Ktos ma jakies zdanie albo widzial niezalezne recenzje Effeuno N3? Chce kupic piecyk zeby wywalic kopulkowy i ten jest tanszy i mniejszy od P134H #pizza
@kwantowykocyk Tylko jedna grzalka od gory - znaczy ze nadaje sie tylko do neapolitanskiej i nie bardzo czegos wiecej bez grzania od dolu. Przy grzaniu tylko od góry dłużej pieczone pizze jak klasyczna czy teglia moga wychodzic niedopieczone od spodu. Zerknij sobie na Macte Voyager TWIN - ma dwie grzalki, tez jest mniejszy i tanszy niz P134H.
Czy jest na wypoku jakiś majster co się zna na #elektryka ? Kupiłem sobie piec do #pizza. Niestety nie było zbyt dużego wyboru i kupiłem Princess 115005.
Piec ma tylko jeden potencjometr od dolnej i górnej grzalki. Na spodzie jest kamień,który po 15 minutach jest już mega gorący. Pizza mi się przypala od spodu a wierzch jest nadal blady. Wiem,że ludzie przerabiają takie piecyki. Chciałbym wywalić górna
@wypokowytrol: grzejesz caly czas na pelnej mocy? Generalnie tych piecykow uzywa sie tak, ze rozgrzewasz je na jakies 70% mocy, chwile przed wrzuceniem placka dajesz na 100%, pieczesz, wyciagasz placek, zmniejszasz na 70 i dajesz mu 5 minut zeby sie schlodzil.
Na fejsbuku sa grupy gdzie powinienies znalezc wiecej o modyfikacjach, szukaj pod haslami "Modyfikacja Piecy Kopułowych do Pizzy"
Mirki, nie znam się na klockach #lego ale zainteresowała mnie jedna kwestia. Z czego wynika taka różnica w cenie między #fiat500 w kolorze żółtym a w kolorze niebieskim? Ona zestawy składają się z 960 elementów.
@panthererose niebieski był dostępny 3 miesiące, początkowo tylko w wielkiej brytanii, nie pamiętam czy później szerzej. Żółty był dostępny około 2-3 lat
Ostatnio panikowałem tutaj na temat ściany z płyty azbestowej, którą odsłoniłem podczas remontu ściany w bloku z wielkiej płyty, a teraz dowiedziałem się, że jakieś kwadratowe płytki PCV, które sam bez zabezpieczeń usuwałem 4 lata temu z podłogi podczas remontu to prawdopodobnie płytki z azbestem... Jestem tak zesrany że masakra... Nigdy nie spodziewałem się że azbest może być w czymś takim, ale nie znam się na sprawach budowlanych. Płytki były w jednym
#wykopoweprzeboje Zgodnie ze wczorajszą zapowiedzią jako że skończyły nam się kategorie piosenek do wybrania, pod tym wpisem podawajcie swoje propozycje na kategorię, której ma dotyczyć konkurs. Będzie wybrane 5 przeze mnie i będą to kategorie 5 następnych edycji, a pierwszą z nich wybierzemy jutro ( ͡°͜ʖ͡°) Żeby nie było powtórzeń, to przedstawiam w spojlerze listę dotychczasowych edycji
@Mega_Smieszek potwierdzam, warmińsko-mazurskie here. Ale nie mówię tak za każdym razem, natomiast często coś w stylu “kupiłem prezent dla mamy” zamiast “kupiłem prezent mamie”
@REMEMBER_WHAT_THEY_TOOK_FROM_YOU uwielbiam te opisywanie rzeczy zrobionych po taniości jako “bardzo dobry” albo “wysoki standard”. Od kiedy w miarę czyste ściany, podłogi w panelach i wyposażenie z ikei to wysoki standard? To jest minimum przyzwoitości. No ale ludzie nazywają to “wysoki standard” to nie dziwię się że potem 70% Polaków zalicza siebie do klasy średniej.
po wyrobieniu zostawiam ciasto na 3h, potem do lodówki i następnego dnia po ~ 16-18h (tyle w lodówce) wyciągam i robię kulki. Mam taki problem, że już ciasto się nie rozlewa i ma fajną strukturę ale te kulki są mocno twarda, jakby ciągle były zimne przez lodówkę. Zostawiałem na 3h po wyjęciu, na 4h i ostatnio na 5h i cały czas to
zrobiłem ciasto na pizze i zostawiłem na 22-24h w pojemniku, nie był to taki szczelny pojemnik jak mają na yt tylko raczej taka plastikowy co się przykrywa pokrywką. Kulki mi się mega rozlały, zrobiły się takie mega dziurwawe i morke, czuć mocno było drożdze. Na 500g mąki i
@agsbajahs pojemnik musi być szczelny. Jak nie masz szczelnego pojemnika to użyj folii spożywczej. Zwłaszcza nowoczesne lodówki z nofrostem wyciągają mocno wilgoć. No i pytanie jeszcze jakiej mąki używasz, jak mocna mąka, np. W350 to te w sumie 24h może być za mało. 3-4h po lodówce powinny w zupełności wystarczyć żeby się ogrzało. Zrób zdjęcie następnym razem jak wygląda kulka przed rozciąganiem to coś będzie można więcej powiedzieć
@agsbajahs Caputo niebieska spoko na te 8-12h poza lodówką powinna być. Zwłaszcza w tych temperaturach, to i z 6-7 styknie. Spróbuj zrobić kulki przed lodówką jak masz miejsce w pojemniku. Ciasto w ogóle rusza? Po 3h początkowych powinno być już sporo większe.
Jak kulkujesz 3h przed wypiekiem to “stresujesz” gluten który potem jest oporniejszy w działaniu aż się rozluźni.
@agsbajahs oooo a jaka temperatura w lodówce? Poniżej 4C drożdże sie zatrzymują Optymalnie to te 4-6C. I nie chodzi o to co jest ustawione na lodówce tylko co faktycznie jest :)
#heheszki #memy #humorobrazkowy
źródło: temp_file4028608320183697161
Pobierz