdanie.

Sam bardzo często mam problemy w dyskusji, bo zazwyczaj gdy wykazuję błędy w myśleniu drugiej strony, to ludzie zamiast refleksji przytaczają kolejne błędne argumenty (ignorując te, które
@ukradlem_ksiezyc:

a co jeśli nie mam racji ?


No akurat staram się podobnie podchodzić. Tylko tutaj bardziej chodzi w sumie o to że, jeśli osełka nie jest używana w innych produktach masłopodobnych to też ujdzie jako te "prawdziwe masło" tylko wypadałoby dopisać te 82 % żeby było wiadomo że, chodzi o ekstra czyli powiedzmy najlepsze bo więcej procent to chyba nie ma ?
Są też z mniejszą zawartością tłuszczu dlatego tak
@ukradlem_ksiezyc: Wiedza to jedno a budżet jakim dysponujemy to drugie, bo co po samej wiedzy jeśli ta zdrowa albo chociaż zdrowsza jest za droga []
Ciekawe jak tj. "za granicą" niby jakościowo stereotypowo np. Niemieckie produkty lepsze ale ciekawe jak tj. ogólnie na świecie ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
@Zwierz33

Mogę powiedzieć jak to wygląda w Kalifornii (niestety nie mogę się odnieść jak to wygląda do zarobków bo byłem na polskiej pensji a lwią część żywności miałem opłaconą).

Ogólnie masz przekrój całej żywności. Od największego syfu w wallmarcie (którego bałbym się zjeść) do żywności organicznej, dużo lepszej niż w PL. Oczywiście że zdrowa żywność była droższa, ale czy aż tak dużo? Przy normalnej pensji to raczej nie był dramat.

Widać było
@ukradlem_ksiezyc: W Polsce to jak sam sobie nie przebadasz czegoś tam to nic nie wiesz. U mnie na ulicy ostatnio wyszło że, w wodzie pitnej są bakterie Coli, zgadnij jak to wyszło ? babka z mojej ulicy ma fioła na ptk. jedzenia, klimatu itd... i daje próbki wody co jakiś czas do badania a wodociągi co ? Cisza ( ͡ ͜ʖ ͡)
Rtęć w kreatynie SFD.