- 8
- 6
@d3stabilizacjon, pierwszy raz użyłem mąki caputo pizzeria. Fajna jest. W środę klepałem ciasto i do dziś leżało z lodówce.
- 0
@Pankuronium: mam kamień i piekarnik co grzeje do 300 stopni.
- 0
@blackmilk: dziękuję :)
- 0
@Radysh: dziękuję :)
- 2
@d3stabilizacjon: ta mąka z lidla jest ok. Robiłem kilka tygodni temu na niej. Ciasto jednego dnia, pizza drugiego. 1 kg mąki, 600 ml wody, 30g soli i 30g oleju. Drożdże około 1g. Około 16 godzin w lodówce i jakieś 10 godzin w pokoju. Kulki 6 godzin przed wypiekiem robiłem.
Zobacz pizze z oscypkiem i boczkiem.
Zobacz pizze z oscypkiem i boczkiem.
- 0
@d3stabilizacjon: zurawinka do tego. Mmmm. Polecam :D
- 0
@weezyxboss: grałeś wcześniej w jakieś Fify?
- 0
@weezyxboss: to se poradzisz. W fut na początku możesz grać tylko te mecze z kompem. Wygrasz trochę kart i jak będziesz miał trochę lepszy skład niż początkowy to przyatakujesz online.
- 2
@d3stabilizacjon zobacz dzisiejszy wypiek :)
- 0
@d3stabilizacjon: wygląda fajnie. Jaki ser użyłeś na wierzchu?
Ja dziś jestem bogatszy o make caputo pizzeria. Zobaczę co z niej wyjdzie. To będzie Pierwsze podejście do prawdziwej włoskiej mąki.
Ja dziś jestem bogatszy o make caputo pizzeria. Zobaczę co z niej wyjdzie. To będzie Pierwsze podejście do prawdziwej włoskiej mąki.
- 0
@d3stabilizacjon: teraz chyba były promki na media expert na sprzęt Electrolux. Sprawdzałeś ten sklep?
Zobacz też inne piekarniki tej firmy. Żona może chcieć opcje pieczenia na parze.
Do każdego piekarnika możesz ściągnąć instrukcje obsługi i zobaczyć jakie ma opcje czy też zakres temperatur. Mój grzeje od 30 do 300 stopni.
Zobacz też inne piekarniki tej firmy. Żona może chcieć opcje pieczenia na parze.
Do każdego piekarnika możesz ściągnąć instrukcje obsługi i zobaczyć jakie ma opcje czy też zakres temperatur. Mój grzeje od 30 do 300 stopni.
- 13
A co wykopki powiedzą na taką pizzę?
@d3stabilizacjon - zobacz jak wyszło tym razem.
#pizza #gotujzwykopem
@d3stabilizacjon - zobacz jak wyszło tym razem.
#pizza #gotujzwykopem
- 0
- 0
@johnmorra: nie jest sucha.
- 0
@Locati: tak. Electrolux do 300 stopni, kamień granitowy.
- 0
@Maldonado: dzięki :)
- 0
@d3stabilizacjon: chrupie :D
- 0
@d3stabilizacjon: zobacz na tą. Dwie minuty w piekarniku :)
- 0
@d3stabilizacjon: Electrolux eoe7c31z
- 3
@d3stabilizacjon: zobacz jeszcze radełko jakie przyszło z AliExpress.
- 0
@grundzio12: aż mi się studia przypomniały :D
- 1
@d3stabilizacjon a co ja tu mam?
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
- 0
@kleeb: mniam mniam!
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
- 295
- 3
@d3stabilizacjon: wygląda ładnie. A smakuje pewnie jeszcze lepiej :)
Czy masz w piekarniku opcje turbo grill? To taka grzałka na górze piekarnika? Ja robię na tej funkcji. Kamień jak najbliżej tej grzałki, ale tak żeby pizza tam weszła. Dodatkowo ranty smaruje oliwą.
Poniżej moja produkcja.
Czy masz w piekarniku opcje turbo grill? To taka grzałka na górze piekarnika? Ja robię na tej funkcji. Kamień jak najbliżej tej grzałki, ale tak żeby pizza tam weszła. Dodatkowo ranty smaruje oliwą.
Poniżej moja produkcja.
- 0
@Joterini2: pokaz ten przepis. Albo za dużo mąki, albo za krótkie czasy wyrastania ciasta.
- 0
@d3stabilizacjon: no to spoko. Najważniejsze że smakuje i że osiągnąłeś powtarzalność.
Mój piekarnik grzeje do 300 stopni. Pół roku temu przesiadłem się ze starego co miał 250. Widać różnicę w wypieku. Pizza wypieka się w 2-3 minuty. Trzeba pilnować, żeby nie spalić. Teraz chce zainwestować w jakiś dedykowany piec co ma 450-500 stopni i zacząć robić neapoletane.
Mój piekarnik grzeje do 300 stopni. Pół roku temu przesiadłem się ze starego co miał 250. Widać różnicę w wypieku. Pizza wypieka się w 2-3 minuty. Trzeba pilnować, żeby nie spalić. Teraz chce zainwestować w jakiś dedykowany piec co ma 450-500 stopni i zacząć robić neapoletane.
- 0
@d3stabilizacjon: na ile starcza taka kostka? Mrozisz je jak zostanie? Czy robisz z tego inne wypieki typu chleb, chaczapuri lub coś?
- 0
@Joterini2: to jest dobry przepis. Składniki odmierzasz dokładnie czy na oko? Czy jak ugniatasz to robisz przerwy, tzn dajesz ciastu chwilę odpocząć?
- 0
@d3stabilizacjon: nie zepsują się przez ten czas?
- 0
@d3stabilizacjon: aaa, to tłumaczy :)
- 1
@d3stabilizacjon: ok. Dzięki za info :)
- 0
@d3stabilizacjon: zaraz mi smaka narobisz i będę musiał zrobić ciasto na jutro :)
- 2
@d3stabilizacjon: zobacz tą sztukę :)
- 0
@d3stabilizacjon: ponton :)
- 2
@d3stabilizacjon: jedna z ładniejszych jaka mi wyszła to była ta.
- 0
@d3stabilizacjon: co jest najlepsze, to kupne pizze już nie smakują. Idziesz do pizzerii, zamawiasz, jesz, i jednak coś jest nie tak. Czegoś brakuje. Też tak masz?
- 1
@d3stabilizacjon: ja tylko do neapolitanskich chodzę teraz :)
Pizza zajarałem się po wizycie we Wrocławiu w pizzerii iggi. Pierwszy raz jadłem neapoletane. Dwa miesiące później na urodziny dostałem kamień i łopatę. Piekarnik miałem gazowy i robiłem jak ty. Na dole piekarnika. Kilka pizz miesięcznie. Potem nastąpiła wymiana piekarnika na elektryczny do 250 stopni. Pizza wychodziła mi gorzej. Teraz mam ten do 300 stopni i placki wychodzą bardzo fajnie. Do tego
Pizza zajarałem się po wizycie we Wrocławiu w pizzerii iggi. Pierwszy raz jadłem neapoletane. Dwa miesiące później na urodziny dostałem kamień i łopatę. Piekarnik miałem gazowy i robiłem jak ty. Na dole piekarnika. Kilka pizz miesięcznie. Potem nastąpiła wymiana piekarnika na elektryczny do 250 stopni. Pizza wychodziła mi gorzej. Teraz mam ten do 300 stopni i placki wychodzą bardzo fajnie. Do tego
- 0
@d3stabilizacjon: jak nie zapomnę to będę pamiętał :)
W Warszawie mam kilka sprawdzonych lokali. To jak będziesz jechał to odezwij się do mnie. Podpowiem gdzie można iść :)
W Warszawie mam kilka sprawdzonych lokali. To jak będziesz jechał to odezwij się do mnie. Podpowiem gdzie można iść :)
- 1
- 0
@N331: nagrzewasz kamień przez jakieś 40-50 minut.
Ja mam piekarnik grzejący do 300 stopni, a na kamieniu po nagrzaniu nawet 310 stopni. Nagrzewam na turbo grillu.
Ja mam piekarnik grzejący do 300 stopni, a na kamieniu po nagrzaniu nawet 310 stopni. Nagrzewam na turbo grillu.
- 0
@N331: czy masz tryb turbo grill? Jaki masz kamień? W którym miejscu w piekarniku masz kamień?
- 0
@XpedobearX: mi by było szkoda piekarnika.
- 1
@Panorqmico: też zbieram :)
- 0
@XpedobearX: ale meble obok trochę gorzej to znoszą. Jak masz plastikowe pokrętła to też mogą się trochę stopić.
- 0
@XpedobearX: ja mam wyjmowane prowadnice i kratki, więc jak robię pyrolize to wyjmuje. Ale na pyrolizie nie otworze drzwi.
Dzięki za wyjaśnienia. Jeśli piekarnik jest zamknięty to masz rację.
Jak z takim pieczeniem radzi sobie przednia szyba? Nie odbarwia się?
Dzięki za wyjaśnienia. Jeśli piekarnik jest zamknięty to masz rację.
Jak z takim pieczeniem radzi sobie przednia szyba? Nie odbarwia się?
- 1
@d3stabilizacjon: i zobacz co narobiles
- 0
@d3stabilizacjon: zostawiam na kilka godzin, niech odpoczywa.
1 kg mąki, 600ml wody, 30g soli, 30g oleju, 1g drożdży.
1 kg mąki, 600ml wody, 30g soli, 30g oleju, 1g drożdży.
- 0
- 1
@d3stabilizacjon: teraz to dojdziesz :)
- 1
@d3stabilizacjon: a tą za długo o 30 sekund przetrzymałem.
- 0
@d3stabilizacjon: ale się na jadłem. 6 placków wyszło :) widzisz coś narobił?
- 0
@kleeb: poratujesz?
- 434
05.12.2021
Dzień dobry. Tak, wruciłem. Nie ukrywam, że wczorajszy wpis o usuwaniu konta po niewygraniu meczu z Łęczną był pisany na ostrym wk...ie. No, ale skoro słowo się rzekło, to trzeba było go dotrzymać. Z drugiej strony nie napisałem, na ile to konto usuwam... Oczywiście zaraz ktoś się przyczepi, że zrobiłem to dla atencji. Nie, byłem ostro wkurzony po dwóch latach nieustającej kompromitacji i niszczeniu klubu przez pijawki z zarządu. Co prawda na tagu dogryzamy sobie wzajemnie, raz Legii, raz Lechowi itd. ale cytując klasyka, ja już mam k...a dość, że ten klub jest co krok pośmiewiskiem na wszystkich szczeblach. Dział scoutingu i analiz zatrudniający kompletnych amatorów, wielkie transfery w postaci Quintany i Żyro, przedłużenie i rozwiązanie kontraktu z Twardkiem, nowy kontrakt dla Runje który zaraz potem zniknął na kilka miesięcy. Niezliczone setki tysięcy złotych idące miesięcznie na opłacanie gwiazdorków, z których gry nic nie wynika. Ach, szkoda strzępić słów.
W każdym razie miło się czytało ten feedback, skierowany w moją stronę. Zawsze powtarzałem, że rozpiski robię pro mirko bono i słowo podtrzymuję. Sam ostatnio mam już trochę dość wykopu, bo 3/4 treści na mikroblogu to jakieś kontenty covid vs antycovid, przegrywy vs oskarki, czy jakieś polityczne wysrywy ideologiczne. No ale sporo z was pisało (dostałem kilkadziesiąt powiadomień), żebym sobie nie robił jaj. No to przecież nie zabrałbym wam rozpiski przed samymi świętami.
EKSTRAKLASA
Dzień dobry. Tak, wruciłem. Nie ukrywam, że wczorajszy wpis o usuwaniu konta po niewygraniu meczu z Łęczną był pisany na ostrym wk...ie. No, ale skoro słowo się rzekło, to trzeba było go dotrzymać. Z drugiej strony nie napisałem, na ile to konto usuwam... Oczywiście zaraz ktoś się przyczepi, że zrobiłem to dla atencji. Nie, byłem ostro wkurzony po dwóch latach nieustającej kompromitacji i niszczeniu klubu przez pijawki z zarządu. Co prawda na tagu dogryzamy sobie wzajemnie, raz Legii, raz Lechowi itd. ale cytując klasyka, ja już mam k...a dość, że ten klub jest co krok pośmiewiskiem na wszystkich szczeblach. Dział scoutingu i analiz zatrudniający kompletnych amatorów, wielkie transfery w postaci Quintany i Żyro, przedłużenie i rozwiązanie kontraktu z Twardkiem, nowy kontrakt dla Runje który zaraz potem zniknął na kilka miesięcy. Niezliczone setki tysięcy złotych idące miesięcznie na opłacanie gwiazdorków, z których gry nic nie wynika. Ach, szkoda strzępić słów.
W każdym razie miło się czytało ten feedback, skierowany w moją stronę. Zawsze powtarzałem, że rozpiski robię pro mirko bono i słowo podtrzymuję. Sam ostatnio mam już trochę dość wykopu, bo 3/4 treści na mikroblogu to jakieś kontenty covid vs antycovid, przegrywy vs oskarki, czy jakieś polityczne wysrywy ideologiczne. No ale sporo z was pisało (dostałem kilkadziesiąt powiadomień), żebym sobie nie robił jaj. No to przecież nie zabrałbym wam rozpiski przed samymi świętami.
EKSTRAKLASA
Wynik meczu Cracovia - Legia Warszawa
- Wygra Cracovia 73.2% (1026)
- Remis 10.1% (142)
- Wygra Legia 16.6% (233)
Hej nocna, patrzcie jaki cielak noworodek
W ostatnich dniach miałem temat - odzyskać dane z martwego iPhone 12 Pro. Autoryzowany serwis oczywiście chce wymienić urządzenie, jest na gwarancji wiec wymiana bez problemu ale danych nie będzie i kropka.
Tak sprzęt trafił do mnie :)
Płyta główna miała kompletne zwarcie, zawarcie zlokalizowane i usunięte, a dane zostały bezpieczne zgrane do backup iTunes.
W
Tak sprzęt trafił do mnie :)
Płyta główna miała kompletne zwarcie, zawarcie zlokalizowane i usunięte, a dane zostały bezpieczne zgrane do backup iTunes.
W
- 1
@Pan_Slon: kiedyś miałem motorole e398. To był fajny telefon, można go było fajnie modyfikować. No i sobie zmieniałem oprogramowanie na inne. Pojawił się jakiś problem z zasilaniem w trakcie takiej modyfikacji. Telefon uceglony. Oddałem do serwisu Motoroli w centrum Warszawy. Wzięli 100 zł za samo sprawdzenie. Po tygodniu dzwonią że naprawa 1200 czy 1400 zł. W tej cenie miałbym dwa takie telefony. Odebrałem od nich telefon bez naprawy. Usiedliśmy z
- 1
Pytanie do motoznawców, mechaników itp.
Muszę kupić nowy akumulator, poprzedni 95Ah, 950A. Pierwsza myśl to znaleźć taki sam jeśli chodzi o parametry i rozmiar (dzięki temu wchodzi idealnie we wnękę). Wrzucam na intercars do wyszukiwarki swój model auta i podpowiada mi jakieś małe pojemności (75 Ah, 700A). Jak sobie sam znalazłem jakąś Varte albo Boscha 95Ah to wyświetla mi, że niby nie pasuje do mojego auta. I mam zagadkę teraz. Czy dobierając
Muszę kupić nowy akumulator, poprzedni 95Ah, 950A. Pierwsza myśl to znaleźć taki sam jeśli chodzi o parametry i rozmiar (dzięki temu wchodzi idealnie we wnękę). Wrzucam na intercars do wyszukiwarki swój model auta i podpowiada mi jakieś małe pojemności (75 Ah, 700A). Jak sobie sam znalazłem jakąś Varte albo Boscha 95Ah to wyświetla mi, że niby nie pasuje do mojego auta. I mam zagadkę teraz. Czy dobierając
- 0
#!$%@? to twisto skoro nie mogę spłacić allegropay
#twisto
#twisto
- 1713
Kędziora jak brygadzista w januszexie
#mecz
#mecz
Krzysztof
- usuń konto
#pizza #foodporn #gotujzwykopem
Oliwki były całe, pokroiłem i cyk na placka. Całe sztuki potrafią mi się sturlać podczas wrzucania pizzy na kamień. Oliwki są firmy toro rojo.
Nduja nam się już przejadła. Na placku jest boczek oraz pokrojona kiełbasa węgierską.
Salami o którym piszesz bardzo mi smakowało. Jakiś miesiąc, może dwa temu robiłem pizze z tym. Bardzo dobre.